Tο σφάλμα των αντιπάλων μας…

Πριν λίγες μέρες αναφέρθηκα στο σφάλμα του ΠΑΟΚ που τον οδηγεί σε ένα μόνιμο αίσθημα ήττας και σε αδιέξοδα. Σήμερα ας πούμε δυο λόγια για το σφάλμα των αντιπάλων μας...
Equalizer Equalizer
Tο σφάλμα των αντιπάλων μας…

Για τη γενική διάβρωση, κατάπτωση και ανεπάρκεια των θεσμών στη χώρα μας, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Όλοι ξέρουν, όλοι βλέπουν, λύσεις δεν προτείνονται. Στον αθλητισμό, εδώ και... τόσες χιλιάδες χρόνια, αυτό μεταφράζεται σε ασυδοσία, διαφθορά και αηδία.

Κάτι που ποτέ, μα ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να αναγνωριστεί από τους υπεύθυνους, ή από όσους έχουν κέρδος από όλη αυτή την κατάσταση.

Επί δεκαετίες, όπως ήδη αναλύσαμε, η μόνιμη απάντηση σε καταγγελίες και παράπονα, ήταν πως όλοι εμείς είμαστε τρελοί, γκρινιάρηδες, φαντασιόπληκτοι.

Τι κι αν έχουμε νεκρούς, στην Ελλάδα;
Τι κι αν ανατινάζονται σπίτια, επιχειρήσεις;
Τι κι αν απειλές και εκβιασμοί έχουν δει το φως της δημοσιότητας ήδη από το 2000 (σχεδόν είκοσι χρόνια πριν...);

Όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε την πρωτοβουλία κάθαρσης ο ΠΑΟΚ, περνούσαν στα ψιλά. Το μεγάλο αφεντικό να 'ναι καλά και οι δούλοι να ακολουθούν. Όλοι ευχαριστημένοι για το τέρας των Αθηνών, των μανατζαραίων και των γνωστών οικογενειών.

Ξαφνικά, ήρθαν τα πάνω κάτω. Υπό διάλυση ο αθλητισμός, υπεύθυνος ο Ιβάν και ο ΠΑΟΚ. Γενική επιστράτευση, κάλεσμα να μας τσακίσουν. Εδώ όμως είναι και το σφάλμα τους.

Θεωρούν πως με γελοίες θεωρίες, με στημένα άρθρα και κλεμμένους τίτλους, θα μας αντιμετωπίσουν εύκολα. Άλλωστε, έτσι έχουν μάθει να κάνουν τόσα χρόνια μεταξύ τους, έτσι νομίζουν πως θα «πιάσει» και εδώ.

Έχουν υποβάλει τον ίδιο τους τον εαυτό σε τόσο εκτεταμένη πλύση εγκεφάλου, ώστε δε ξέρουν ούτε τι από αυτά που λένε το πιστεύουν και τι απλά κατέβασε η «γκλάβα» τους εκείνη τη στιγμή ώστε να πετάξουν λάσπη.

Μια τους φταίει το κόμμα (ποιο;;) του Ιβάν. Μια τους φταίει το (κατά παραγγελία) Grexit .

Όλα αυτά πασπαλισμένα με υπονοούμενα για το κακό σχέδιο μας να χαλάσουμε την ευημερούσα αθλητική Ελλάδα.

Μα δεν αρκούνται μόνο σ' αυτό. Από το μένος τους ξεχνάνε πως, τόσα χρόνια, ο ΠΑΟΚτσής έχει εκπαιδευθεί στη σαπίλα τους. Έχει μάθει από κλοπές. Έχει μάθει να τους μυρίζει από χιλιόμετρα!

Δεν είναι και δύσκολο να διακρίνεις τα σκατά άλλωστε...

Αντί λοιπόν να πετύχουν τη διάλυση και τον αποσυντονισμό μας, στην πράξη καταφέρνουν το αντίθετο.
Δεν είχαν άλλωστε ποτέ ούτε τη γνώση ούτε την ικανότητα να κερδίσουν ανοιχτά μια μάχη. Είτε στο γήπεδο, είτε στον αθλητισμό γενικά. Ούτε βέβαια στην πολιτική σκηνή που με τόσο πάθος πασχίζουν να κουμαντάρουν.

Ελπίζουν πως θα υποχωρήσουμε, πως θα φαγωθούμε μεταξύ μας, πως θα πιάσει τόπο η λάσπη και τα παραμύθια. Ονειρεύονται καταστροφές.

Ε, ονειρευτείτε λοιπόν.

Ακόμα και στον ύπνο σας όμως, να θυμάστε κάτι: Τον ΠΑΟΚτσή δεν τον ένοιαζε ποτέ αυτό το γελοίο κατασκεύασμα που ονομάζετε «ηθικό πλεονέκτημα».

ΞΕΡΕΙ πολύ καλά ότι έχει το δίκιο με το μέρος του και δεν πασχίζει να κερδίσει την υποστήριξη «χρήσιμων ηλιθίων». Μόνος στόχος του είναι να τσακίσει τη σαπίλα και τη δυσωδία.

Εσείς, που μπλέξατε τα μπούτια σας ανάμεσα σε ψηφοθηρία, λάσπη, ΜΜΕ και διαπλεκόμενα.

Εσείς, που δεν ξέρετε ούτε με ποιον, ούτε πως, ούτε γιατί να συμμαχήσετε για να διατηρήσετε τα κεκτημένα.

Εσείς μάλλον θα έπρεπε να ανησυχείτε.

Εμείς, έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. 

Οι προκλήσεις και η λάσπη σας μόνο συσπείρωση φέρνουν, οχι δισταγμό.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...