Στα χέρια του Ιβάν το μέλλον του ΠΑΟΚ

Η νέα ήττα στην Τρίπολη –με αστείο μάλιστα τρόπο- είναι δεδομένο πως θα ανοίξει για τα καλά τους ασκούς του Αιόλου στον ΠΑΟΚ.
Equalizer Equalizer
Στα χέρια του Ιβάν το μέλλον του ΠΑΟΚ

Καθώς όλοι έχουμε, λίγο ή πολύ, κατακρίνει τον προπονητή του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή και να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας, αλλά και να αντιληφθούμε πως πολλά πράγματα δεν εξαρτώνται από αυτόν.

Το να περιγράψουμε ή να σταθούμε στο αν ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά ή άσχημα στην Τρίπολη, είναι το λιγότερο. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η ομάδα δεν παίζει και φοβερή μπάλα, είτε νικά είτε κερδίζει.

Από την άλλη όμως στο ποδόσφαιρο δυστυχώς οι πορείες των ομάδων καθορίζονται τα περισσότερες φορές από παράγοντες άσχετους με τον προπονητή. Το ευρύτερο κλίμα που δημιουργείται σε μια ομάδα είναι αυτό που καθορίζει πολλά πράγματα (άσχετα από τις ευθύνες των κόουτς για την απόδοση). Και αυτή τη στιγμή το κλίμα στον ΠΑΟΚ δυστυχώς δεν είναι καλό για τον προπονητή Στέφενς. Είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα δεν έχει ταυτότητα και αυτό έδωσε πάτημα σε πολλούς να δημιουργήσουν κλίμα όχι προς τη βελτίωση των πραγμάτων, αλλά προς μια νέα αλλαγή καθεστώτος.

Από την πλευρά μας είναι αδύνατο να ξέρουμε αν οι ευθύνες Στέφενς είναι περισσότερες ή λιγότερες. Αν δηλαδή αυτός ευθύνεται για τις αποτυχίες που βλέπουμε ή αν αυτός είναι που κυνηγά να λύσει θέματα του ρόστερ, της νοοτροπίας ή της κακής τύχης του ΠΑΟΚ.

Καθώς όμως η χρονιά οδεύει προς το τέλος και τα αποτελέσματα δεν έρχονται, θεωρώ πως είναι πλέον ξεκάθαρα στα χέρια του Σαββίδη να στηρίξει την επένδυση που έκανε στο πρόσωπο του Χουμπ, ελπίζοντας πως στο μέλλον (τουτέστιν, από του χρόνου) η ομάδα θα βγάλει ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ στο γήπεδο, ή αν θα επιλέξει γρήγορες αλλαγές και επιστροφή σε καταστάσεις πιο… Ελληνικές.

Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον κοινό μυστικό πως έχει δυσλειτουργίες στο αγωνιστικό τμήμα, με κανένα πρόσωπο μέσα από την ομάδα να μην μπορεί να εξηγήσει τι φταίει.

Προσωπικά νομίζω πως ο Στέφενς επιχειρεί να εισάγει στοιχεία τα οποία απέχουν αιώνες από το ελληνικό ποδόσφαιρο, με συνέπεια να υπάρχει ένα τεράστιο κενό στην ομάδα, η οποία αδυνατεί να ακολουθήσει. Είναι κάτι σαν τις απίστευτες κάθετες μπαλιές του Νάτχο σε κάθε παιχνίδι, τις οποίες οι συμπαίκτες του δεν περιμένουν και συνεπώς αδυνατούν να αξιοποιήσουν, ακόμα κι αν είναι «πάρε-βάλε». Μέχρι όμως η ομάδα να καταφέρει να αφομοιώσει αυτού του είδους τα στοιχεία, θα χρειαστεί πολύς χρόνος και ακόμα περισσότερο χρήμα.

Είναι λοιπόν διατεθειμένος ο Ιβάν να διαθέσει αυτά τα δύο στοιχεία;

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...