Υψηλές προσδοκίες Vol.2 : Οι αποχωρήσαντες

Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, θα προχωρήσουμε σήμερα σε μια μίνι αναφορά στους παίκτες που επιλέχθηκε να μην ανανεωθούν, να αποχωρήσουν, ή ακόμα και να εκδιωχθούν...
Προπονητής της Κερκίδας
Υψηλές προσδοκίες Vol.2 : Οι αποχωρήσαντες

Ο ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών ήταν γνωστό πως δεν έφερε τον πραγματικά μεγάλο παίκτη, αλλά έφερε αρκετούς, σχεδόν κανείς από τους οποίους δεν έδωσε πραγματική ποιότητα στην ομάδα. Ορισμένες εκλάμψεις είχαμε μόνο, με χαρακτηριστική τη χρονιά που πέρασε.
Τη περασμένη σεζόν λοιπόν, ενώ επιχειρήθηκε συμμάζεμα του μπάτζετ και το «κόλπο» ξεκίνησε καλά, στη πορεία φάνηκε πως πολλοί απλά δε μπορούσαν, ενώ άλλοι δεν ήθελαν.
Οι βαθιές τομές που τόσο ζητούσε ο κόσμος φαίνεται να επιδιώκονται πλέον, με τον αριθμό των αποχωρησάντων να είναι διψήφιος. Στη λίστα που ακολουθεί ΔΕΝ αναφέρονται τα ονόματα των Κατσικά, Τζανδάρη και Σπυρόπουλου, που αποχώρησαν νωρίτερα είτε ως ανίκανοι να βοηθήσουν, είτε από προσωπική ματαιοδοξία...

Τερματοφύλακες :

Itandje : Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας εξ αρχής δε κούμπωσε καλά στην ομάδα. Λίγο η πνευματική του ανωριμότητα, λίγο οι μέτριες εμφανίσεις και λίγο το γενικά κακό κλίμα, έφεραν μια πρόσκαιρη αποχώρηση στη Τουρκία. Με την επιστροφή του ευτύχησε να χριστεί βασικός και η αλήθεια είναι πως δεν τα πήγε άσχημα. Δε συμμερίζομαι όμως την άποψη που λέει ότι έβγαλε μάτια και έπρεπε να παραμείνει. Είναι αρκετά καλός τερματοφύλακας μα νομίζω αναξιόπιστος επαγγελματίας. Δόθηκαν αρκετά λεφτά για την πάρτη του και ας πούμε πως τα δικαιολόγησε σε κάποια ματς. Ως εκεί. Καλή συνέχεια και προσοχή στα παραπτώματα...

Γιακουμής : Ο νεαρός τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να πάρει κάποιες ευκαιρίες με την ομάδα. Παρότι ήταν αρκετά τίμιος στις προσπάθειές του και δούλεψε αρκετά, φαίνεται πως οι προπονητές του δεν τον πίστεψαν, ίσως και λόγω του νεαρού της ηλικίας. Καλή συνέχεια όπου κι αν πάει.

Jacobo : Ο άνθρωπος-ωρολογιακή βόμβα. Το παιδί- κινούμενο πρόβλημα. Επιτέλους μετά από προσπάθειες ετών, έφυγε. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως παθιάστηκε με την ομάδα και δε τον άφησαν να κατεβάσει τα στόρια. Οι κοινοί θνητοί ισχυρίζονται πως αφού δεν έδειξε κανέναν στις προπονήσεις, πρέπει να λέμε κι ευχαριστώ. Καλά προσόντα, μέτρια αντίληψη της θέσης, απαράδεκτος χαρακτήρας. Τις χειρονομίες στο ΟΑΚΑ ακόμα τις βλέπω και γελάω. Λεφτά στον κουβά.

 

Άμυνα :

Rat : Ο Ρουμάνος εκατομμυριούχος ήρθε με καλές προοπτικές. Αρκετά μεγάλη καριέρα, εμπειρίες υψηλού επιπέδου και με καλή σωματοδομή. Κλήθηκε να καλύψει επάξια το κενό του Λίνο και έδειξε ικανός να τον ξεπεράσει ποιοτικά. Πράγματι μέχρι το χειμώνα ήταν... πρώτο βιολί. Εξαιρετικές εμπνεύσεις, αρχηγικός στο γήπεδο και μεγάλη συμμετοχή στη ξέφρενη πορεία της ομάδας. Κι έπειτα, το χάος. Απόλυτη πτώση, προβλήματα στα αποδυτήρια και μετριότητα. Έδειξε νομίζω απαράδεκτο χαρακτήρα και αποτέλεσε στόχο επικρίσεων συμπαικτών. Έχοντας πείσει πως πρόκειται για μέγιστο εγωιστή, τέθηκε γρήγορα εκτός πλάνων και από τους Τούντορ – Άρνεσεν και πλέον ψάχνει επόμενο κεφάλαιο. Κρίμα, είχε τις ικανότητες να παίξει μπάλα στον ΠΑΟΚ.

Παπαγιαννοπουλος : Αμα τη ελεύσει του επικρίθηκε ιδιαίτερα, αφού αποτελούσε επιλογή χαμηλού επιπέδου για τα υψηλά δεδομένα της Θεσσαλονίκης. Σε όσα ματς αγωνίστηκε έδειξε διάθεση, τσαγανό, φυσιολογική τακτική παιδεία και άριστη σωματοδομή. Ήταν εξ αρχής δεδομένο πως δε θα άντεχε πολύ και έτσι αποχαιρέτησε πριν λίγες μέρες. Κατ εμέ, για τέταρτη-πέμπτη επιλογή ήταν μια χαρά. Οι προπονητές επέλεξαν πως δεν τον χρειάζονται και αυτό είναι σεβαστό. Καλή συνέχεια στην πορεία του.

 

Χαφ :

Noboa : Η μεγάλη απογοήτευση. Ήρθε με τρομερές συστάσεις και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Δεν είναι απλά η ανύπαρκτη διάθεσή του εντός αγωνιστικού χώρου. Είναι και η μετριότατη ποιότητα που έδειξε. Πολύ βαρύς, με μετριότατη τρίπλα και τακτικά ερασιτέχνης. Ήταν η έλλειψη προετοιμασίας; Ήταν η βαρεμάρα του; Ήταν το κακό κλίμα; Δεν το γνωρίζουμε. Σίγουρα όμως δεν δικαιολόγησε ούτε το βασικό μισθό, πολλώ δε μάλλον τα εκατοντάδες χιλιάρικα που ξοδεύτηκαν. Άλλη μια περίπτωση που φουντώνει τη κουβέντα περί υπερτίμησης και κοστολόγησης των παικτών στη Ρωσία.

Martens : Ό,τι και να πει κανείς, λίγο θα είναι. Παίκτης αρχηγός ομάδας του Ολλανδικού πρωταθλήματος, πρώην πρωταθλητής και ταλεντάρα στα νιάτα του, δεν μπόρεσε σε βάθος διετίας να βγάλει ούτε ΜΙΑ πάσα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν λόγια. Ως ένα βαθμό τον πίστευα και θεωρούσα θα προσαρμοστεί. Έπειτα, έδειχνε θετική διάθεση και έκανε αυτοκριτική. Στο τέλος, τσέπωσε τα χιλιάρικα και χαιρέτησε.

 

Επιθετικοί :

Pereyra : Ήρθε ως άγνωστος και φτηνός. Ξεκίνησε θετικότατα, δείχνοντας στοιχεία λαβρακίου. Στην πορεία ξεφούσκωσε αλλά όλοι γνωρίζαμε πως δεν πρόκειται για επαγγελματία με την απόλυτη έννοια του όρου. Έχοντας ως ψευδώνυμο το «χοντρούλης» από την Αργεντινή και με φυσική κατάσταση παλαίμαχου, φάνταζε ως η τέλεια λύση από τον πάγκο όταν η ομάδα δεν είχε την απαραίτητη τεχνική, φαντασία ή μυαλό να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Δε ξέρω αν συνέβαλε πέρυσι στην αυτοκτονία του ΠΑΟΚ, αλλά σίγουρα μας έδωσε λύσεις σε πολλά ματς. Κλασσικός παστελωτής, «fox in the box» που χρόνια έλειπε από την ομάδα. Φάνταζε δεδομένη η παραμονή του ώσπου μια ωραία πρωία έκανε τσαλίμια στην προπόνηση και ο βήχας κόπηκε απότομα. Η αποχώρησή του οδηγεί σε τζάμπα προβληματισμούς, αλλά και ο ίδιος ξέρει πως δεν του έφταιξε κανείς. Κρίμα.

Παπαδόπουλος : Ο παίκτης που του φόρεσαν τα ασπρόμαυρα σε ηλικία 4 ετών στο μακρινό Ουζμπεκιστάν (;), παρολίγον να τα φορέσει ξανά προ πενταετίας και τελικά τα φόρεσε πέρυσι, αποτελεί παρελθόν. Θεωρώντας τον εξ αρχής καλή εναλλακτική λύση, νομίζω έκανε μια θετική χρονιά δείχνοντας πάντα πάθος στο γήπεδο, πετυχαίνοντας κάποια τέρματα και βοηθώντας την ομάδα. Μέτριος παίκτης, βοήθησε όσο μπορούσε. Καλή συνέχεια.

 

Το... κερασάκι στην τούρτα :

Λούκας : Also known as Μαραντόνα της Γαλλικίας, ή πριμαντόνα των Καρπαθίων. Ο παίκτης του οποίου το τσαγανό έκανε κουδούνι την άμυνα μας πριν λίγα χρόνια σε προκριματικά για την Ευρώπη, ήρθε στην Τούμπα μετα βαϊων και κλάδων, με τις διαρροές Βρύζα προς αγαπημένους του δημοσιογράφους να τονίζουν οτι "είναι ο πρώτος που κάναμε δυο χρόνια scouting πριν τον αγοράσουμε". Εν τέλει, κάποιος να φωνάξει έναν οφθαλμίατρο ρε παιδιά! 
Ο παίκτης σίγουρα έχει εξαιρετική τεχνική, καλή φυσική κατάσταση και στην Ελλάδα μπορούσε να κάνει "παπάδες". Δεν τους έκανε όμως, γιατί απλά το ποδόσφαιρο θέλει ψυχή την οποία ο Λουλουκας ΔΕΝ διαθέτει. Παίκτης με νοοτροπία χωριού, χαζοχαρούμενος ανθυποστάρ. Όλο μέλι-μέλι και απο τηγανίτα τίποτα. Πως αλλιώς να το θέσουμε; Το θέτει επαρκώς γνωστός χρήστης του Paokmania forum που έχει αναλάβει να κάνει προσωπικό ρεπορτάζ περί Λούκας. 
Δυστυχώς, ακόμα και με όλα αυτά τα αρνητικά, ακόμα και με το ΕΝΑ πόδι το οποίο διαθέτει, θα μπορούσε να κάνει θαύματα στην ψωροκώσταινα. Καθώς όμως τον ενόχλησαν τα ξεφωνητά πρόπερσι, προτίμησε τις κανονικές καρπαζιές των συμπατριωτών του και παίζοντας προκλητικά παθιασμένα στα τελευταία του ματς με τον ΠΑΟΚ, αποχαιρέτησε. Στο καλό, λέω εγώ και ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ψωνάρες στην Τούμπα!

Οι αποχωρήσεις των 14 αυτών παικτών από το Δεκέμβρη μέχρι σήμερα δημιούργησαν επιτέλους τον απαραίτητο χώρο ώστε να γίνει αναδιάρθρωση της ομάδας. Πιθανότατα, δεν θα είναι οι τελευταίες. Στο επόμενο κεφάλαιο θα σταθούμε σε αυτούς που πιθανώς πρέπει ακόμη να αποχωρήσουν και στο τέλος, σε όσους ήρθαν καθώς και στον τρόπο που αναμένεται να αγωνίζεται η ομάδα!

Διαβάστε ακόμη...