Ένα απέραντο φρενοκομείο, παράδεισος για κάθε παίκτη!

Η μεταγραφή του Bibras Natkho έχει ανακοινωθεί πριν λίγη ώρα, κι όμως κάποια περιστατικά συνεχίζουν να μας οδηγούν στην παράνοια !
Equalizer Equalizer
Ένα απέραντο φρενοκομείο, παράδεισος για κάθε παίκτη!

Το να καθίσει κανείς να εξηγήσει πόσο μεγάλη μεταγραφή έκανε ο ΠΑΟΚ με την περίπτωση του Ισραηλινού, είναι ανούσιο. Ένας παίκτης που δέχθηκε κρούση από πραγματικά αξιόλογες Ευρωπαϊκές ομάδες μόλις πριν λίγες μέρες, κι όμως τις αρνήθηκε καθώς δεν ήθελε να δεσμευθεί αφού στοχεύει πραγματικά ψηλά, φορά πλέον τα ασπρόμαυρα, έστω και για έξι μήνες (αρχικά).

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω και να αναλύσω όλα αυτά τα βαθυστόχαστα, περί… κρυφών νοημάτων στην ανακοίνωση της ΠΑΕ, περί μελλοντικής επέκτασης του συμβολαίου και άλλα τινά.

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε το όνομά του, θεώρησα δεδομένο πως θα ήταν τρομερά απίθανο να παραμείνει για χρόνια στον ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως χρημάτων.

Μένω λοιπόν στα προφανή. Ποια είναι αυτά;

Μα βεβαίως πως ο παίκτης (του οποίου το όνομα αρκεί για να κινητοποιήσει τους μισούς μάνατζερ στην Ευρώπη), για να θελήσει να μείνει στην Τούμπα και μετά το καλοκαίρι, πρέπει να δει κάποια πράγματα!

Πρέπει να δει μια ομάδα με ανοδική πορεία. Πρέπει να δει στόχους. Πρέπει να δει και άρτιες εγκαταστάσεις. Πρέπει να δει ότι ο ΠΑΟΚ θεωρείται Ευρωπαϊκή ομάδα με στόχους σε διεθνές επίπεδο.

Να δει δηλαδή πως εδώ η καριέρα του δεν θα πάρει την κατιούσα!

Σημαντικό όμως λόγο παίζει και ο ψυχολογικός τομέας. Έχοντας… καλομάθει όλοι μας από τις ευλογίες αυτού του τόπου, θεωρούμε πως η Χαλκιδική από μόνη της αρκεί για να ξελογιάσει κάθε παίκτη, κάθε… σύζυγο ενός παίκτη, ώστε να παρακαλάνε να μείνουν για να επισκέπτονται τα beachbar.

Ναι, είναι αλήθεια πως για την πλειοψηφία των παικτών, ο σύγχρονος ΠΑΟΚ με την οικονομική άνεση και τη σχεδόν βέβαιη ανοδική πορεία, προσφέρει πολλά θετικά, μαζί με τη Χαλκιδική!

Μήπως προτρέχουμε όμως λίγο; Μήπως πρέπει να σκεφτούμε πως, ο παίκτης πρώτα θα γυρίσει να κοιτάξει τις κερκίδες της Τούμπας, και μετά θα τρέξει ο νους του στα μπαράκια;

Κι όταν γυρίσει και δει τη μισοάδεια Τούμπα, τι θα καταλάβει;

Όταν δει τυφλούς να τρώνε ξύλο;

Όταν δει πως σε εκτός έδρας παιχνίδι, κι ενώ οι ντόπιοι μας φιλοξενούν, εμείς πλακωνόμαστε μεταξύ μας (!!) στην κερκίδα;

Όταν πάλι δει πως, τη μία μέρα δηλώνουμε απαισιόδοξοι που μόνο τρεις παικταράδες ήρθαν στην Τούμπα, και την αμέσως επόμενη απογοητευόμαστε που δεν κλείσαμε ακόμα ένα τεράστιο αστέρι για 10 χρόνια "κλειστά";

Ας θυμόμαστε λοιπόν, πως το… γοητευτικό φρενοκομείο μας, είναι αυτό που θα «αναγκάσει» τον Natkho να αποφασίσει την παραμονή του στην Τούμπα και τα επόμενα χρόνια. Ούτε ο Ιβάν, ούτε ο Huub. Άλλωστε, λεφτά και προπονητές υπάρχουν με το κιλό, στις ομάδες που στοχεύει να παίξει ο Ισραηλινός. Οι οποίες είναι τόσο μεγάλες, ώστε ο ίδιος δεν δέχθηκε να συμβιβαστεί με γερά συμβόλαια, ούτε στην Ιταλία, ούτε στην Τουρκία.

Στο χέρι μας είναι. Ας αφήσουμε λοιπόν τη μίρλα.

 

ΥΓ. Το χτίσιμο του ΠΑΟΚ ΔΕΝ ξεκινά ούτε τελειώνει (για την ώρα τουλάχιστον...) στον Natkho. Για έξτρα παίκτης λοιπόν, δεν είναι κι άσχημα! 

Διαβάστε ακόμη...