Το τέρας του φαταουλισμού

Δεν πρόλαβαν να περάσουν καλά-καλά λίγες εβδομάδες από την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν και βλέπουμε για ακόμα μια φορά την «κανονικότητα» να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας...
Equalizer Equalizer
Το τέρας του φαταουλισμού

Έχουν γραφτεί τόνοι μελάνι για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα, εδώ και πολλές δεκαετίες. Περάσαμε από διάφορα στάδια. Όμως το τελευταίο, αυτό που βλέπουμε τα τελευταία 15 περίπου χρόνια, τα ξεπερνάει όλα.

Διαφθορά, συμφέροντα, εκβιασμοί και στημένα, υπήρχαν από πολύ παλιά. Ίσως από γεννήσεως των σπορ. Όταν όμως αυτά συνδυάζονται με τη σήψη στην ευρύτερη κοινωνία, τη διάβρωση της δικαιοσύνης, τη συγκέντρωση εξουσίας, πλούτου και ατιμωρησίας σε λίγους εκλεκτούς του κράτους (και ποιου κράτους ε; ) τότε γεννιέται το τέρας του φαταουλισμού.

Η χθεσινή ακύρωση ενός καταφανέστατα «καθαρού» τέρματος του Αστέρα, εις βάρος της γνωστής ομάδας, αποτέλεσε την αφορμή για να δούμε για εκατομμυριοστή φορά τα ίδια τραγελαφικά να συμβαίνουν.

Υπήρξε κάποια αναγνώριση από τους αρμόδιους, ως προς την αδικία; Όχι

Κάποια ομολογία αδυναμίας για καθαρές νίκες, από την πλευρά του ευνοούμενου; Όχι

Κάποια σκυμμένα κεφάλια τελοσπάντων προς κατευνασμό των οπαδών τους που διαμαρτύρονται για το φετινό «χάλι»; Όχι βέβαια

Όχι. Ακολουθώντας τη γνωστή προκλητική, τοξική, αρρωστημένη νοοτροπία τόσων δεκαετιών, ο σύλλογος για τη δράση του οποίου στερεύουν-πια-τα-λόγια, πέρασε ΑΜΕΣΩΣ στην επίθεση.

Το... νον-πειπερ πλέον εκδίδεται απευθείας μέσα απ' τα αποδυτήρια:

«Πως τολμάτε να μιλάτε για εύνοια μας, όταν δεν μας δόθηκαν δυο πέναλτι (τα οποία πριν λίγη ώρα ήταν ένα, αλλά στην πορεία το φουσκώσαμε για να κάνουμε εντύπωση)»; Αυτό ήταν ουσιαστικά το μήνυμα ενός αθλητή που ξεπέρασε τα ψυχικά τραύματα και μπόρεσε να ψελλίσει δυο λέξεις μετά το ματς.

Τηρώντας λοιπόν απαρέγκλιτα την τακτική τους, μας έσυραν πάλι όλους μαζί στο βούρκο και την παράνοια. Για να παίζουν εντός έδρας δηλαδή. Δημοκρατία δεν έχουμε (ίσως και όχι δηλαδή, αλλά δεν είναι της παρούσης); Ε άρα ότι θέλουν θα λένε.

Και σα να μην έφτανε αυτό (μετά τη σημερινή διαπόμπευση ανεξάρτητων δημοσιογράφων που μετά από ενδελεχή έρευνα πέντε δευτερολέπτων, πείστηκαν ότι όντως ο δυνάστης αδικήθηκε και αυτό-εξευτελίστηκαν για ακόμα μια φορά μέσω των πρωτοσέλιδων που εκδίδουν) πλέον έχουμε και νέο «χτύπημα» κανονικότητας:

Έφοδο πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ στα γραφεία της ΕΠΟ!

Πήγε άραγε να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των διαιτητών που αδίκησαν το σωματείο – σύμβολο κατά του αθλητισμού; Όχι βέβαια. Απ' ότι προκύπτει απ' το ρεπορτάζ, πήγε να ζητήσει τα ρέστα για τη διαφαινόμενη τιμωρία τους!

Παραλογισμού, το ανάγνωσμα.

Ή καλύτερα: φαταουλισμού, η γιγάντωση.

Καθώς λοιπόν δεν έχουμε την παραμικρή ελπίδα να βελτιωθεί οτιδήποτε σε επίπεδο θεσμών, απονομής δικαιοσύνης κλπ κλπ, να μην ξεχάσουμε να ευχηθούμε καλή χώνεψη στους λογής-λογής «εύπιστους» που στηρίξαν την «επιστροφή στην κανονικότητα». Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις υπηρεσίες σας στο έθνος.

Άλλη μια χρονιά υγείας και θεμιτού ανταγωνισμού μας περιμένει. Αλλά, θα μου πεις, και με τι όρεξη να μπει ο ΠΑΟΚτσής στη «μάχη» του πρωταθλήματος; Πως είναι δυνατόν να μας νοιάζουν όλα αυτά, όταν δίνεται δανεικός ο Τσιγγάρας; Προτιμότερο είναι να αποσυρθούμε όσο είναι νωρίς.

Διαβάστε ακόμη...