Επειγόντως οργάνωση!!!

Μετά τα πανηγύρια για την πρόκριση στον τελικό, μετά και τις… αστείες επιθέσεις από τα περίεργα ΜΜΕ της Ελλάδος, ήρθε η ώρα να θυμηθούμε πως η κάθοδος των Μυρίων στην Αθήνα, δεν συνεπάγεται μόνο γλέντια!
Equalizer Equalizer
Επειγόντως οργάνωση!!!

Ατυχώς, οι μέρες που απέμεναν από την πρόκριση της Τετάρτης μέχρι και τον τελικό του  Σαββάτου, είναι επικίνδυνα λίγες. Ξεκινώντας από την καθυστέρηση που έπρεπε να υπάρξει για τις επίσημες ανακοινώσεις, τις αποφάσεις για τα εισιτήρια, τη «συγκέντρωση» του κόσμου και την επικοινωνία με την ΠΑΕ και καταλήγοντας στο απλούστατο ερώτημα «πως θα οργανωθούν 20 χιλιάδες κόσμου μέσα σε δυο μέρες για να φύγουν Αθήνα», αντιλαμβανόμαστε πως η εκδρομή αυτή, ΔΕΝ είναι αστείο πράγμα.

Μπορεί η ζήτηση να αρκεί για την κάλυψη ακόμα και διπλάσιων εισιτηρίων, όμως η πρακτικές δυσκολίες είναι πολλές.

Ήδη, οι πιέσεις που ασκήθηκαν, τα λογικά επιχειρήματα που υπήρχαν αλλά και οι ανάγκες των φιλάθλων, έχουν φέρει έριδες σχετικά με τον τρόπο διανομής σε κατόχους διαρκείας ή μη, σε συνδέσμους ή απλούς οπαδούς. Προσωπικά όλα αυτά, λίγο με απασχολούν. Γιατί απλά θεωρώ πως υπάρχουν μεγαλύτερα ζητήματα.

Ακόμα κι αν αποδεχθούμε πως οι προσιτές τιμές των λεωφορείων θα επιτευχθούν, το ζήτημα της καλής οργάνωσης ώστε να γίνει κάθοδος με ασφάλεια και συγχρονισμός μεταξύ των ηγετών τα κερκίδας, είναι πάντα σε μεγαλύτερη προτεραιότητα!

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν όλα αυτά έχουν ήδη συζητηθεί. Πολύ πιθανόν.

Δεν ξέρω αν και κατά πόσο θα γίνουν όλα ομαλά, κάτι που είναι ακόμα πιο πιθανό.

Το σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚτσής πρέπει να έχει τα μάτια και τα αυτιά του ανοιχτά τις επόμενες μέρες, παρά να σκέφτεται μόνο… κούπες. Ειδάλλως, μια εκδρομή που τη συζητούσαμε χρόνια, εν τέλει θα καταλήξει σε φιάσκο.

«Καλύτερα να προσέχουμε, για να έχουμε», λέει μια έκφραση και νομίζω επιβεβαιώνει πολλά.

ΥΓ. Αλήθεια, σύνδεσμοι του εξωτερικού θα πάρουν εισιτήρια; Αν όχι τώρα, πότε; Εξάλλου νομίζω πως η κάθοδος οπαδών μόνο απο τη Βόρεια Ελλάδα θα είναι μεγάλο σφάλμα, γνωρίζοντας τους χιλιάδες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα και οχι μόνο...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...