Ο Πόλεμος άρχισε...

Οι μάχες ξεκίνησαν, με τα πράγματα να εξελίσσονται μάλλον καλύτερα απ' ότι περιμέναμε...
Equalizer Equalizer
Ο Πόλεμος άρχισε...

Η σημερινή συνέντευξη τύπου του αφεντικού της ΑΕΚ, σήμανε ουσιαστικά την αποδοχή της πρό(σ)κλησης για μάχη, που είχε σταλεί τις προηγούμενες μέρες με τις δήθεν... αποκλειστικές πληροφορίες του Μαρινάκι.
Παρότι για ακόμα μια φορά οι... μαγκιές και τα εννοούμενα είναι περισσότερα απ' όσα στην πράξη αποκαλύπτονται, το σίγουρο είναι πως επισημοποιήθηκε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπήκε σε νέα φάση. Σίγουρα δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε τον νικητή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παραμείνει το ΙΔΙΟ.
Η ξεφτίλα πλέον έχει φτάσει σε νέες κορυφές, η διαπόμπευση είναι γεγονός, ενώ η απουσία σοβαρών παραγόντων (έστω και αντιπάλων του ΠΑΟΚ) φαίνεται από χιλιόμετρα. Δυστυχώς ο πανικός, οι προσπάθειες εκδίκησης και πιθανώς ο φόβος, φέρνουν αποτυχημένες επιλογές, γελοίες καταστάσεις και κυρίως, αβεβαιότητα.
Κάθε λεπτό που περνάει με την Πολιτεία να μένει αμέτοχη, είναι έγκλημα κατά της κοινωνίας της Ελλάδας. Μετά τα όσα αισχρά φανερώθηκαν στα πορίσματα και μετά τα όσα λέγονται και γίνονται απροκάλυπτα, είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να περάσει έτσι αυτή η κατάσταση. Η βία, η εκμετάλλευση του κοινού και τα παιχνίδια εκατομμυρίων, είναι δεδομένα που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα, προκαλώντας το κοινό αίσθημα σε πρωτοφανή βαθμό.
Ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα έχει κρατήσει ξεκάθαρα μετριοπαθή στάση, και παρότι δειλά - δειλά η γνώμη του ακούστηκε μετά από καιρό, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως έχει εκφραστεί μια τάση να αναλάβει τα ηνία. Μάλλον δεν θέλει και πιθανότατα, δεν μπορεί κιόλας.
Προσωπικά αυτή κατάσταση μου έφερνε απλά ευχάριστες εντυπώσεις μέχρι χτες. Το ξεκατίνιασμα και η σήψη, βγήκαν επιτέλους στην επιφάνεια. Τα δημοσιεύματα πλέον δεν μπορούν να συγκρατηθούν ενώ ο καθένας στην ελληνική επικράτεια γνωρίζει πια ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είναι κι αυτό, μια νίκη για όλους εμάς που αηδιάζαμε τόσα χρόνια (δεκαετίες πλέον) και αποκαλούμασταν από... μπουγατσομάχοι, μέχρι τρελοί.
Η τροπή όμως που παίρνουν πλέον τα γεγονότα, νομίζω πως είναι καλύτερη απ' ότι περιμέναμε. Γιατί απλά, φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάτσει... αραχτός στην πολυθρόνα του και να κοιτάζει το τοπίο να καθαρίζει μόνο του, χωρίς να πρέπει να εμπλακεί άμεσα. Τα δυο... βουβάλια που μαλώνουν (άσχετα αν υπάρχουν επιχειρηματικές αιτίες στο παρασκήνιο) είναι σίγουρο πως θα σηκώσουν πολλή σκόνη. Και θα ακουστούν πολλά.
Παράλληλα, η αβάντα που υπήρχε στο αφεντικό της ΑΕΚ τον τελευταίο χρόνο (αφού παρουσιαζόταν ως ο μέγας αναμορφωτής, άσχετα αν πήρε τζάμπα τον ΟΠΑΠ και δεν έχει βάλει φράγκο, άσχετα αν για να συνεχιστεί η ύπαρξη της ΑΕΚ έγιναν «εγκλήματα»), όσο κι αν δεν την ομολογούσε κανείς, είχε πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Στην ουσία είχε «ανακοινωθεί» πως ο νέος χαλίφης θα ήταν αυτός, με τον ΠΑΟΚ να μην έχει τίποτα να προσδοκά από πλευράς ισονομίας και εξάλειψης του παρακράτους.
Πλέον, τα δύο βουβάλια σφάζονται και πέρα απ τις αποκαλύψεις και τις εξελίξεις που θα υπάρξουν, ΣΙΓΟΥΡΑ θα έχουν απώλειες. Κι αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ θα έχει την ευχέρεια να διεκδικήσει τα δικαιώματα του με καλύτερες πιθανότητες. Ίσως, και κάτι παραπάνω. Διότι, ακόμα κι αν ο Μελισσανίδης βγεί «ηττημένος» απ αυτή την υπόθεση, είναι ΑΝΕΦΙΚΤΟ να επανέλθει η κατάσταση εκεί που ήταν. Δεν το δέχεται πλέον κανείς, δεν βγαίνουν τα «κουκιά», δεν υπάρχει χρόνος να ανασυνταχθούν οι άθλιες παρέες που διοικούν το ποδόσφαιρο.
Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών μόνο άσχημες δεν είναι για την ομάδα. Συνυπολογίζοντας πως οι άλλοι δύο ισχυροί επιχειρηματικά «παίκτες» θα βγουν και οι δύο τρόπον τινά χαμένοι, αλλά και πως ο Αλαφούζος δεν έχει την ικανότητα να ηγηθεί ή έστω να κοντράρει, τότε καταλαβαίνουμε πως μένει αρκετά μεγάλο πεδίο για να βρει η ομάδα το δρόμο της.
Ο ΠΑΟΚ, παραμένοντας πρώτος στη βαθμολογία και όντας ο μόνος που έχει κάνει οργανωτικά άλματα τα τελευταία χρόνια, δεν απέχει πολύ απ το να γίνει πανίσχυρος και αγωνιστικά, αλλά και σε διοικητικό επίπεδο.
Η εξεύρεση ηρεμίας εντός της ΠΑΕ, η ύπαρξη ενός μοντέλου λειτουργίας, αλλά και η θετική πορεία της ομάδας, θέλουν απλά λίγη υποστήριξη. Παρά τα... εξαιρετικά στοιχειοθετημένα σενάρια των προηγούμενων μηνών, ο Σαββίδης δείχνει στην πράξη ότι ήρθε για να μείνει. Μπορεί το χρήμα να μη ρέει, αλλά οι κινήσεις είναι ξεκάθαρες.
Ο Γενάρης, είναι κοντά...

ΥΓ. Το είχα γράψει απ την πρώτη βδομάδα που εμφανίστηκες στο ποδόσφαιρο. Εκτός από ετερόφωτος, είσαι και ψυχασθενής. Το ρολόι μετράει ανάποδα.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...