Η δημοκρατία στα χρόνια της χολέρας

Οι πολυπόθητες εκλογές, ήρθαν. Η ώρα να μιλήσει ο κόσμος, έφτασε. Εκτός κι αν, για ακόμα μια φορά, δεν μιλήσει, αλλά... βελάξει. Φράσεις όπως «δεν ήξερα» - «δεν κατάλαβα», φορέθηκαν πολύ εσχάτως και δεν περνάνε πια...
Equalizer Equalizer
Η δημοκρατία στα χρόνια της χολέρας

Θα μπορούσαμε να γράψουμε σελίδες επί σελίδων για τα αίσχη που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια.

Για την καταστρατήγηση του Συντάγματος, για τα παραδικαστικά κυκλώματα, για τα ανταλλάγματα που δίνονται σε θεσμικώς αρμόδιους για να λένε αυτά που «πρέπει», για τα ΜΜΕ που συστηματικά καταπίνουν καμήλες και διυλίζουν κώνωπες, τους χιλιάδες νεκρούς που έφυγαν γιατί κανείς δεν βρήκε το κλειδί απ' το συρτάρι για να διαβάσει τη σωστή «έκθεση» των επιστημόνων, για τη δικαιοσύνη, την ελευθερία λόγου, το γεγονός πως φοβάσαι να γράψεις αυτά που θέλεις γιατί προφανώς κανείς πια δεν αισθάνεται άνετος να μιλήσει.

Δυστυχώς, τα έχουν γράψει και πολλοί άλλοι πριν από εμάς. Χωρίς ιδιαίτερο αντίκτυπο.

Δυστυχώς, όλα αυτά τα αίσχη όχι απλά συνέχισαν να επηρεάζουν και τον αθλητισμό, αλλά επηρέασαν με τον πιο αρρωστημένο, χυδαίο, έκνομο τρόπο και τον ΠΑΟΚ.

Πολιτική σελίδα, δεν είμαστε.

Κομματική σελίδα, ούτε για αστείο.

Είμαστε όμως ανεξάρτητη οπαδική σελίδα. Του ΠΑΟΚ.

Κι όταν μπροστά στα μάτια μας επιχειρείται επί σειρά ετών τέτοιο ανελέητο κυνήγι, λάσπη, κατακρεούργηση του ΠΑΟΚ χωρίς κανέναν ουσιαστικά λόγο, επειδή έτσι διέταξε «κάποιος» (που όλοι ξέρουμε ποιος είναι και ούτε ο ίδιος δε το κρύβει πανηγυρίζοντας για την «κανονικότητα» που επέβαλε), τότε είμαστε υποχρεωμένοι να ευχηθούμε τα αποτελέσματα των αυριανών εκλογών να είναι τέτοια που θα φέρουν έστω κάποια ελπίδα λύτρωσης για τα πάνδεινα που πέρασε τόσο ο Δικέφαλος όσο και η Ελλάδα γενικότερα, την τελευταία τετραετία.

Μπορεί στην πλειοψηφία του ο κόσμος να αποδεικνύεται, ξανά και ξανά, πρόβατο, συμφεροντολόγος, «ιδιώτης», ή απλά λοβοτομημένος.

Δεν μας απασχολεί.

Μπορεί πολλοί που θα διαβάσουν αυτό το κείμενο, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, να ενοχληθούν και να νιώσουν ότι «τους θίγουμε».

Δεν μας νοιάζει.

Όταν σε κεντρικό, κρατικό επίπεδο βιάζεται η αξιοπρέπειά, τα δικαιώματα μας, η ίδια η νομιμότητα, τότε το μόνο που μας απασχολεί είναι να φτάσει η μέρα που κάποιος, κάπου, θα ρίξει τους Λουδοβίκους στον πολιτικό απόπατο που τους αξίζει.

Σήμερα, κλείνουμε την πόρτα σε όσους κατ' εξακολούθηση, επίμονα και συστηματικά επιχειρούν να βιάσουν τον ΠΑΟΚ, την ηρεμία της κοινωνίας, την ίδια την Ελλάδα, προς εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Σε ένα βαθμό, περνά και από το χέρι μας. Καιρός να βάλουμε ένα λιθαράκι.

 

ΥΓ. Όσο για τους Βορειοελλαδίτες (κυβερνητικούς και μη) βουλευτές, είναι τόσο ανύπαρκτοι και μικροσκοπικοί, ώστε δεν αξίζουν ούτε την αναφορά, ούτε το γέλιο, ούτε το κλάμα μας. Δεν υπήρξαν και δεν θα υπάρξουν ποτέ.

Διαβάστε ακόμη...