Κυρίαρχος σε όλα τα επίπεδα!

Για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ είχε δύσκολη έξοδο στην Κρήτη απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της superleague, τον αήττητο εντός έδρας Όφη.
Προπονητής της Κερκίδας
Κυρίαρχος σε όλα τα επίπεδα!

Ο προπονητής της κερκίδας δεν μπορούσε να λείπει από ένα τόσο κομβικό ματς και είναι εδώ για να σας μεταφέρει τις σημειώσεις που κράτησε στο μπλοκάκι του.

Ο Αμπέλ Φερέιρα δε θέλησε να αλλάξει πολλά πράγματα σε σχέση με τις ενδεκάδες που κατέβαζε στα τελευταία παιχνίδια και προέβη σε μια μόνο αλλαγή, περνώντας τον Καντουρί στη θέση του Στοχ. Οι υπόλοιπες θέσεις ήταν ίδιες με την τετράδα στην άμυνα να αποτελείται από τους Μάτος-Ίνγκνσον-Κρέσπο-Γιαννούλη, στα κεντρικά χαφ Μίσιτς-Αουγκούστο και στο δεξί άκρο της επίθεσης το Λημνιό πίσω από τους Μπίσεσβαρ-Σβιντέρσκι. Αν και στο ματς με τον Παναθηναϊκό, το σχήμα δεν τράβηξε ιδιαίτερα ο Πορτογάλος τεχνικός επέμεινε στην ομοιογένεια και δεν έκανε λάθος.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με πολύ καλή νοοτροπία στον αγωνιστικό χώρο κυνηγώντας από το πρώτο λεπτό όλες τις φάσεις, προσπαθώντας να πιέσει τον αντίπαλο ψηλά στο γήπεδο και πηγαίνοντας πρώτος στην μπάλα. Πολλές φορές οι παγίδες που ήθελε να βγάλει η ομάδα μας να σπάσανε και να βρήκαν χώρους οι Κρητικοί, αλλά οι αλληλοκαλύψεις δούλεψαν καλά και ο μόνος τρόπος που μπόρεσε να απειλήσει ο αντίπαλος ήταν κάποια μακρινά σουτ. Στο επιθετικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ έχτισε προσπάθειες, κυρίως από την αριστερή πλευρά με τους Γιαννούλη-Καντουρί-Μπίσεσβαρ να συνδυάζονται σε αρκετές περιπτώσεις προσπαθώντας να βρουν είτε τον Σβιντέρσκι είτε παίκτη στον κενό χώρο.

Με το πέρασμα του χρόνου ο ΠΑΟΚ πατούσε όλο και καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο βάζοντας επιθετική πίεση και με άλλους παίκτες και τον Μίσιτς να μοιράζει μπαλιές σα χάπια σε ασθενείς. Σε μια εξ αυτών ο Κροάτης χαφ πέρασε την μπάλα από το μάτι της βελόνας βγάζοντας το Λημνιό σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο Έλληνας άσσος δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η ένταση της ομάδας ανέβαινε συνέχεια και ο αντίπαλος δυσκολευόταν να πατήσει την περιοχή μας, με τους 2 χαφ να έχουν την απόλυτη κυριαρχία του κέντρου μετά το 25ο λεπτό. Δεύτερη μπαλιά του Μίσιτς βγάζει σε πλεονεκτική θέση τον Μάτος με τον τελευταίο να σεντράρει για τον Καντουρί που με ωραία κεφαλιά στέλνει την μπάλα λίγο κάτω από το παραθυράκι του τέρματος, αλλά και πάλι ο αντίπαλος είχε απάντηση.

Το παιχνίδι έχει έρθει στα μέτρα μας, με την ομάδα να απειλεί από όλες τι γραμμές, έχοντας τον έλεγχο της αναμέτρησης και βάζοντας όλο και πιο πολλούς παίκτες στην επιθετική πίεση. Τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου με τον Καντουρί να βγάζει εξαιρετική μπαλιά στον Μπίσεσβαρ, ο Ολλανδός με ωραίο ελιγμό βρίσκεται απέναντι από το τέρμα αλλά και πάλι δεν μπορεί να νικηθεί ο τερματοφύλακας των Κρητικών. Αυτό είναι ένα θέμα, το γεγονός ότι με 3-4 κλασικές ευκαιρίες δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο. Είναι πολύ θετικό ότι δημιουργήσαμε τις φάσεις, αλλά είναι ανησυχητικό ότι δεν τελειώσαμε καμία από αυτές. Επίσης είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο Πολωνός φορ δεν συμμετείχε σε κάποια φάση, αλλά είχε σε άλλα σημεία συμμετοχή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Δεν πατάει τόσο καλά στο δύο τελευταία ματς ο Πολωνός και ίσως να χρειάζεται λίγο πνευματική ξεκούραση.

Η ομάδα μας μπήκε στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο ημίχρονο θέλοντας να καθαρίσει το παιχνίδι και η αλήθεια είναι ότι η απόδοση των παικτών ήταν ακόμα καλύτερη στο δεύτερο 45λεπτο. Το κέντρο έλεγξε πλήρως το ρυθμό, ο Μάτος πήρε κι άλλα μέτρα στο γήπεδο, τα ανεβάσματα του Γιαννούλη ήταν περισσότερα και η πίεση αυξανόταν όλο και πιο πολύ. Σε μια φάση που ξεκινάει από την άμυνα ο ΠΑΟΚ αναπτύσσεται υποδειγματικά, ο Καντουρί αποφεύγει με εξαιρετικό τρόπο τον αντίπαλό του και προωθεί για τον Μπίσεσβαρ, ο Ολλανδός ανοίγει στο Λημνιό και αυτός με τη σειρά του στρώνει για τον άνθρωπο «κρύο αίμα», Γιόσιπ Μίσιτς με άπιαστο ψηλοκρεμαστό πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και γράφει το 0-1 για τον ΠΑΟΚ. Η όλη ανάπτυξη της ομάδας στη συγκεκριμένη φάση δείχνει την ποιότητα του συνόλου της ομάδας, που ξεδιπλώθηκε με πολύ όμορφο τρόπο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΠΑΟΚ δε σταμάτησε στο γκολ, όπως έκανε σε προηγούμενα παιχνίδια θέλοντας να βάλει και δεύτερο γκολ, το οποίο θα κλείδωνε το ματς. Ο Αουγκούστο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν φανερά ανεβασμένος και βοήθησε στο να προωθηθεί η μπάλα και στο να βγάλουμε ευκαιρίες, τις οποίες και πάλι δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε μια φορά με το Λημνιό που σούταρε εκτός τέρματος και μια ακόμα φάση με μπαλιά από άλλον πλανήτη από το Μίσιτς που βρίσκει τον Καντουρί, ο οποίος με πλάτη στο τέρμα δεν μπορεί σκοράρει. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πολύ πιο εύκολο έργο αν στη φάση του 68ου λεπτού ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειχνε την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Οφη που χτύπησε καθαρά το Σβιντέρσκυ εκτός φάσης. Φαίνεται ακόμα δε βρέθηκαν οι δράστες του άσπρου πόλο.

Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δε δέχθηκε καθαρή φάση από τον αντίπαλο εκτός από ένα μακρινό σουτ, χωρίς να έχει κάποια τύχη. Ο Αμπέλ Φερέιρα βλέποντας τον Πολωνό φορ να είναι φανερά κουρασμένος, πέρασε τον Άκπομ στη θέση του που έβγαλε ενέργεια και μπήκε καλά σε 1-2 φάσεις χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει. Τη θέση του Καντουρί πήρε ο Βιειρίνια, ο οποίος βοήθησε στο κράτημα της μπάλας στα τελευταία λεπτά και τέλος ο Εσίτι μπήκε στη θέση του Μπίσεσβαρ, ώστε να έχουμε και ένα ξεκούραστο χαφ αλλά και ένα ψηλό κορμί για τις τελευταίες φάσεις.

Η ομάδα μας δε δέχθηκε πίεση και κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο διπλό σε μια πολύ δύσκολη έδρα παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα και χωρίς να απειληθεί. Το κέντρο μας που στα περισσότερα ματς βγάζει σημάδια κόπωσης, στο χθεσινό ματς ήταν εξαιρετικό και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο είχε την απόλυτη κυριαρχία του αγώνα, με το Βραζιλιάνο χαφ να δείχνει πολύ καλά στοιχεία, με το Μίσιτς να αποτελεί πλέον έναν από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ φέτος.

Η ομάδα μας θα πρέπει να επενδύσει πάνω σε αυτήν την εμφάνιση και να προσπαθήσει να λύσει το θέμα της μετουσίωσης των φάσεων σε γκολ, ώστε να μην αγχώνεται μιας και όταν το σκορ βρίσκεται στο γκολ όλα είναι πιθανά. Θέλουμε την επιθετική ανάπτυξη που είδαμε χθες, αλλά θέλουμε να τελειώνουμε πιο εύκολα τις φάσεις που δημιουργούμε. Το ότι δε δεχθήκαμε καθαρή φάση με έναν τόσο καλό και επιθετικό αντίπαλο είναι κάτι που πιστώνεται σε όλη την ομάδα, καθώς όλοι οι παίκτες είχαν προσήλωση στο αμυντικό πλάνο και στην κάλυψη των χώρων που θα έβρισκαν οι γηπεδούχοι.

Ξεκούραση για μια βδομάδα και αναμένεται συνέχεια...

Διαβάστε ακόμη...