Ζητείται σταθερότητα...

Η είδηση της αναρμοδιότητας του CAS σχετικά με την εγκληματική απόφαση της ΕΠΟ, αποτέλεσε πλήγμα στην πορεία του Δικεφάλου αλλά και αιτία απογοήτευσης στο κοινό του.
Equalizer Equalizer
Ζητείται σταθερότητα...

Δυστυχώς, τα νομικά... μυαλά στην Ελβετία θεώρησαν προφανώς πως υφίσταται όντως, κάποιο άλλο αρμόδιο δικαστήριο για να εκδικάσει την υπόθεση. Ποιό είναι αυτό, ουδείς γνωρίζει. Το γεγονός βέβαια πως αποκαλύπτεται ένα μεγάλο, θηριώδες κενό στο σύστημα του ποδοσφαίρου της Ευρώπης, είναι αδιαμφισβήτητο. Ακόμη δηλαδή κι αν δεν είχε γίνει έγκλημα απο την ΕΠΟ, αλλά υπήρχε απλώς μια διαφωνία, το κενό θα ήταν και πάλι το ίδιο. Γιατί ουσιαστικά σήμερα αναγνωρίστηκε πως, για την ώρα, υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες ΔΕΝ υπάρχει αρμόδιος να δικάσει! Τουτέστιν, αρκεστείτε στα όσα αποφασίζουν κάποιοι... αρμόδιοι και τέλος!

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει και ένα θετικό στην όλη υπόθεση. Το γεγονός πως η ομάδα πλέον έχει συγκεκριμένες ημερομηνίες στα χέρια της, επαρκή χρόνο για να προετοιμαστεί, ενώ τα "αν" τείνουν να εξαλειφθούν. Πλέον, έρχεται η ώρα των πράξεων. Ακόμα κι αν το μέγεθος των επικείμενων μεταγραφών κρίνονταν απο το αν ο ΠΑΟΚ θα έπαιζε στο Champions League ή οχι, πλέον έχουμε την απάντηση και βάσει αυτής θα κινηθεί η ομάδα.

Πλέον, δεν περιμένουμε απο αλλού, τις εξελίξεις. Η ΠΑΕ οφείλει να ορίσει τον πήχη για σεζόν που ξεκίνησε. Είτε αυτός είναι χαμηλός είτε είναι υψηλός, λίγο με απασχολεί. Θεωρώ δεδομένο πως αγωνιστικά η ομάδα θα τα πάει καλύτερα απο πέρυσι, γιατί απλά θα έχει καλύτερο κλίμα, λιγότερες φαντασιοπληξίες και πάνω κάτω την ίδια ποιότητα ρόστερ (πραγματική ποιότητα, οχι στα χαρτιά). Άλλωστε, με αυτό τον τρελό στο... τιμόνι, σπάνια ο ΠΑΟΚ τα πήγε άσχημα.

Επομένως, ο στόχος πλέον είναι ξεκάθαρος και οι απαιτήσεις γύρω απο αυτόν, συγκεκριμένες : Φέρτε παίχτες. Τελειώστε τη μακρά περίοδο αναμονής που βιώσαμε το τελευταίο μήνα. Δείξτε οτι υπήρχε συγκεκριμένο πλάνο. Ακόμα κι αν αυτό προβλέπει μεταγραφές μικρότερου βεληνεκούς. Κάντε κάτι όμως, γιατί η απογοήτευση ήταν και παραμένει μεγάλη. Ήδη, τα ονόματα που έχουν ακουστεί για τον ΠΑΟΚ είναι δεκάδες. Και για την ώρα σχεδόν τίποτα ανακοινώσιμο.

Ναι μεν οι κινήσεις που έγιναν και ανακοινώθηκαν ήταν πραγματικά ποιοτικές, αλλά είναι δεδομένο πως δεν αρκούν. Τόσο ο Ρατς όσο και ο Γκολάσα, έχουν την απαραίτητη ποιότητα και νοοτροπία, να πάνε τον ΠΑΟΚ λίγο ψηλότερα. Αν όμως και όσες μεταγραφές έπονται, κινηθούν στο ίδιο μήκος κύματος, με παίκτες ποιοτικούς αλλά οχι αστέρες, δεν νομίζω πως θα έχει κανείς παράπονο. Και τότε, η μιζέρια που μας "πλάκωσε" όλους τον τελευταίο μήνα, ίσως και να ξεχαστεί βλέποντας τους πρώτους αγώνες.

Μένει, να δούμε τη συνέχεια...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...