Dura lex, sed lex

Ελληνιστί, σκληρός νόμος, αλλά νόμος. Και στον ΠΑΟΚ οι νόμοι είναι γνωστοί από παλιά...
Equalizer Equalizer
Dura lex, sed lex

Νόμος 01/1926 : Όταν πλησιάζει κρίσιμο ματς-τελικός, ο ΠΑΟΚ θα έχει ουρανοκατέβατη απώλεια σημαντικού παίκτη-εργαλείου, την τελευταία στιγμή.

Νόμος 02/1926: Για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ αυτό που του αξίζει, πρέπει να είναι τουλάχιστον δυο φορές καλύτερος από τους αντιπάλους του.

Νόμος 03/1926: Οποιαδήποτε ολιγωρία του, ο ΠΑΟΚ θα την πληρώσει ακριβά. Οι αντίπαλοι όχι.

Το τρίπτυχο αυτό επιβεβαιώθηκε και χθες στην Τούμπα.

Για ακόμα μια φορά τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος στοιβάχτηκε στο θρυλικό μας γήπεδο για να δει μια μεγάλη πρόκριση να έρχεται. Και για ακόμα μια φορά, μείναμε με το «αν», το «αχ» και το «γιατί».

"Αν" έμπαινε μια από τις πολλές ευκαιρίες...

"Ax" ρε Καντουρί, πάλι μας κρέμασες...

"Γιατί" ρε Κρέσπο πήγες «προμενάδα» με τη μπάλα και την πούλησες...

Πιστεύω πως δεν έχει υπάρξει άλλο ματς απέναντι σε «ανώτερη» ή τουλάχιστον πιο διάσημη ευρωπαϊκή ομάδα, που να κάναμε τόσες πολλές ευκαιρίες για γκολ. Και σίγουρα, είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις τόσες φάσεις που ΟΛΕΣ να είναι «μισό γκολ». Λίγο πιο κάτω, λίγο πιο αριστερά, λίγο πιο ψύχραιμα να τελειώναμε όλα αυτά τα σουτ και η ιστορία θα γραφόταν αλλιώς.

Όμως, ΠΑΟΚ είσαι. Τίμιος και νομοταγής.

Κι όταν οι νόμοι είναι αυτοί που αναφέραμε, τότε μένεις ξανά με την απορία και το «γιατί».

Κάπως έτσι μετράμε άλλη μια πίκρα, μένουμε με την (μάλλον αδιέξοδη) κατάσταση στο πρωτάθλημα, και με την προοπτική ενός ακόμα τελικού κυπέλλου. Ελπίζοντας πως η χθεσινή βραδιά δεν θα επηρεάσει ψυχολογικά και κυρίως σωματικά την ομάδα (ήδη μετράμε δύο σοβαρές απώλειες που βάζουν δύσκολο γρίφο στον Λουτσέσκου).

Μένουμε με την εμπειρία και τη σοφία που σου δίνει μια καλή ευρωπαϊκή πορεία.

Και βεβαίως μένουμε με τη βεβαιότητα ότι η δουλειά που γίνεται είναι καλή, όμως αν δεν αποκτήσουμε καλύτερα εργαλεία (καλά μαντέψατε, παίκτες εννοώ), τότε και του χρόνου θα τσαλαβουτάμε και θα έχουμε ταβάνι.

Ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε φέτος, όπως και οι προσδοκίες για την επόμενη χρονιά. Η φετινή, ήταν ξεκάθαρο απ' όταν ξεκίνησε, πως στηρίζεται σε πάρα πολλά στοιχήματα και ερωτηματικά. Φτάσαμε ως εδώ, μάλλον ξεπερνώντας το ταβάνι του ρόστερ. Μαγκιά τους, όμως τα αδιέξοδα και οι ανεπάρκειες είναι προφανείς.

Φέρτε επιτέλους παίκτες και που ξέρεις, καμιά φορά και οι νόμοι ξαναγράφονται.

Διαβάστε ακόμη...