Καθάρισε παρά τις αναποδιές!

Ένα ακόμα όμορφο απόγευμα πέρασαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη και την κατάμεστη Τούμπα.
Προπονητής της Κερκίδας
Καθάρισε παρά τις αναποδιές!

Ο προπονητής της κερκίδας δε θα μπορούσε να λείπει από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι και σας παραθέτει όλα όσα κατέγραψε στο μπλοκάκι του.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχοντας σημαντικές ελλείψεις είχε συγκεκριμένες λύσεις, με την τετράδα στην άμυνα να παραμένει σταθερή, το χώρο του κέντρου κάλυπταν οι Μαουρίτσιο-Ολιβέιρα έχοντας μπροστά τους τον Μπίσεσβαρ και στα άκρα τους Λημνιό-Ενρίκε με μοναδικό φορ τον Άκπομ. Η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο πνίγοντας τον αντίπαλο, ο οποίος προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα. Η αλήθεια είναι ότι η κόντρα επίθεση του Ατρομήτου ήταν πολύ καλά δομημένη βασιζόμενη στα ανεβάσματα του Μάτος κυρίως, του οποίου την πλευρά προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν.

Ο αντίπαλος βρήκε μια φάση από στημένο, καθώς η άμυνα έχασε τα μαρκαρίσματα αλλά δεν απείλησε άλλο στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να δομήσει σωστά το παιχνίδι του αλλά οι επιθετικές εμπνεύσεις βασίζονταν κυρίως σε όλους τους υπολοίπους πέραν των εξτρέμ που δε βρέθηκαν σε καλή μέρα, με τον Βιεϊρίνια να προσπαθεί να πάρει ενέργειες και τους Μπίσεσβαρ-Ολιβέιρα να ψάχνουν να διασπάσουν την πολυπληθή άμυνα του αντιπάλου. Σε μια από αυτές τις ενέργειες ο Μπίσεσβαρ με άψογη κάθετη μπαλιά βρήκε στον κενό χώρο τον Άκπομ, ο νεαρός φορ μπήκε στη φάση και ανατράπηκε από τον αντίπαλο. Ο αρχηγός έστησε την μπάλα, αλλά η όλη υπόθεση δε μας έβγαζε καλό προαίσθημα και έτσι έγινε.

Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων εξουδετέρωσε την εκτέλεση πέναλτυ και ένας εκνευρισμός επικράτησε στην ομάδα βλέποντας και τον Μαουρίτσιο να μπορεί να συνεχίσει στον αγώνα. Δυστυχώς δε φαίνεται να είναι κάτι απλό και μάλλον θα στερηθούμε του Βραζιλιάνο χαφ για αρκετό καιρό, με τον Σάκχοφ να μπαίνει στη θέση του. Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε την πίεση του στον αντίπαλο, με τον Άκπομ να καταπίνει πολλά χιλιόμετρα και να κυνηγά όλες τις φάσεις και τον Βιεϊρίνια να προσπαθεί να αφυπνίσει την ομάδα με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής αλλά τον τερματοφύλακα να το εξουδετερώνει και αυτό.

Ο Σάκχοφ έδωσε μια ηρεμία με την πάροδο της ώρας ψάχνοντας και αυτός να σπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του αντιπάλου με κάθετες μπαλιές δίνοντας την ευκαιρία στον Ολιβέιρα να πάρει κι άλλα μέτρα στο γήπεδο. Σε ένα καλό πλασάρισμά του μέσα στην περιοχή, ο αρχηγός τον αντιλήφθηκε η σέντρα ήταν συστημένη για το κεφάλι του Πορτογάλου και το 1-0 είναι γεγονός. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκείνη τη στιγμή στην περιοχή του αντιπάλου βρίσκονται άλλοι 3 παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι διεκδικούν την μπάλα. Η ομάδα μας μπήκε μπροστά στο σκορ στα τέλη του ημιχρόνου έχοντας έναν Άκπομ ασυγκράτητο, παρόλο που δε σκόραρε, να κερδίζει με ατομική ενέργεια εξαιρετικής ποιότητας και δεύτερο πέναλτυ. Την εκτέλεση ανέλαβε αυτή τη φορά ο Μπίσεσβαρ, καλοχτυπημένο στη γωνία και 2-0!!!

Η ομάδα μας έκλεισε με εκπληκτικό τρόπο το πρώτο ημίχρονο χάρις στην ποιότητα των παικτών αλλά και το πείσμα που έδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια του 45λεπτου για το πλεονέκτημα που ήθελαν στο σκορ. Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο ημίχρονο βγάζοντας φάσεις με τον Μπίσεσβαρ να σπάει σε Ολιβέιρα και τον τελευταίο να στρώνει στον Ενρίκε που σκοράρει αλλά η φάση κόβεται ορθά ως οφσάιντ.

Ο Άκπομ βρήκε περισσότερους χώρους στο δεύτερο ημίχρονο, μιας και ο αντίπαλος ανέβηκε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μπίσεσβαρ να του δίνει πάρε βάλε ασσίστ, αλλά τον Άγγλο επιθετικό να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία μπροστά στο τέρμα. Η όλη δημιουργία της φάσης είναι εξαιρετική. Ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε τα επόμενα λεπτά δίνοντας χώρο στον αντίπαλο, προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα αλλά λίγο οι κακές πάσες, λίγο κάποια στραβοσφυρίγματα, κάποια φάουλ που δε δόθηκαν δε μας έδωσαν το δικαίωμα να αυξήσουμε το δείκτη του σκορ.

Ο αντίπαλος βρήκε κάποιες προϋποθέσεις για να κάνει φάσεις, αλλά δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Πασχαλάκη, ο οποίος απειλήθηκε μόνο σε μια φάση όπου μια ασυνεννοησία της άμυνα έφερε παίκτη του Ατρομήτου σε πλεονεκτική θέση χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Το πλεονέκτημα του επιθετικού βέβαια προέκυψε από καθαρό φάουλ στον Κρέσπο. Η ομάδα δεν πάταγε για κανένα 15λεπτο καλά στον αγωνιστικό χώρο και ο Ρουμάνος τεχνικός πέρασε τον Γιαννούλη στη θέση του μέτριου Ενρίκε φέρνοντας τον Βιεϊρίνια σαν αριστερό ακραίο προσπαθώντας έτσι να δημιουργήσει παραπάνω πίεση στον αντίπαλο, χωρίς ωστόσο να γίνουμε ιδιαίτερα απειλητικοί.

Ολιβέιρα και Σάκχοφ φάνηκε να χάνουν για λίγο το χώρο του κέντρου χωρίς ωστόσο να απειληθούμε περαιτέρω. Η λύση και το κλείδωμα του ματς ήρθε από τον νεοεισελθέντα Σφιντέρσκι, ο οποίος δεν πρόλαβε να κάνει επαφή, ο Σάκχοφ έπαιξε κάθετα, ο Μπίσεσβαρ την έσπασε τον Πολωνό και το 3-0 σαν σε προπόνηση γράφτηκε στον πίνακα του σκορ. Κατά αυτόν τον τρόπο ο ΠΑΟΚ πήρε ένα ακόμα τρίποντο και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος παραμένοντας αήττητος για 24 αγωνιστικές.

Τα πράγματα όμως δεν τελειώνουν εδώ, μιας και οι απουσίες πλέον γίνονται πιο πολλές με τον Μαουρίτσιο να χάνει σίγουρα κάποια ματς και την ομάδα να μην πρέπει να αποπροσανατολιστεί. Ακολουθεί και άλλο ματς τελικός όπου θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί για να κατακτήσουμε το τρίποντο.

Ραντεβού την επόμενη βδομάδα στο Αγρίνιο...

ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!!!

Διαβάστε ακόμη...