Δίχτυ προστασίας γύρω από τον ΠΑΟΚ

Η... παρανοϊκά απαισιόδοξη ψυχολογία που επικρατεί γύρω από τον ΠΑΟΚ, ήταν αναμενόμενη. Εδώ και χρόνια πλέον, ο ΠΑΟΚτσής έχει γίνει έρμαιο στις ορέξεις λογής-λογής περίεργων τύπων, που εντελώς «καλοπροαίρετα» κατακρεουργούν την ομάδα. Κι αντί να αντισταθεί, συμμετέχει και αυτός.
Equalizer Equalizer
Δίχτυ προστασίας γύρω από τον ΠΑΟΚ

Δυστυχώς, όπως τόνισα και σε προηγούμενο κείμενο, η κατάσταση με τους «ηγέτες» των σοσιαλ μίντια, έχει ξεφύγει από κάθε όριο και λογική. Καθημερινό ΞΕΣΚΙΣΜΑ της ομάδας, ακόμα και χωρίς να έχει συμβεί τίποτα καινούριο.

Πετάμε ότι κομπλεξική ανοησία μας έρχεται στο μυαλό, απλά και μόνο για λίγα «λαϊκ».

Μια κατάσταση όχι απλά εμετική, αλλά και εντελώς αντίθετη στην κοσμοθεωρία κάθε ΠΑΟΚτσή που έχει έστω λίγο αυτοσεβασμό. Το να πατάς πάνω σε ΥΠΑΡΚΤΑ προβλήματα για να κάνεις κριτική είναι οχι μόνο σεβαστό αλλά και επιβεβλημένο. Το να καταλήγεις να ξεπουλάς κάθε μέρα μια φτηνή πραμάτεια, για να σε αβαντάρει ο όχλος, όχι.

Είτε είναι στη φύση μας, είτε είναι «μόδα» της εποχής, η κατάσταση που επικρατεί όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα, αλλά στην πραγματικότητα σκίζει κάθε μέρα και λίγο παραπάνω από τις σάρκες του μεγάλου ΠΑΟΚ.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν μας επιτρέπει να δούμε τη λίγο μεγαλύτερη εικόνα, την απλή πραγματικότητα και τα θετικά στοιχεία.

Ο ΠΑΟΚ ως τώρα αγωνιστικά πάει μέτρια. Δείχνει εικόνα ομάδας που μπαίνει δυναμικά στη μάχη των τίτλων; Ξεκάθαρα ΟΧΙ.

Είναι όμως υπό αγωνιστική διάλυση; Επίσης ΟΧΙ.

Ειδικά αν τον συγκρίνουμε με τους αντιπάλους του, καταλαβαίνουμε πως είναι στις δυο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, με όσα γίνονται στο χορτάρι.

Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως στον ΠΑΟΚ η πίεση, οι απαιτήσεις και η μουρμούρα είναι τόσο μεγάλες, ώστε οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά, θα πάει. Το έχουμε δει επί δεκαετίες και σε διάφορα αθλήματα.

Όμως είναι καιρός να απλώσουμε δίχτυ προστασίας γύρω από την ομάδα. Να δούμε τα θετικά, να συμφωνήσουμε στα βασικά και να βελτιώσουμε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Αυτομάτως θα βελτιωθούν πολλά και η μπάλα θα αρχίσει να μπαίνει λίγο πιο εύκολα στα δίχτυα.

Ένας τρελός περίεργος τύπος κάποτε μίλησε για την ανάγκη να «γυρίσει το κουμπί». Προσωπικά πιστεύω και επιμένω ότι δεν απέχουμε πολύ από εκείνο το σημείο.

Ώρα να δείξουμε πίστη και επιμονή. Τα υπόλοιπα, με τη δουλειά που πιστεύω πως γίνεται (γιατί ψήγματά της βλέπουμε κάθε εβδομάδα στο γήπεδο), θα έρθουν.

Η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Έχει απλώς ξεκινήσει.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...