Παπαρολογίες και παπαροπραξίες

Η σημερινή «είδηση» περί απόφασης πώλησης του Στέφανου Αθανασιάδη, είτε ισχύει είτε οχι, δεν μπορούμε να πούμε οτι εξέπληξε κανέναν...
Equalizer Equalizer
Παπαρολογίες και παπαροπραξίες

Η ανυπαρξία άμεσης αντίδρασης από την ομάδα όμως, συνεχίζει να προκαλεί έκπληξη καθώς φαίνεται οτι ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ δεν αρκείται μόνο σε παχιά λόγια, αλλά επεκτείνεται και σε ασυνάρτητες πράξεις.

Αλήθεια, σε ποιο ποδοσφαιρικό σύμπαν έχει λογική να «καις» τον βασικό σου φορ στις αρχές Νοέμβρη;

Με ποια λογική αποφασίστηκε οτι δεν μας κάνει ΣΗΜΕΡΑ; Όλο το καλοκαίρι που φώναζε τόσος κόσμος ποιος ήταν ο ποδοσφαιρικός αντίλογος από τους αρμόδιους; Ποια ήταν η απάντηση; Η έλευση του δανεικού και παντελώς ανέτοιμου Τιάμ;

Εξηγούμαστε για να μη παρεξηγούμαστε : Σε προσωπικό επίπεδο ο Στέφανος Αθανασιάδης μου είναι εντελώς αδιάφορος ως παίκτης του ΠΑΟΚ. Μου φαίνεται άχρωμος, άγευστος και ειλικρινά μέτριος. Μου φαίνεται μέτριος επαγγελματίας και όταν προ διετίας τον είδα να μοιάζει με οδοντογλυφίδα δίπλα στον 18χρονο τότε Κουλούρη, κατάλαβα πως δεν περιμένω πολλά από αυτόν ως αθλητή. Γι αυτό και πιθανή προοπτική πώλησής του, δε μου φαίνεται καθόλου άσχημη.

Ίσως -αν μείνει- να ήταν μια εξαιρετική αλλαγή για να δίνει λύσεις σε παιχνίδια που φρακάρει η ομάδα.

Το κυριότερο πρόβλημα που καταγράφω ; Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός οτι ένας παίκτης με τη δική του βαριεστημένη και ράθυμη παρουσία στο γήπεδο, είναι αρχηγός του ΠΑΟΚ, αφού απλούστατα κάνει «μπαμ» -στα δικά μου μάτια- πως είναι ακατάλληλος για αυτόν τον ρόλο. Δεν παρασέρνει συμπαίκτες, δεν επιβάλλει εγρήγορση, δεν βάζει μια φωνή ούτε στις χειρότερες βραδιές της ομάδας.

Σε γενικές γραμμές, γίνεται χρόνο με τον χρόνο και με σαδιστικά βραδείς ρυθμούς αντιληπτό, πως η έλλειψη ενός παίκτη-κολώνα σε ένα σοβαρό τομέα του παιχνιδιού μας, παίζει μεγάλο ρόλο στις αποτυχίες μέχρι σήμερα.
Η ομάδα δείχνει έλλειψη δυναμισμού, πείσματος και ικανοτήτων και σε αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη ο ίδιος αυτός παίκτης ως μόνιμος αρχηγός της.

Τούτο όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως η εκδίωξή του (γιατί έτσι μας παρουσιάζεται σήμερα) από την ομάδα είναι λογική στα μέσα του φθινοπώρου, λες και υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα επειδή είναι ντεφορμέ!

Ιδιαίτερα αν εστιάσουμε στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, δεν θεωρώ πως μπορούμε να κατηγορούμε αποκλειστικά τον παίκτη, για το γεγονός οτι η ομάδα αδυνατεί να τον εκμεταλλευτεί σε έναν έστω επαρκή βαθμό!

Κι αυτό γιατί αναλύοντας τις εμφανίσεις του ΠΑΟΚ τη φετινή χρονιά, θεωρώ πως η αδυναμία εκμετάλλευσης των (λίγων) θετικών στοιχείων του παίκτη, είναι φανερή. Αυτό νομίζω πως είναι απόρροια του τρόπου ανάπτυξης που θέλει να εφαρμόσει ο Ίβιτς, ο οποίος δεν έχει βρει ακόμα τις λύσεις που χρειαζόμαστε.

Αν λοιπόν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι ως ΠΑΟΚτσήδες και ως ομάδα, οφείλουμε να ξέρουμε και τι κυνηγάμε να πετύχουμε : Αν ο χ παίκτης δεν μας κάνει, το κρίνουμε πριν τον καταστήσουμε τη μόνη λύση στο ρόστερ, πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος και τον υποστηρίζουμε μέχρι την επόμενη ευκαιρία αντικατάστασης. Δεν τον βγάζουμε «στη σέντρα» Νοέμβρη μήνα, χωρίς αφορμή και χωρίς λόγο!

Το να εκδιώκεται με τιμωρητικό τρόπο ένας παίκτης επειδή δε μας άρεσε που παίζει άσχημα, είναι ερασιτεχνισμός και ΑΝ ΟΝΤΩΣ κάποιοι προωθούν τη λογική αυτή ως επίσημη προσέγγιση της ομάδας, τότε είναι ερασιτέχνες. Αν ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ έχει παρθεί απόφαση πώλησής του, αρκεί απλά να γνωστοποιηθεί όταν αυτό γίνει πράξη. Οχι μήνες νωρίτερα, καταστρέφοντας οποιαδήποτε πιθανότητα είχαμε να προσφέρει σοβαρά στην ομάδα μέχρι το χειμώνα!

Φτάνει πια με τις τρικλοποδιές και τις παπαρολογίες σε αυτή την ομάδα. Δυο-τρία βήματα χρειάζεται η ομάδα για να αποδώσει ένα σοβαρό ποδόσφαιρο. Κάντε τα και μην αυτοκτονείτε.

 

ΥΓ. Αν τα πρωτοσέλιδα είναι ψευδή, ας το πει κάποιος ΣΗΜΕΡΑ

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...