Υψηλές προσδοκίες, vol.1

Σε συνέχεια της χτεσινής αναφοράς, προχωράμε σήμερα σε μια μίνι ανάλυση του που ήμασταν, αλλά και που... θέλουμε να πάμε σ αυτή τη μεταγραφική περίοδο, εν όψει της χρονιάς που ξεκίνησε ήδη...
Προπονητής της Κερκίδας
Υψηλές προσδοκίες, vol.1

Ο ΠΑΟΚ καλώς ή κακώς συνέχισε και τη περασμένη σεζόν, αυτό που έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Με διαφορετική προσέγγιση, ίδιο αποτέλεσμα. Κάκιστη προετοιμασία, διαφορά στη φιλοσοφία, οδήγησαν σε ένα φοβερό ντεμαράζ αλλά και σε ηχηρή πτώση. Δυστυχώς, τα αίτια είναι πολλά και πολύ δύσκολα θα μπορούσαμε να τα εξηγήσουμε.
Θεωρώ πάντως τις απόψεις που ρίχνουν την ευθύνη μονοκόματα, ρηχές. Δεν φταίει μόνο ο πρώην προπονητής, ούτε μόνο συγκεκριμένοι παίκτες. Ο ΠΑΟΚ είχε και συνεχίζει πιθανώς να έχει αρκετά νοσήματα, τα οποία πασχίζει να ξεπεράσει.
Τι έχουμε δει όμως ως τώρα και πως αποτιμάται η πορεία μας φέτος;

1. Φρανκ Άρνεσεν

Πιθανώς ένας από τους λίγους ανθρώπους στον κόσμο που δεν εντάσσονται απλώς στην κατηγορία «Τεχνικός Διευθυντής», αφού κάλλιστα μπορεί να ισχυρίζεται πως για άτομα του επιπέδου του δημιουργήθηκε αυτός ο ρόλος! Πράγματι, ο Δανός πρώην παικταράς και νυν top class τεχνοκράτης, ήρθε για να τηρηθεί η προπέρσινη υπόσχεση Σαββίδη, πως θα εκσυγχρονίσει την ομάδα φέρνοντας σοβαρά στελέχη. Η έλευσή του όμως καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να πάει πίσω όλος ο σχεδιασμός. Οι αρχικές του κινήσεις θεωρώ πως στοχεύουν στον εμπλουτισμό του ρόστερ, με παίκτες που δεν... φέρνουν ενθουσιασμό, αλλά σίγουρα είναι καλύτεροι από αυτούς που είχαμε. Νομίζω πως θα κινηθεί για κάποιες πιο ηχηρές κινήσεις προς τα τέλη του Αυγούστου, τολμώντας να κλείσει σοβαρές τρύπες του ρόστερ με παίκτες – αστέρια. Η επιλογή Τούντορ ξένισε πολλούς αλλά για την ώρα, δείχνει να του «βγαίνει» δημιουργώντας θετικό κλίμα.


Ετυμηγορία : Πιθανώς η μεγαλύτερη μεταγραφή που έχει γίνει ποτέ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά το Ριβάλντο. Είναι δεδομένο πως του ΠΑΟΚτσή ο τράχηλος... πολλά δεν υπομένει, οπότε θα κριθεί κι αυτός χωρίς επιείκεια. Προφανέστατα η οξυδέρκεια, η εμπειρία και οι διασυνδέσεις του αρκούν για να του δώσουν χώρο και χρόνο ώστε να δείξει έργο. Περιμένουμε να δούμε αναδιοργάνωση τμήματος scout, βελτίωση ακαδημιών.

 

2. Ιγκόρ Τούντορ

Ο Κροάτης προπονητής ήρθε με ολίγη καθυστέρηση, αλλά μαζί του έφερε ένα μάλλον οργανωμένο τιμ συνεργατών, δείχνοντας διάθεση για δουλειά, έλλειψη ιδιαίτερων κόμπλεξ και σίγουρα μια καριέρα σε υψηλό επίπεδο. Οι ενστάσεις περί έλλειψης προπονητικών εμπειριών απορρίφθηκαν καθώς προτιμήθηκε η διάθεση, η ορμή και οι φρέσκιες ιδέες του. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, αφού τόσο στο εσωτερικό της ομάδας, όσο και στον κόσμο επικρατεί η αίσθηση πως γίνεται σκληρή δουλειά, χωρίς πολλά λόγια. Η αλλαγή του συστήματος σε 3-5-2 προσωπικά μου αρέσει πολύ, αφού επιτέλους μπαίνει ένα τέλος στο αυτοκαταστροφικό 4-4-2 που κρεμούσε την ομάδα συχνά απέναντι σε κατώτερους αντιπάλους. Παράλληλα όμως δημιουργούνται κίνδυνοι λόγω έλλειψης άξιων κεντρικών αμυντικών, ενώ οι τεράστιες ελλείψεις του ρόστερ στοιχίζουν σε αμυντικό αλλά και επιθετικό τομέα. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να τονιστεί η ανάγκη ήπιας προσαρμογής στο ελληνικό πρωτάθλημα αφού πιθανά αρνητικά αποτελέσματα, θα φέρουν αναταράξεις.


Ετυμηγορία : Ο Τούντορ δείχνει σοβαρος, οξυδερκής και ανθεκτικός. Κάθεται σε μια ηλεκτρική καρέκλα αλλά δείχνει να διαθέτει τα φόντα που χρειάζεται για να κουμαντάρει το καράβι. Η δυναμική που επέδειξε στην εκκαθάριση του ρόστερ, πρέπει να έχει και συνέχεια...

Στο επόμενο στάδιο, θα αναφερθούμε στους παίκτες που έφυγαν, αλλά και σε όσους έχουν προστεθεί στο ρόστερ...

Διαβάστε ακόμη...