Ολοκληρωμένο έγκλημα

Παρά τη καθαρή νίκη του ΠΑΟΚ στον Πειραιά, η προσπάθεια προστασίας του «χαϊδεμένου» ΟΣΦΠ που ξεκίνησε πριν την έναρξη του ματς, συνεχίζεται και σήμερα…
Equalizer Equalizer
Ολοκληρωμένο έγκλημα

Ξεκινώντας από τον ορισμό του… αμερόληπτου ρέφερι, συνεχίζοντας με μια εμετική διαιτησία (που για κάποιο λόγο σχολιάστηκε ως «καλή») και κλείνοντας σήμερα με την είδηση του λευκού φύλλου αγώνα, το έγκλημα μοιάζει προμελετημένο.

Μπορεί λοιπόν ο Δικέφαλος να τους έκανε μεγάλο «χουνέρι» με το καθαρό διπλό που πήρε, αλλά ορισμένα πράγματα ξεπερνούν τα όρια και της πιο διεστραμμένης φαντασίας.

Την ώρα του αγώνα, τα «ανάποδα» σφυρίγματα έσπασαν κάθε ρεκόρ. Είδαμε παίκτες του ΟΣΦΠ να τραβάνε τη φανέλα παικτών του ΠΑΟΚ, να πέφτουν μόνοι τους, κι όμως να παίρνουν και το σφύριγμα! Είδαμε ανύπαρκτα offside, είδαμε ακυρωμένα γκολ, είδαμε…

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κανείς δεν παρατήρησε όπως μαθαίνουμε σήμερα, ούτε τις κροτίδες, ούτε τις φωτοβολίδες, ούτε το τραυματισμό του Γλύκου, ούτε την είσοδο οπαδών και την επίθεση σε παίκτες του ΠΑΟΚ.

ΤΙΠΟΤΑ!

Παρότι ο ρέφερι είπε ξεκάθαρα «Βλέπω τι γίνεται» στο Γλύκο όταν είδε τη φωτοβολίδα που τον πέτυχε, φαίνεται πως το σοκ της ήττας τον μπέρδεψε στο τέλος, κι ο καημένος ξέχασε να συμπληρώσει το φύλλο αγώνα.

Δυστυχώς, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο.

Για ΠΟΛΥ λιγότερα γεγονότα πέρυσι στη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο, αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών ΚΑΙ -15 βαθμούς από τη βαθμολογία, σε μια εξωπραγματική τιμωρία!

Κι όμως, το γεγονός πως χθες όχι μόνο κινδύνευσε αλλά εθίγη στην πράξη η σωματική ακεραιότητα παικτών του ΠΑΟΚ, προφανώς ΔΕΝ αποτελεί λόγο τιμωρίας του ΟΣΦΠ, αλλά ούτε ΚΑΝ αναφοράς του συμβάντος!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, από τον επίσημο ΠΑΟΚ βλέπουμε μια ΠΑΝΤΕΛΗ έλλειψη άποψης, αντίδρασης, διαμαρτυρίας.

Δεν ξέρω αν όλο αυτό είναι μέρος μιας στρατηγικής «χαμηλών τόνων», είναι όμως σίγουρα δεδομένο πως με αυτό τον τρόπο η ομάδα ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ την περσινή τιμωρία και αφήνει ανάλογες πράξεις αντιπάλων να ολοκληρώνονται ατιμώρητες.

Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά το πόσο αισχρό είναι το σύστημα που κυβερνάει το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς και πόσο ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει ακόμα αλλάξει.

Γι αυτό ο προπονητής του Δικεφάλου έχει δίκιο όταν φωνάζει πως ουσιαστικά, με αυτή τη νίκη δεν κάναμε παρά ένα μικρό βήμα.

ΥΓ. Ο ΠΑΟΚ για να κάνει πρωταθλητισμό και κυρίως για να αλλάξει επίπεδο, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ξεφύγει από καταστάσεις του παρελθόντος που έφεραν διχόνοια και αυτοκαταστροφή. Δυστυχώς, αρκετά γεγονότα του τελευταίου διαστήματος με κάνουν να πιστεύω πως υπάρχουν τάσεις μέσα και γύρω απ την ομάδα που ΔΕΝ έχουν ως πρώτο στόχο τη διατήρηση του θετικού κλίματος και την κατάκτηση του τίτλου. Μιας και η τακτική του «κουκουλώματος» πριν λίγα χρόνια έφερε κάκιστα αποτελέσματα, να είναι σίγουροι πως τις επόμενες μέρες θα το θίξουμε το θέμα…

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...