Η ανάλυση της χρονιάς που πέρασε: Χαφ & Επιθετικοί

Συνεχίζοντας την ανάλυση της χρονιάς, ήρθε η ώρα να αναφερθούμε στους χαφ και τους επιθετικούς της ομάδας, που κατά τη γνώμη μου αποτέλεσαν ένα στοίχημα για την ομάδα. Στοίχημα που χάθηκε.
Προπονητής της Κερκίδας
Η ανάλυση της χρονιάς που πέρασε: Χαφ & Επιθετικοί

Στο ξεκίνημα της σαιζόν, και με την έλευση του νέου προπονητή, αποτελούσε μεγάλο στόχο για την ομάδα, το να αρχίσει να παίζει διαφορετικό, επιθετικότερο ποδόσφαιρο, κρατώντας παράλληλα τη σοβαρή και δομημένη λειτουργία της. Κρατώντας την κατοχή μπάλας κατά τη διάρκεια των αγώνων, προσθέτωντας παραγωγικότητα, θέαμα και ταχύτητα.

Οι τομείς αυτοί, είναι γνωστό και στους πλέον άσχετους με το άθλημα, πως αλλάζουν βάσει δομής του ρόστερ. Οι επιλογές που έγιναν ήταν μετριότατες, κι αυτό λόγω ένδειας αλλά και λανθασμένων στόχων.

Εξ αρχής ήταν δεδομένο πως ο νέος προπονητής θα ήθελε να δουλέψει με ένα φορ-κολώνα, κάτι που διαπιστώθηκε και απο τους αρχικούς στόχους, όσο κι αν αυτοί φάνταζαν ανέφικτοι (Μποκανί) ή άγνωστοι ( Καρλάο).  Αυτό, εν τέλει δεν πραγματοποιήθηκε.

Αυτό που  επίσης ήταν αναμενόμενο, ήταν η αλλαγή της προσέγγισης των αγώνων, καθώς και παλαιότερα, ο Ρουμάνος προπονητής απο όπου κι αν πέρασε, έπαιξε επιθετικά, φιλελεύθερα και δημιουργικά. Ως ένα βαθμό, βέβαια...

Κατά το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, ο ΠΑΟΚ πράγματι απέδωσε πιο ελεύθερο ποδόσφαιρο, πετυχαίνοντας «εύκολα» τέρματα σε αρκετούς αγώνες, μα, δίχως την απαραίτητη πλαισίωση του γκολτζή Κλάους με παίκτες αναγνωρισμένους ή έστω αρκετά ποιοτικούς. Θα λέγαμε πως δεν υπήρξε καμία απολύτως πλαισίωση του, καθώς η ομάδα πορεύθηκε στη χρονιά με τον Κλάους ουσιαστικά μόνο του και τους Παπάζογλου και Γιάννου να τον υποβοηθούν σε πολύ μικρό βαθμό αφού αγωνίστηκαν λίγο, με αλχημείες και δίχως σπουδαία αποτελέσματα.

Στον χώρο τον xαφ, η έλευση του Λαζάρ θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν σωτήρια, καθώς μετά την αποχώρηση του Βιτόλο, δεν υπήρχε κανείς για να δώσει λίγα χιλιόμετρα παραπάνω, πέρα απο τον Αρίας, ο οποίος ουδέποτε εγκλιματίστηκε, ενώ αποχώρησε στα μισά, παρότι είχε δείξει αρκετά καλά –όχι σπουδαία όμως- δείγματα. Κατά τα λοιπά, η ομάδα παρέμεινε ως είχε, καθώς η προσθήκη του Γεωργιάδη δεν απέδωσε άμεσα, ενώ αν τη συνδυάσουμε με την αναμενόμενη αποχώρηση του Βιερίνια, τότε μάλλον υποβαθμίστηκε το επίπεδο στα άκρα.

Επομένως, παρότι αρχικά φάνηκε πως κρατήθηκε ένα επίπεδο και δημιουργήθηκαν οι συνθήκες να παίξουμε πιο γρήγορα, πιο κάθετα και πιο παραγωγικά, εν τέλει απεδείχθη πως αυτό ήταν ανέφικτο για πολλούς λόγους.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την πλήρη αδυναμία του Ιβιτς να ανταπεξέλθει σε επαγγελματικούς ρυθμούς (σε βάθος χρόνου), την αυξανόμενη ηλικία του Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και κάποιες εμμονές του Μπόλονι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ο ΠΑΟΚ ήταν λογικό να υποχωρήσει σε απόδοση και αποτελέσματα. Αυτό όμως, είναι κάτι που θα κριθεί στο τρίτο μέρος της ανάλυσης, που αφορά τον καταρτισμό της ομάδας απο τη διοίκηση αλλά και την καθοδήγησή της απο τον Μπόλονι...

Συνολική Κριτική Παικτών

4 Μπαλάφας Σωτήριος (Μ) : Ο Αρτινός αποτελεί και αυτός ένα απο τα παλιότερα στελέχη της ομάδας, ενώ το όνομα του έχει συνδεθεί με άπειρες συζητήσεις, διαφωνίες, σενάρια και κριτικές. Φέτος, δεν του δόθηκαν παρά ελάχιστες ευκαιρίες, μολονότι ξεκίνησε τη χρονιά με ένα κρίσιμο και ποιοτικό γκολ ενάντια στην Καρπάτι. Ο κόουτς δήλωσε πως τον κρίνει ως μπακ και όχι ως χαφ, μα αυτό είναι κάτι που μεταξύ τους σίγουρα συζήτησαν (θέλω να ελπίζω). Στις λίγες παρουσίες του πρόλαβε να κάνει κάποια κρίσιμα λάθη, μα και να βοηθήσει την ομάδα σε δύσκολες στιγμές (γκολ στο Καραισκάκη, άριστη ανασταλτική λειτουγία ενάντια στον ΟΣΦΠ στην Τούμπα), αφήνοντας και πάλι μια γλυκόπικρη γεύση στην κερκίδα, αλλά και δίνοντας πατήματα στους επικριτές του. Πλέον, έχει μεγαλώσει αρκετά και δεν είναι δυνατό να κρίνεται ως παραγκωνισμένο ταλέντο. Έχει περάσει απο τα χέρια αρκετών προπονητών οι οποίοι στην απόλυτη πλειοψηφία τους, τον άφησαν εκτός πλάνων. Προσωπικά, θεωρώ πως αντιμετωπίζει περισσότερο ζήτημα ψυχολογίας εντός αγώνων, παρά πραγματικής ποιότητας. Σίγουρα δεν δούλεψε όσο θα έπρεπε και σίγουρα δεν θα μπορούσε να περιμένει τεράστιο ρόλο, έστω και στον αποδεκατισμένο ΠΑΟΚ.

Συνολικός Βαθμός: 4/10

Μέλλον:  Δεν θεωρώ πως πλέον θα πρέπει να υπάρχει χώρος για τον Σωτήρη στην ομάδα. Ούτε όμως πως πρέπει και να τον χλευάζουμε. Καλώς ή κακώς, αν θεωρούμε πως έκλεισε ο κύκλος μιας ομάδας τετραετίας, τότε τι πρέπει να λέμε για παίκτες οκταετίας, οι οποίοι εν τέλει δεν έπεισαν ποτε; ΑΝ πρόκειται να κάνουμε σοβαρή αναδιάρθρωση του ρόστερ, θα προτιμούσα να αποχωρήσει. ΑΝ, απο την άλλη, γίνει μερική αναδιάρθρωση με μόνο στόχο την οικονομική εξυγίανση, τότε ίσως ήταν θεμιτή η παραμονή του, καθώς δεν θα προβάλλει ποτέ οικονομικές απαιτήσεις, ενή η παρουσία του δεν είναι και απαράδεκτη... Είναι λοιπόν, ζήτημα στόχων.

5 García Pérez Pablo Gabriel (Μ): Για αυτό το μεγάλο παίκτη και άνθρωπο δεν έχω πολλά μα πω. Ίσως υπήρξαν και πάλι στιγμές που μπορεί να κρέμασε την ομάδα με τα νεύρα του, μα θεωρώ πως ήταν στιγμές όπου όλα είχαν κριθεί. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς μάλλον κράτησε την ομάδα με την προσωπικότητα του και την αίσθηση παγοθραυστικού που δίνει. Αγωνιστικά, τόνισα πολλές φορές πως η θέση του μοναδικού κόφτη που ουσιαστικά χρησιμοποιούνταν, τον έκαιγε. Πολλά χιλιόμετρα, για ένα παίκτη που ούτε στα νιάτα του δεν έτρεχε ετσι, ενώ κλήθηκε να καλύψει με την ποιότητα του, κάποιες ελλείψεις και συμπαικτών του. Εν τέλει, αν κάτι μένει, είναι η έλλειψη ενός τίτλου, μιας επιβράβευσης για την πορεία του τόσα χρόνια στην ομάδα. Ας ελπίσουμε, πως του χρόνου, με μειωμένο πιθανότατα ρόλο, θα γευθεί κάποια χαρά, μετά απο τέσσερα χρόνια φαγούρας.

Συνολικός Βαθμός: 7/10

Μέλλον: Μερικά πράγματα εννοούνται.

6 Στάμου Δημήτρης (Μ): Ο νεαρός και ταλαντούχος (;) παίκτης, δεν πήρε ευκαιρίες, λόγω ίσως τραυματισμών ή επιλογής. Ομολογώ πως δεν γνωρίζω παραπάνω στοιχεία και ως εκ τούτου δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Ας ελπίσουμε πως στο μέλλον θα είμαστε σε θέση να τον κρίνουμε καλύτερα.

Συνολικός Βαθμός : -

Μέλλον : -

18 Φωτάκης Γιώργος (Μ): Ο Γιώργος είναι αλήθεια πως με έχει βάλει σε σκέψεις ουκ ολίγες φορές. Και τον έχω κατακρίνει ακόμη περισσότερες. Στα θετικά του, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη διάθεσή του για προσφορά, τα πολλά χιλιόμετρα που καλύπτει και τα μηδενικά προβλήματα που προκαλεί στην ομάδα. Απο εκεί και πέρα όμως, κάνει πολλά λάθη σε φαινομενικά εύκολες μεταβιβάσεις, κάνει σκληρά φαουλ σε άσχετες στιγμές, ενώ σπανίως έγινε κατανοητός ο ρόλος του στο αγωνιστικό πλάνο, ασχέτως προπονητών. Ως εκ τούτου, θα επιμείνω πως είναι αρνητική η άποψη μου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τον θεωρώ άχρηστο.

Συνολικός Βαθμός: 4/10

Μέλλον : Θεωρώ πως αν πιθανή πώλησή του θα απέφερε κέρδη στην ομάδα, θα την αντιμετώπιζα θετικά. Είναι όμως ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο, περισσότερο ως εναλλακτική λύση. Επομένως, εξαρτάται και εδώ, απο το σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια. Σίγουρα πάντως, δεν έχει επιτελέσει το ρόλο για τον οποίο αποκτήθηκε, κι αυτό κάτι δείχνει για το μέλλον.

25 Lazar Costin (Μ): Στο ακριβώς αντίθετο άκρο, τα συναισθήματα μου για το Ρουμάνο χαφ. Πάμπολλα χιλιόμετρα, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και διάθεση για πραγματικά ποιοτικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα, δεν κατάφερε να σώσει την παρτίδα ή να αναδειχθεί σε ηγέτη της ομάδας, μα αποτέλεσε ένα πολυεργαλείο ολκής καθόλη τη σαιζόν. Πιθανώς, αν είχε δουλευτεί και αποδώσει καλύτερα το σύστημα όλης της ομάδας, να ήταν και ο ίδιος πιο ξεκούραστος και με καθαρό μυαλό.

Συνολικός Βαθμός: 8/10

Μέλλον: Απαραίτητος στην ομάδα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Θέλω να πιστεύω πως με ορθότερη προετοιμασία και χρηστικότερο ρόλο, θα δείξει μεγαλύτερες αντοχές μοιράζοντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

28 Τσουκαλάς Σταύρος(Μ): Πέρα απο τραυματισμούς και λοιπά, θεωρώ πως δεν κέρδισε την εκτίμηση των προπονητών του. Δεν είναι απαράδεκτος παίκτης, μα, με βάση τη σωματοδομή του, θα έπρεπε να δείχνει πιο σίγουρος στα πατήματά του, και να αρπάζει τις λίγες ευκαιρίες. Δεν το έκανε, δεν τον θυμάμαι παραπάνω.

Συνολικός Βαθμός: 2/10

Μέλλον: Δεν γνωρίζω αν αξίζει άλλης ευκαιρίας. Είναι στο χέρι των υπευθύνων να το κρίνουν, επηρεάζοντας άμεσα το ρόστερ της επόμενης χρονιάς, μα και την καριέρα του παίκτη. Μέχρι τώρα τα μέτρια δείγματα του δεν με ωθούν να ζητήσω την παραμονή του. Επομένως...

50 Παναγιωτούδης Κώστας (Μ): Ο ταλαντούχος νεαρός που κέντρισε το ενδιαφέρον του Μπόλονι εξ αρχής, δείχνει να βαδίζει σε καλά βήματα. Είχε την εντολή να συνεργάζεται στενά με τον Πάμπλο στο χώρο των χαφ, όποτε αγωνίστηκε, συνεπώς δεν μπορούμε να κρίνουμε πιθανές άλλες αρετές του. Έδειξε αρκετά ψαρωμένος, πράγμα λογικό λόγω ηλικίας,μα και αρκετά καταρτισμένος τεχνικά, δίνοντας πολλές ελπίδες.

Συνολικός Βαθμός : Τηρουμένων των συνθηκών, τα πήγε πολύ καλά, και θα κριθεί με βάση την ηλικιακή του ομάδα με βαθμό πολύ καλό: 7/10

Μέλλον: Θεωρώ δεδομένη την παραμονή του στην ομάδα, με φόντο τα επόμενα χρόνια και την αναμενόμενη εξέλιξή του.

7 Γεωργιάδης Γιώργος (Μ): Ο Σερραίος εξτρέμ ήρθε με αρκετές περγαμηνές το καλοκαίρι, σε μια απο τις λίγες καλές κι έξυπνες κινήσεις της παρελθούσας διοίκησης στους τελευταίους μήνες της.. Ξεκίνησε και τη τελείωσε τη χρονιά με τον ίδιο τρόπο : Αρκετές μεταπτώσεις, αρκετά καλά δείγματα, μα και κάποια αρνητικά. Εξ αρχής έδειξε πως είναι καλός εκτελεστικά, πως δεν κλάταρε μόλις φόρεσε τη φανέλα και πως μπορεί να δώσει βοήθειες. Απο την άλλη, ούδεποτε έδειξε ικανός να πάρει ματς πάνω του, ή να «κάνει κουδούνι» έστω και μια αντίπαλη άμυνα. Πέτυχε κάποια ποιοτικά και εντυπωσιακά γκολ, μα υπήρξαν στιγμές που δεν έκανε τα αυτονόητα. Δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος ενώ δείχνει πως έχει μάλλον αδύναμα πόδια. Απο την άλλη, κινείται ορθά στο γήπεδο, με τακτικές και οχι ασυνάρτητες κινήσεις, ενώ ποτέ δεν έπαιξε μόνο για την πάρτη του.

Συνολικός Βαθμός: 6/10

Μέλλον: Σίγουρα είναι μια καλή λύση για την ομάδα, καθώς έστω και ως αλλαγή προσφέρει πολλές βοήθειες. Θεωρώ αναμενόμενη την παρουσία του και του χρόνου.

11 Bertrand Robert (Μ): Ο Γάλλος εξτρέμ δεν πήρε ουσιαστικά καμία ευκαιρία να δείξει έστω κάτι. Προφανώς αυτό συνέβη καθώς δεν έπεισε τον προπονητή του. Απο τη στιγμή που λόγω γλώσσας είχαν την ευκαιρία να συνεννοηθούν καλύτερα, τότε είναι βέβαιο πως ο Μπόλονι δεν τον εμπιστευόταν καθόλου. Προσωπικά, δεν με απογοήτευσε κατά την προετοιμασία της ομάδας, ούτε και στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε. Δεν είχε κακή τεχνική ενώ οι σέντρες του ήταν τουλάχιστον στο μέσο όρο της ομάδας. Αν δεν απατώμαι, έγραψε και μια ασίστ με τον Εργοτέλη.

Συνολικός Βαθμός: 4/10 Για τα λίγα λεπτά που ουσιαστικά αγωνίστηκε.

Μέλλον : Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα βρίσκεται εδώ την επόμενη σαιζόν.

21 Ivic Vladimir (Μ): Ο Βλάνταν καλώς ή κακώς έδειξε φέτος πως δεν άντεχε να ακολουθήσει τους ρυθμούς. Κάθε σπριντ του ενέπνεε φόβους για θλάση, ενώ τη μισή χρονιά την πέρασε αναρρώνοντας. Για μένα, η ποιότητα του είναι αδιαμφισβήτητη και λείπει απο την ομάδα. Στα λίγα ματς που αγωνίστηκε, συμμάζεψε με άνεση το κέντρο και έδωσε πολλές βοήθειες. Εν τούτοις...

Συνολικός Βαθμός: 6/10

Μέλλον: Δεν θεωρώ πως έχει τις αντοχές να βγάλει άλλη μια προετοιμασία. Η προοπτική παραμονής του στην ομάδα απο άλλο πόστο με καλύπτει και θα ήθελα να δω τις δικές του θέσεις. Όπως και να έχει, η προσφορά του στην ομάδα ήταν ανεκτίμητη και το παρατεταμένο χειροκρότημα που δέχτηκε στο ματς τον ΠΑΟ, το αποδεικνύει.

93 Πέλκας Δημήτρης (Μ): Ο νεαρός δεν πήρε χρόνο συμμετοχής σε κάποιο ματς και συνεπώς δεν μπορεί να κριθεί. Ακούγονται πάντως άριστα λόγια για την ποιότητα και το μέλλον του, ενώ για το χαρακτήρα του δεν έχει ακουστεί τίποτα αρνητικό. Η αλήθεια είναι πως «μικροδείχνει» και δύσκολα θα μπορέσει να προσφέρει κάτι στο άμεσο μέλλον. Εντούτοις, όλα είναι ανοικτά και ευοίωνα.

Συνολικός Βαθμός : -

Μέλλον : -

95 Πόποβιτς Δημήτρης (Μ): Ο ταλαντούχος άμα τε και ταχύς εξτρέμ, πήρε λίγα λεπτά στα πόδια του, ως ένδειξη εμπιστοσύνης από τον Ρουμάνο κόουτς. Δεν μπορούμε να πούμε πως πρόλαβε να αποδείξει κάτι, μα σίγουρα άχρηστος δεν ήταν. Και αυτός, έχει όλο το χρόνο να δουλέψει για να περάσει μόνιμα στην πρώτη ομάδα. Τα δείγματα είναι καλά, ενώ η σωματοδομή του άριστη για τη θέση του.

Συνολικός Βαθμός : -

Μέλλον : -

9 Σαλπιγγίδης Δημήτριος (Ε): Να τα μαας… Στη δεύτερη του χρονιά στον μεταπολιτευτικό ΠΑΟΚ (sic), συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με πέρυσι. Με διάθεση να προσφέρει, με αυτοθυσία εντός αγωνιστικού χώρου, με σωστή τακτική παιδεία και με την μόνιμη εμπιστοσύνη του προπονητή του. Η αλήθεια είναι πως παραγωγικά δεν τα πήγε και άσχημα (ως εξτρέμ το να πετυχαίνεις διψήφιο αριθμό τερμάτων δεν είναι και χάλια…), μα, λίγο η γνωστή γκρίνια, λίγο η ανικανότητα του να βγάλει όμορφες φάσεις, λίγο η λανθασμένη θέση του, συνθέτουν ένα σκηνικό απογοήτευσης όλων. Και του ιδίου φυσικά. Δεν κατάφερε να ξεπεράσει το όλο θέμα και, με το συμβόλαιο του να παραμένει σε αστεία ύψη, δύσκολα θα ξαναμπεί στις καρδιές πολλών.

Συνολικός Βαθμός: 6/10

Μέλλον: Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια παραφιλολογία γύρω από την αποχώρησή του. Δεν μπορώ να ξέρω αν ισχύει. Αυτό που γνωρίζω είναι πως, παρά το σεβασμό που τρέφω για την αξία του, μας κούρασε αλλά και κουράστηκε. Και παρά την προσφορά του, τα λεφτά που απαιτούνται (άσχετα με το αν και πότε πληρώνεται) είναι πάρα πολλά. Επομένως, αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε…

14 Παπάζογλου Αθανάσιος (Ε): Τι είχες Σάκη, τι χα πάντα… Άλλη μια νεκρή ουσιαστικά σεζόν για το μεγαλόσωμο φορ του ΠΑΟΚ, με λίγες ευκαιρίες και λίγες αποδείξεις. Δεν ήταν τελείως εκτός κλίματος μα, δεν προσέφερε και τίποτα στην ομάδα. Δοκιμάστηκε κυρίως σε περίεργα σχήματα-εμπνεύσεις του Λάσλο, που δύσκολα απέδιδαν ούτως ή άλλως. Έδειξε αρκετή διάθεση αλλά πλέον είναι φανερό πως δεν μπορεί…

Συνολικός Βαθμός: 3/10

Μέλλον: Αν υπάρξει προοπτική πώλησης, θεωρώ πως θα ήταν το καλύτερο και για τις δύο πλευρές..

19 Παπαδόπουλος Βασίλης (Ε): Ο ταλαντούχος φορ από την ομάδα νέων, πραγματοποίησε πολύ καλή χρονιά, κατά πως μαθαίνω. Με τους νέους, βέβαια, καθώς στην ανδρική ομάδα δεν είχαμε την τύχη να τον δούμε, αφού παραείναι νέος..

Συνολικός Βαθμός : -

Μέλλον : -

33 Aθανασιάδης Στέφανος – Κλάους (Ε) : Ο Κλάους φέτος ξεκίνησε εξαιρετικά, συνέχισε το δυνατά και στο τέλος ξεφούσκωσε. Δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι είναι το πουλέν όλων μας. Μα στο τέλος μας εκνεύρισε με την απουσία του. Πιθανότατα δικαιολογείται γιατί τράβηξε μεγάλο κουπί από την αρχή της χρονιάς, μα αν θέλει να εκτοξεύσει πραγματικά την καριέρα του, θα πρέπει να βελτιώσει αρκετά στοιχεία στο παιχνίδι του. Απέδειξε πάντως, πως έχει πράγματι το ένστικτο του φορ.

Συνολικός Βαθμός: 7/10

Μέλλον: Τον θεωρώ βασικό μέλος της ομάδας και με εξέπληξαν δυσάρεστα οι φήμες περί αποχώρησης. Θέλω να ελπίζω πως αν όλα πάνε καλά, και του χρόνου θα είναι από τα καλά όπλα της ομάδας..

88 Nimani N'Galou Frederik K. (Ε): Ο υψηλόσωμος Γάλλος από την πρώτη στιγμή που ήρθε μου κέντρισε το ενδιαφέρον και εκφράστηκα θετικά. Πολύ καλά στοιχεία με τη μπάλα στα ποδιά, ορθή τακτική παιδεία, ώριμο παιχνίδι και φυσιολογικές κινήσεις. Από την άλλη, χωρίς τη μπάλα θα μπορούσε να κινείται και καλύτερα, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Λάσλο ουδέποτε τον χρησιμοποίησε στην κορυφή, καθώς εντός περιοχής έδειχνε λίγο χαμένος.

Συνολικός Βαθμός: 7/10

Μέλλον: Από τη στιγμή που αποχώρησε ο κόουτς, δύσκολα τον βλέπω να μένει. Προσωπικά θα απαιτούσα την παραμονή του, αφού δίνει λύσεις σε διάφορους τομείς. Είναι κρίμα το να μην αντικατασταθεί από ανάλογης ποιότητας / τιμής παίκτη.

99 Γιάννου Απόστολος (Ε) : Ο νεαρός από τους αντίποδες αποκτήθηκε στα τέλη της περυσινής μεταγραφικής περιόδου, με τους διοικούντες και δη τον Ζήση Βρύζα να πιστεύουν πολύ στην εξέλιξή του. Η αλήθεια είναι πως δεν παρουσιάστηκε άσχετος με το ποδόσφαιρο, αλλά δεν έθελξε και με την παρουσία του. Πήρε αρκετές ευκαιρίες, σε διαφορετική όμως θέση από την κανονική του. Έδειξε καλή τεχνική κατάρτιση και επιθετικές βλέψεις, αλλά δεν έδειξε πως είναι «εκτελεστής». Σε μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα για όλους, ήταν αδύνατο να επικεντρωθεί το τιμ επάνω του. Θεωρώ πως ο επόμενος προπονητής θα έχει την ευκαιρία να τον κρίνει καλύτερα.

Συνολικός Βαθμός: 4/10

Μέλλον: Κάποια στοιχεία πάνω του μου δημιουργούν την αίσθηση ότι πρέπει να παραμείνει. Σίγουρα είναι ανώτερος ή τουλάχιστον ισάξιος με πολλές «μεταγραφάρες» ή «ταλέντα» του πρόσφατου παρελθόντος.

Θα ήθελα εδώ να θυμίσω πως η κριτική γίνεται καλοπροαίρετα, από έναν «προπονητή της κερκίδας» και όχι από επαγγελματίες (λέμε τώρα) ή αστέρες του ραδιοφώνου. Κάθε παίκτης κρίνεται πρώτα ατομικά και όχι για τη συνολική του προσφορά ή παρουσία στην ομάδα. Δεν είναι δυνατόν η ίδια κλίμακα βαθμολόγησης να αφορά τον Πάμπλο Γκαρσία και η ίδια το Νιμανί. Καθένας έχει διαφορετικό δείκτη αξιολόγησης.

Στο τρίτο κομμάτι της ανάλυσης, θα αναφερθούμε στα πεπραγμένα της διοίκησης και του τεχνικού τιμ, και πως αυτά επηρέασαν την ομάδα φέτος, μα θα την επηρεάσουν και στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη...