Ο «τελευταίος χορός» απέτυχε, το τρικ δεν απέδωσε, ώρα για λογική και ισορροπία

Ο τελικός τελείωσε. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε. Με τεράστια συμβολή του ανεκδιήγητου Λαοθ σε αυτό.
Equalizer Equalizer
Ο «τελευταίος χορός» απέτυχε, το τρικ δεν απέδωσε, ώρα για λογική και ισορροπία

Όπως τονίσαμε και σε άλλα ματς, έτσι και το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, έγιναν εγκλήματα, ήρθε και η... τιμωρία.

Το να περιγράψει κανείς πόσο στημένο και προμελετημένο μοιάζει ένας διαιτητής να μοιράζει κάρτες σε παίκτες σου, για... διαμαρτυρία στο 5ο λεπτό και για τζαρτζάρισμα στο κέντρο του γηπέδου στο 15ο λεπτό, φαντάζει ανούσιο. Δεν έχει νόημα ρε παιδί μου πως το λένε. Όποιος δεν βλέπει από μόνος του ότι ο Λαοθ όρισε τις συνθήκες του αγώνα σχεδόν απ το ξεκίνημα, δεν πρόκειται να πειστεί με κανένα επιχείρημα.

Όσο για το πέναλτι, ο κανόνας είναι ξεκάθαρος, πέναλτι δεν υπάρχει.

Τα υπόλοιπα, γνωστά. Σκληρά φάουλ στο όριο της περιοχής που δεν δόθηκαν, VAR που δεν κοιτάχτηκαν, μια βλαχομαγκιά στις παρατηρήσεις και το κύπελλο στον Παναθηναϊκό.

Είναι αυτά όμως όλα όσα είδαμε στο ΟΑΚΑ; Όχι!

Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός. Άνευρος, ανούσιος, ανήμπορος κάποιες στιγμές. Χαρακτηριστικές ήταν οι αρκετές συρτές πάσες παικτών μας που βγήκαν απευθείας... πλάγιο!

Δυστυχώς, η ομάδα δεν μπορούσε. Παρότι στο τέλος πίεσε. Και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, τις μόνες που υπήρξαν στο παιχνίδι αφού ο αντίπαλος δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Δεν το πίστευε;

Δεν είχε σωστή πνευματική προετοιμασία;

Δεν άντεχε;

Ίσως λίγο απ' όλα μαζί.

Βάσει της ενημέρωσης από αρκετά ΜΜΕ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόσο καιρό «ξεκούραζε» παίκτες ώστε να είναι έτοιμοι στον τελικό.

Επίσης βάσει της στρατηγικής που χαράχτηκε απ' την αρχή της σεζόν, ο προπονητής πήγε να κάνει κάτι σαν «last dance», στηριζόμενος σε πολλούς κουρασμένους, σχεδόν γερασμένους παίκτες. Την «παλιά φρουρά».

Κανένα από τα δυο αυτά πλάνα, δεν απέδωσε. Τελευταίος χορός δεν υπήρξε και δεν μπορούσε να υπάρξει. Και δεν είδαμε σχεδόν κανένα ξεκούραστο παίκτη στο ΟΑΚΑ.

Άποψή μου όμως είναι πως και η διαιτητική σφαγή αλλά και η αγωνιστική αποτυχία θα βγουν σε καλό:

Α) Το βασικότερο όλων είναι να ΣΥΝΕΛΘΕΙ όλος ο ΠΑΟΚ και βεβαίως μεγάλο κομμάτι του κοινού του, που σε μεγάλο βαθμό σχεδόν... βαριόταν να πάει να πανηγυρίσει στην τελευταία κατάκτηση κυπέλλου. Προφανώς κάποιοι χόρτασαν αρκετά. Καιρός να επανέλθει η δίψα.

Β) Θα πιεστεί η ομάδα να ανεβάσει στροφές και να φτιάξει ένα σαφώς καλύτερο και πιο ισορροπημένο ρόστερ. Το φιάσκο του προηγούμενου καλοκαιριού δεν μπορεί να επαναληφθεί ούτε από τη διοίκηση ούτε από τον προπονητή.

Γ) Θα πιεστούν καταστάσεις ώστε κάποιοι που πήραν... κυβερνητική φόρα στην Αθήνα, να αναθεωρήσουν ως προς τη συμπεριφορά τους προς τον ΠΑΟΚ.

Και η ήττα στο παιχνίδι είναι. Αρκεί, όπως τόνισε και ο Ζοζέ Μπότο, να μαθαίνεις από αυτήν και να γίνεσαι καλύτερος.

Αναμένουμε..

Διαβάστε ακόμη...