Τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα...

Η πεντάρα επί της Μπρόντμπυ γέμισε χαρά τον κόσμο, αλλά έδωσε και μεγάλη ώθηση στην ομάδα. Τα δείγματα, είναι θετικά, μα είμαστε ακόμα στην αρχή...
Προπονητής της Κερκίδας
Τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα...

Τα προηγούμενα χρόνια πέσαμε πολλές φορές στη παγίδα κατά την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Είτε με δυνατά φιλικά παιχνίδια, είτε με προκριματικούς αγώνες, ο ΠΑΟΚ έδειχνε κατά καιρούς πολύ ευχάριστα δείγματα. Και στην πορεία, ξεφούσκωνε με το ανάθεμα να πέφτει σχεδόν πάντα σε "ανίκανους" "τρελούς" και λοιπούς προπονητές.
Δυστυχώς, έχει αποδειχθεί πλέον πως το ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα της ομάδας εδώ και χρόνια ήταν η νοοτροπία και η ψυχολογία. Τίποτα άλλο.
Φέτος, το κλίμα δείχνει να αλλάζει. Η απαράδεκτη περυσινή άνοιξη, η κατάρρευση μιας ομάδας που οδηγούσε την κούρσα του πρωταθλήματος και τα ξεκατινιάσματα δίχως τέλος, φαίνεται να δίνουν τη θέση τους σε ένα λελογισμένο πλάνο ανάπτυξης, σε μια σταθερή προπονητική προσέγγιση και σε ένα θετικότατο κλίμα στις κερκίδες.
Είναι τεράστιας σημασίας στόχος, να διατηρήσουμε αυτή τη θετική πορεία.
Ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο και χθες έδειξε θετικά πράγματα. Παρότι αγωνίστηκε ουσιαστικά μισός (αφού ούτε το ρόστερ έχει ολοκληρωθεί ούτε πολλοί παίκτες είχαν δικαίωμα συμμετοχής), η ομάδα επέδειξε καλή νοοτροπία, επιθετικό πνεύμα, νηφαλιότητα και συνεχή κίνηση από τους παίκτες.
Ναι, είναι σημαντικά όλα αυτά. Ναι, η προσθήκη των υπόλοιπων παικτών θα δώσει ακόμα περισσότερες λύσεις. Σίγουρα όμως χρειάζονται κάποιες ποιοτικές πινελιές, που ούτως ή άλλως φαίνεται πως έχουν προγραμματιστεί.
Το ρόστερ θα το κρίνουμε όταν κλείσει η μεταγραφική περίοδος.
Την ομάδα όμως πρέπει να περιμένουμε για να τη κρίνουμε. Παρά τα θετικά δείγματα, περιμένω να δω οπωσδήποτε μια εξίσου σωστή και παθιασμένη νοοτροπία στις εντός των συνόρων υποχρεώσεις, αρχίζοντας από το ματς κόντρα στην αντιπαθητική Ξάνθη. Η αντίδραση που θα δείξει η ομάδα και η συνέπεια στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, θα είναι το πρώτο μεγάλο παράσημο για τον απαιτητικό Τούντορ. Μέχρι τότε, αναμονή.
Από το χθεσινό παιχνίδι, πέρα από την ενέργεια και την παραγωγικότητα του ΠΑΟΚ, κρατάω τη δυναμική παρουσία του Κόστα (που δεν απέφυγε τα λάθη), τη μεστή παρουσία Τζιόλη, το –εκπληκτικής σύλληψης και εκτέλεσης – γκολ του Πέλκα καθώς και την τακτικά άριστη παρουσία του Μακ.
Για τον Κάτσε, θα τα πούμε μαζεμένα στο τέλος Αυγούστου. Ή, και νωρίτερα.
Το ματς με τους Ακρίτες απέχει πολύ λίγο και μένει να δούμε πως θα παρουσιαστεί η ομάδα και ποιες επιλογές θα κάνει ο Κροάτης τεχνικός σε σχέση με τα νέα πρόσωπα. Πιθανή νίκη θα οδηγήσει σε θετικότατο ξεκίνημα της χρονιάς, με τη πρόκριση ουσιαστικά εξασφαλισμένη και τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών να προβλέπονται θερμές!


Βαθμός αγώνα : 8/10

ΥΓ. Το να σε βάζουν εύκολα κι εντυπωσιακά στους ομίλους οι ακαδημίες σου, ανεξαρτήτως αντιπάλου, δεν είναι μικρό πράγμα. Σωστά;

Διαβάστε ακόμη...