Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλους

Ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τα κλισέ και τις μοδάτες εκφράσεις. Η συγκεκριμένη, κατάλοιπο των ημερών Ζαγοράκη, είναι από τις λίγες που έχει διαχρονικό νόημα.Η περίπτωση ανανέωσης του συμβολαίου του Αθανασιάδη στον ΠΑΟΚ, κλείνει πλέον μήνες. Το ζήτημα έχει γίνει σήριαλ και όλοι έχουν φτάσει σε σημείο να μιλούν για αστεία πράγματα.
Equalizer Equalizer
Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλους

Αποτελεί μία ακόμα περίπτωση για την οποία οι καταλογισμοί ευθυνών δίνουν και παίρνουν, με τις περισσότερες κατηγορίες να βαρύνουν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και πώς αλλιώς δηλαδή, αφού η ίδια η ΠΑΕ φρόντισε να μπει σε θέση απολογούμενου επί παντός επιστητού, χάνοντας σοβαρότητα και πόντους αξιοπιστίας στο πρόσφατο παρελθόν. Τα λάθη σε χειρισμούς, επιλογές, συνεννοήσεις ή απλώς στην επικοινωνία με τον κόσμο έδωσαν και πήραν τόσο καιρό. Χρόνια τώρα. Η πρόσφατη επιχείρηση αλλαγών στη λειτουργία είναι ακόμα πολύ φρέσκια και άγουρη για να κριθεί, με τον νέο πρόεδρο Τζακ Αγγελίδη να μαθαίνει ακόμα τα βασικά της ομάδας.
Από τη μία λοιπόν, μια εταιρία που μάλλον δικαίως καλείται συχνά να απολογηθεί για αστοχίες και λάθη.
Από την άλλη, ένας παίκτης που ανδρώθηκε στην ομάδα, έχει δώσει αρκετές νίκες, έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο για τις ακαδημίες όσο και για τον κόσμο της ομάδας που βλέπει ένα «δικό του» παιδί μέσα στην ομάδα να σκοράρει και να κλείνει στόματα αντιπάλων.
Εντούτοις, οι χειρισμοί του ίδιου του παίκτη εδώ και καιρό με κάνουν σκεπτικό. Για να μη πω αρνητικό για τις προθέσεις και τις αντιλήψεις του. Ήδη έχω εκφράσει τη θέση πως πρέπει να προσέξει πολύ τι είδους συμβουλές και παροτρύνσεις δέχεται και κυρίως, από ποιους. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα πολυτάραχο σωματείο που πέρασε και περνάει πολλά. Ο ρόλος των παικτών-αρχηγών του ΔΕΝ εξαντλείται στα όρια των γραμμών του γηπέδου. Η θέση τους είναι και πρέπει να είναι ενδεικτική της κουλτούρας μας, γιατί το περιβραχιόνιο του αρχηγού με το Δικέφαλο, είναι συχνά, αν όχι πάντα, ανώτερο μιας σημαντικής θέσης στην λειτουργία της ΠΑΕ.
Η ευθύνη λοιπόν του Κλάους, είναι εκ θέσεως αυξημένη. Ευελπιστώ να το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος. Ειδάλλως, όσο κι αν όλοι δεχόμαστε πως η ΠΑΕ είναι σωστά κατηγορούμενη για τα πάντα, πολύ εύκολα μπορεί να βρεθεί και ο ίδιος σε θέση να απολογηθεί για την απώλεια της αίσθησης ευθύνης. Για «πούλημα» του συλλόγου που τον ανέδειξε και αγαπάει (αδιαμφισβήτητα) κι όλα αυτά επειδή ο ίδιος πιθανώς θεωρεί εαυτόν θιγμένο από μια κακή πρόταση συμβολαίου ή επειδή δεν του αρέσουν όσα βλέπει, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δεκάδες καθυστερήσεις και αναβολές υπογραφής των συμβολαίων. 

Όλα αυτά είναι παροδικά. Έρχονται και φεύγουν. Είναι αδιανόητο για κάτι τόσο "μικρό" να αψηφά κανείς τη θέση και αναγνώριση του ως εμβληματικού αρχηγού του ΠΑΟΚ. Λόγω αντιπαθειών προς τα "χ" γρανάζια της ΠΑΕ, ή οτιδήποτε άλλο είναι αυτό που έχει φέρει την κατάσταση εδώ.

Παράλληλα, ακόμα κι αν ο παίκτης έχει όλο το δίκιο του κόσμου, θα πρέπει τουλάχιστον να επικοινωνήσει το πρόβλημά του με το κοινό που είναι σίγουρο οτι θα τον στηρίξει και θα κατηγορήσει τους πάντες για τα λάθη που έγιναν. Αν μη τι άλλο, είναι μια απο τις υποχρεώσεις του.

Μακάρι αύριο, όπως λένε τα ρεπορτάζ, να δοθεί μια τελική λύση που όχι μόνο θα φέρει το σήριαλ σε τέλος, αλλά θα δείξει πως όλοι έχουν συναίσθηση των ατομικών τους ευθυνών. Μέχρι τότε, καλό είναι να θυμόμαστε πως ο ΠΑΟΚ είναι πάντα πάνω απο όλους.

ΥΓ. Την άποψή μου για ορισμένους υπεύθυνους εντός της ΠΑΕ την έκφρασει έγκαιρα και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα τους λοιδωρούμε μονίμως, αποφεύγοντας να καταλογίσουμε ευθύνες σε όποιον άλλο χρειάζεται.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...