Άδικο, αλλά... δίκαιο!

Η χθεσινή ήττα του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα ήρθε ως συνέχεια των προηγούμενων κακών αποτελεσμάτων, αλλά και ως φυσιολογική εξέλιξη...
Equalizer Equalizer
Άδικο, αλλά... δίκαιο!

Δυστυχώς η ομάδα, με τις αναρίθμητες πλέον αλλαγές και λύσεις ανάγκης στη βασική ενδεκάδα της, δεν μπόρεσε να πάρει έστω την ισοπαλία στα Γιάννενα.

Προσωπικά πιστεύω πως το 'Χ' θα ήταν το δικαιότερο αποτέλεσμα. Υπάρχει μια τάση στα ΜΜΕ (που περνά και στον κόσμο) να θεωρούμε ΠΑΝΑΞΙΕΣ όλες τις νίκες, έστω κι αν αυτές έρχονται με μια στραβοκλωτσιά, και ταυτόχρονα απολύτως δίκαιες όλες τις ήττες, ακόμη κι αν ο αντίπαλος δεν έκανε απολύτως τίποτα στο χορτάρι. Στην πραγματικότητα βέβαια, η αλήθεια συνήθως είναι κάπου στη μέση.

Βεβαίως ο ΠΑΟΚ ήταν κακός χθες. Για άλλη μια φορά, απλά ούτε ήξερε, ούτε μπορούσε να κάνει κάτι για να κερδίσει. Αλλά αλήθεια, γιατί λέμε πως ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος; Επειδή περίμενε στο μισό γήπεδο και πετούσε την μπάλα στον δυναμικό Περέα μπας και βρεθεί μόνος στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ; Βεβαίως η ομάδα των Ιωαννίνων είχε ψυχολογία και φορμάρισμά με το μέρος της. Και μπράβο τους, δεν μας απασχολεί εδώ να τους μειώσουμε. Όμως το να περιμένεις κλεισμένος στο μισό γήπεδο περιμένοντας μήπως και αιφνιδιάσεις, δεν σε καθιστά ανώτερο.

Άποψή μου λοιπόν, βάσει της εικόνας του αγώνα όπου ο ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο διάστημα είχε τη μπάλα αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα, ενώ οι ευκαιρίες του ΠΑΣ (οι κανονικές, οχι οι αντικανονικές) δεν ήταν δα και αναρίθμητες, είναι πως το δίκαιο αποτέλεσμα στα Γιάννενα θα ήταν η ισοπαλία.

Σε βάθος χρόνου όμως η ήττα και δίκαιη ήταν και πολύ σημαντική για τον ΠΑΟΚ και τα στελέχη του. Ώστε να εμπεδωθεί πλέον πως όταν στοχεύεις να κάνεις πρωταθλητισμό παράλληλα με πορεία στην Ευρώπη, πρέπει να έχεις ποιοτικό και ισορροπημένο ρόστερ. Εφόσον το αποκρουστικό σύστημα των πλευ οφ διατηρηθεί, η κανονικότητα για τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι 50+ ματς το χρόνο.

Φτάσαμε στο σημείο να παίζουμε με πειράματα και παροπλισμένους παίκτες, ενώ ούτως ή άλλως (ακόμα και με τη βασική ενδεκάδα) ο ΠΑΟΚ ουδέποτε φέτος έθελξε με την ποιότητά πολλών παικτών του σε κρίσιμες θέσεις του γηπέδου. Ειδικά στον επιθετικό τομέα, η ομάδα απλά ΔΕΝ. Δεν μπορεί να παράγει σωστές φάσεις, δεν μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, δεν έχει σωστούς αυτοματισμούς, δεν έχει κινήσεις «με κλειστά μάτια», δεν έχει τεχνική, δεν έχει έκρηξη.

Καιρός λοιπόν να φανεί και στην πράξη πως ο οργανισμός του ΠΑΟΚ, προπονητές και στελέχη, κατάλαβαν ότι με 'πορδές αυγά δεν βάφονται'.

ΥΓ. Ταπεινή μου άποψή είναι πως η αποκλειστική στόχευση σε (συχνά αμφισβητούμενα) «ταλέντα» στη μεταγραφική περίοδο, θα φέρει περισσότερα προβλήματα απ' όσα θα λύσει. Εξ ου και η «ισορροπία» που λέμε και ξαναλέμε ότι χρειάζεται το ρόστερ, σε στοιχεία αλλά και προσωπικότητα παικτών.

Διαβάστε ακόμη...