Είσαι βλάκας ή τυφλός;

Σήμερα θα πιαστώ απο άρθρο δημοσιογράφου με ονοματεπώνυμο, για να κάνω κάποιες σκέψεις.
Equalizer Equalizer
Είσαι βλάκας ή τυφλός;

Προ ολίγου αναρτήθηκε στο sdna.gr άρθρο του Σταύρου Κόλκα.

Γνωστός, μη εξαιρετέος και αν μη τι άλλο κεντρική περσόνα του προβληματικού ΠΑΟΚ.

Αν ο ίδιος είναι η πηγή του προβλήματος ή απλά κάνει καριέρα πάνω σε ένα προβληματικό ΠΑΟΚ, δεν είναι δικό μου θέμα να το λύσω. Όσοι του δίνετε λεφτά στην Ελλάδα με συμμετοχή στις εκπομπές και τις φυλλάδες που εργάζεται, έχετε μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, αν βέβαια τον θεωρείτε ένοχο και κομμάτι του προβλήματος.

Γράφει λοιπόν ο εν λόγω κύριος διάφορα κακώς κείμενα των αντιδράσεων του ΠΑΟΚ, το ζουμί των οποίων –όπως αντιλαμβάνομαι- είναι πως ο επίσημος ΠΑΟΚ αντιδρά με γελοίο και ασταθή τρόπο στα σοβαρά προβλήματα, δεν πείθει για το πλάνο του με αποκορύφωμα τις αστυνομικές περιπέτειες που στήνονται μετά από αποτυχίες. Δε μπορώ να διαφωνήσω σε πολλά από τα προαναφερθέντα. Τα έχουμε πει όλοι μας. Σίγουρα δεν είναι μόνο αυτά το πρόβλημα του ΠΑΟΚ, αλλά ας εστιάσουμε εκεί.

Αλήθεια, σχολιαστή, είσαι βλάκας ή τυφλός;

Αλήθεια, δημοσιογράφε, είσαι βλάκας ή τυφλός;

Ακόμα κι αν δεχτούμε πως ο Σαββίδης κάνει μαλακίες (που κάνει), ακόμα κι αν δεχθούμε πως ο Άγγελος είναι ταγάρι (που είναι), πόσο άσχετος πρέπει να είναι κανείς για να μην αντιλαμβάνεται την απλή, απλούστατη αιτία που βιώνουμε αυτές τις υστερίες τόσο συχνά;

Τα στελέχη του ΠΑΟΚ, φίλε, η διοίκησή του, δεν έχει άλλη κάβα επικοινωνιακών πόντων.

Τα σενάρια, στα οποία ΠΡΟΘΥΜΑ και με ΠΡΑΞΕΙΣ συμμετείχαν όλοι αυτοί τόσα χρόνια, καθώς και οι φήμες που κυκλοφορούν και απλά είναι ανίκανοι να διαψεύσουν (είτε γιατί οι φήμες ισχύουν είτε απλά γιατί είναι παντελώς άσχετοι από διοίκηση ενός σωματείου όπως ο ΠΑΟΚ), έχουν καταργήσει κάθε δυνατότητα διαχείρισης των προβλημάτων. Ο κόσμος είναι σίγουρος ότι όλα είναι σάπια και η παντελής έλλειψη επικοινωνίας απλά επιβεβαιώνει αυτή τη σιγουριά.

Πως περιμένετε λοιπόν να μην υπάρχουν υστερίες;

Πως περιμένετε να υπάρχει υπομονή;

Πως περιμένετε να στεριώσει οποιοδήποτε πλάνο, όταν η ψυχραιμία όλου του οικοδομήματος στηρίζεται απλά σε πρόσκαιρες νίκες; Αφού δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε οτιδήποτε άλλο;

Η ύπαρξη των χρημάτων του Σαββίδη, αντί να δίνει σιγουριά, δίνει ανυπομονησία γιατί απλούστατα ο μόνος λόγος που ο κόσμος έκανε υπομονή με τα συγκεκριμένα πρόσωπα τα προηγούμενα χρόνια, είναι γιατί υπήρχε η δικαιολογία της έλλειψης δυνατοτήτων σε πρακτικό επίπεδο. Δεν υπήρχε πάπλωμα να απλωθούμε. Τώρα, η ύπαρξη χρημάτων απλά φανερώνει τη γύμνια σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα, αλλά ΚΥΡΙΩΣ φανερώνει τη συσσωρευμένη δυσαρέσκεια όλων μας με την αρρώστια που βλέπαμε και απλά προσπαθούσαμε να καλύψουμε για να μη διαλυθεί η ομάδα.

Η λύση είναι μία, ΕΙΤΕ σωστή ΕΙΤΕ λάθος : Η αποχώρηση του υπάρχοντος διοικητικού σχήματος (η κεφαλή του οποίου ουσιαστικά στα μάτια του κόσμου είναι ο Βρύζας, άσχετα με τις τυπικές αλλαγές, αφού απλά ο Αγγελίδης δεν έχει πείσει καν ότι μιλάει, όχι ότι μπορεί να κουμαντάρει τις φατρίες εντός ΠΑΟΚ) και η έλευση νέου, με μπροστάρη έναν ΗΓΕΤΗ. Γιατί απλά ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά αθλητική εταιρία και θέλει άνθρωπο που να ξέρει να διαχειρίζεται το κοινωνικό αίσθημα προς όφελος της ομάδας.

Το καράβι έχει βουλιάξει εδώ και χρόνια και απλώς κάθε αγωνιστική αποτυχία επαναφέρει το μένος του κόσμου στην επιφάνεια. Ο ΠΑΟΚ έχει 89 χρόνια ιστορία και τα 7 από αυτά (σχεδόν το 8% της ύπαρξής του σωματείου), ασχολούμαστε με τα ίδια γ@μημένα σενάρια και τα ίδια άτομα.

ΝΙΣΑΦΙ με τα πλάνα σας και τις ισορροπίες συμφερόντων. μας πρήξατε γιατί ακόμα κι αν δεν είστε ένοχοι, σίγουρα είστε ανίκανοι να διαχειριστείτε το πρόβλημα, ανίκανοι να επικοινωνήσετε τις απόψεις σας, ανίκανοι να πείτε έστω μια καλημέρα στον κόσμο.

Ακόμα κι αν εσείς δεν είστε βλάκες ή τυφλοί, απλά ο κόσμος έχει πειστεί πως είστε κακοπροαίρετοι και επικίνδυνοι. Όλοι, μέσα και τριγύρω.

Υγ. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως ο Σαββίδης κρατάει το Βρύζα λόγω ηθικής δέσμευσης εξαιτίας των περιουσιακών στοιχείων και των χρεών της ομάδας. Και γιατί ο Βρύζας εργάστηκε υπέρ της έλευσης Ιβάν, όπως ο ίδιος ο Ρώσος έλεγε τουλάχιστον προ διετίας. Ένας άνθρωπος που απολύει πέντε-έξι υπαλλήλους απλά επειδή ξύπνησε στραβά, δε μπορεί να μην έχει οδηγηθεί σε μια αντίστοιχη απόλυση Βρύζα τρία χρόνια τώρα που η απογοήτευση είναι τεράστια.

Διαβάστε ακόμη...