Για να τελειώνουμε

Όλο και περισσότερα άρθρα ξεπετάγονται τις τελευταίες μέρες, αποκαλύπτοντας στοιχεία που τυχαία μέχρι... χθες ήταν απλά θεωρίες συνωμοσίας.
Equalizer Equalizer
Για να τελειώνουμε

Δυστυχώς τα... ρεπορτάζ δεν είναι όλα ίδια και είναι απορίας άξιον το πότε κάποιος από τα ΜΜΕ θα επικαλεστεί πραγματικές πληροφορίες και θα παρουσιάσει με λογική τα γεγονότα.
Εντούτοις, δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός πως ο εκνευρισμός του Σαββίδη προς συνεργάτες του, φέρεται να έλαβε τη μορφή απορίας, ως προς το γιατί δεν έγιναν μεταγραφές. Καθώς αυτή η πληροφορία που δημοσιεύεται, προφανώς μετά από διαρροή μέσα από την ΠΑΕ (γιατί ειδάλλως θα την είχαν διαψεύσει σε χρόνο dt ώστε να προστατέψουν τον εαυτό τους, αν ήταν ψέματα), προκαλεί εκ νέου ενδιαφέρον για το τι τέλοσπάντων ισχύει.
Δυστυχώς, η θέση μας στο Paokmania είναι λεπτή. Ο ρόλος του οπαδού δεν επιτρέπει τις επαγγελματικές (εδώ γελάνε) περγαμηνές που επικαλούνται όσοι γράφουν ή μιλούν περί ΠΑΟΚ . Έτσι, είμαστε αναγκασμένοι να δεχόμαστε άσχημη κριτική από όσους νομίζουν πως στον ελεύθερο χρόνο μας, καθόμαστε με σταυρωμένα πόδια και δεν πιστοποιούμε όσα γράφουμε.
Το τελευταίο διάστημα λοιπόν, σ αυτή τη γωνιά του διαδικτύου εκφράσαμε πολλάκις την πεποίθηση πως εντός της ΠΑΕ υπάρχει πρόβλημα το οποίο εντοπίζεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Το σημερινό κείμενο δεν θα στραφεί και πάλι επί προσωπικού εναντίον τους, ορισμένα πράγματα όμως προκύπτουν από μόνα τους.
Από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν πλέον ο «κόμπος έφτασε στο χτένι» καθώς οι μεταγραφές κοντεύουν να τελειώσουν και η κατραπακιά στη Μολδαβία ώθησε την υφέρπουσα γκρίνια να μετατραπεί σε μένος των οπαδών κατά παντός υπευθύνου, έγινε αντιληπτό πως δεν υπάρχει πλέον επίσημη θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το τι προσπάθησαν να πετύχουν φέτος το καλοκαίρι. Δυστυχώς, το σενάριο που έλεγε πως περιμένουν το τέλος Αυγούστου για να κινηθούν, σιγά σιγά έχασε έδαφος ή τουλάχιστον δεν υποστηρίχθηκε από τους ίδιους όσο θα έπρεπε.
Το ξέσπασμα που ακολούθησε τον αγώνα κόντρα στην Καλλονή, έκανε επιτέλους γνωστή την κατάσταση και στον Ιβάν Σαββίδη, που απόρησε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά.
Αν λοιπόν ο Ιβάν ενώπιον συνεργατών του εξέφρασε αυτή την απορία, τότε ΕΥΛΟΓΑ ρωτάω : Ποιος είναι λοιπόν ο υπεύθυνος της παντελούς έλλειψης μεταγραφών, της έλλειψης πλάνου και της φοβερής δυστοκίας σε οργανωτικό αλλά και επικοινωνιακό επίπεδο;
Ξεκαθαρίζω εξ αρχής πως, ναι, συμφωνώ πως το ψάρι βρωμάει απ το κεφάλι και πως ΣΙΓΟΥΡΑ η πιθανή έλλειψη συγκεκριμένου μπάτζετ μεταγραφών, δεν συνάδει με μια ΠΑΕ σωστά οργανωμένη και αυτό σίγουρα ήταν ευθύνη του Ιβάν.
Από εκεί και πέρα όμως, από τη στιγμή που ΔΕΝ υπήρξε περιορισμός στα χρήματα, απλά διάθεση για λελογισμένη χρήση και συμμάζεμα του ρόστερ, τότε λυπάμαι μα η ευθύνη πέφτει αλλού. Που;
Μα στον Βρύζα και στον Αναστασιάδη φυσικά. Καθότι είναι τα εναπομείναντα δύο από τα τρία μέρη της εξίσωσης των μεταγραφικών κινήσεων μιας ΠΑΕ (μεγαλομέτοχος, τεχνικός διευθυντής, προπονητής). Κανένας άλλος δεν μπορούσε ούτε να επιβάλλει, ούτε να απορρίψει μεταγραφές.
Αν λοιπόν αποδεχτούμε πως δεν είναι δυνατόν ο Ιβάν να... απέρριπτε μεταγραφές μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα να δηλώνει άγνοια για όλα αυτά (έχει τα στραβά του, αλλά εξ όσων γνωρίζουμε δεν φτάνει σε τέτοιο σημείο παράνοιας), τότε προκύπτει ασφαλώς αυτό το συμπέρασμα.
Επομένως, φτάνουμε στο σημείο όπου αρχίζει η... κολοκυθιά. Κακός στραβός κι ανάποδος ο Άγγελος, δεν τα πάει καλά με κανέναν κλπ κλπ. Σπάταλος, κρυψίνους και ύποπτος ο Βρύζας, έκανε πόλεμο στον Άγγελο που δεν τον γουστάρει και δεν του έφερνε παίκτες.
Αυτά είναι τα δύο σενάρια που απομένουν. Και στη μεν πρώτη περίπτωση, αν δηλαδή ο Αναστασιάδης είναι δύστροπος και δημιουργεί προβλήματα στις μεταγραφές, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να απαγορεύσει στον Βρύζα να κάνει τις κινήσεις του, βλέποντας πόσο ΚΕΝΗ είναι η ομάδα. Δηλαδή, αν ο Άγγελος ήθελε... Σκαρμούτσο και Καπαγιαννίδη εν έτει 2014 και με Ιβαν επενδυτή, ο Βρύζας θα έλεγε ναι; Δεν μπορούσε να επιβάλλει δυο έστω μεταγραφές σε θέσεις που εμφανώς πονάει η ομάδα; Ή μήπως θα τους έδιωχνε από την προπόνηση ο "κομπλεξικός" Άγγελος; Ας είμαστε σοβαροί...
Στην άλλη περίπτωση, του πιθανού υπόγειου πολέμου από Βρύζα σε Άγγελο, και πάλι υπάρχουν εκατέρωθεν ευθύνες. Ποιος δηλαδή είναι αυτός που πιστεύει πως το να κάνει τα στραβά μάτια ο προπονητής και να λέει ναι σε όλα, είναι για το καλό της ομάδας; Λυπάμαι αλλά αυτό είναι συναίνεση σε ένα έγκλημα άνευ προηγούμενου, χωρίς δικαιολογία.
Και στις δύο περιπτώσεις, μιλάμε για εγκληματική εγκατάλειψη της έννοιας του συνόλου, συμπλεγματική προσέγγιση των περιστάσεων και κυρίως μιλάμε για καταφανή χρήση προσωπικών μικροπολιτικών, εμπαιγμό του κοινού και πρωτοφανή εκμετάλλευση της καλής προαίρεσης του Σαββίδη.
Δυστυχώς, η έκκληση όλων μας για εκκαθάριση των στρατοπέδων εντός ΠΑΟΚ, έχει πέσει εδώ και δύο χρόνια στο κενό.
Η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης του κοινού στις διαθέσεις και τα πρόσωπα εντός ΠΑΕ, είναι χειρότερη από κάθε έλλειψη εξτρέμ, στόπερ ή καλού τεχνικού τιμ. Γιατί απλούστατα έχει αποδειχθεί πως ο ΠΑΟΚ και με λίγα βέλη στη φαρέτρα του, όταν έχει συσπείρωση πετυχαίνει πολύ περισσότερα. Σε καταστάσεις όπως η σημερινή όμως, δεν γίνεται ποτέ αποδεκτή μια προσπάθεια της ΠΑΕ καθώς όλοι δημιουργούν σενάρια, ενώ οποιαδήποτε αγωνιστική απώλεια συνδέεται με την απόλυτη καταστροφή!
Δυστυχώς, θεωρώ πως το πρόβλημα δεν μπορεί παρά να επιλυθεί με γενναίες αποφάσεις. Τα «όλοι οι καλοί χωράνε» και λοιπά αποφθέγματα, απεδείχθη πως δεν έχει αντίκρισμα στην ομάδα. Γιατί ούτε καλοί είναι όλοι, ενώ σίγουρα απέδειξαν μόνοι τους πως ΔΕΝ «χωράνε» στον ΠΑΟΚ του σήμερα.
Μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Δυστυχώς όμως ορισμένα πρόσωπα απεδείχθησαν ανίκανα και ανάξια εμπιστοσύνης.
Μπορεί οι συνθήκες και οι μέρες να μην είναι πρόσφορες για περισσότερες λεπτομέρειες, πλησιάζει όμως η στιγμή που ο Τζακ Αγγελίδης θα κληθεί να κάνει τη ζωή του λίγο πιο εύκολη και τις μέρες μας λίγο πιο ήρεμες.

 

ΥΓ. Οι επικείμενες μεταγραφικές προσθήκες μπορεί να βοηθήσουν την ομάδα, σίγουρα όμως δεν αλλάζουν τη νοσηρή κατάσταση που δημιουργήθηκε...

Διαβάστε ακόμη...