Ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε!

Ο ΠΑΟΚ χθες κατέβηκε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.
Προπονητής της Κερκίδας
Ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε!

Ο προπονητής της κερκίδας δε θα μπορούσε να λείπει από μια τόσο σημαντική αναμέτρηση, η οποία μετά το εξουθενωτικό 120λεπτο της Τετάρτης για το κύπελλο, κάποιους τους φόβιζε. Η ομάδα όμως του Λουτσέσκου δε μασάει από τέτοια, μιας και το μέταλλο καθώς και η ανωτερότητά της γίνανε εμφανή για ένα ακόμα ματς.

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν άλλαξε πολλά πράγματα στο αρχικό σχήμα παρουσιάζοντας τη γνωστή 11αδα με τον Σάκχοφ να παίρνει θέση βασικού και το Ζαμπά να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα, με το Λημνιό να καλύπτει τη δεξιά πλευρά. Η αμυντική γραμμή παρέμεινε η ίδια με τον Μπίσεσβαρ να παίζει πίσω από τον Άκπομ. Παρότι όπως προείπαμε ο ΠΑΟΚ είχε ένα ιδιαίτερα επιβαρυντικό αγώνα μέσα στης βδομάδας, η ομάδα μας μπήκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά έδειξε ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης.

Το πολύ γρήγορο γκολ του Μαουρίτσιο από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια έλυσε τα πόδια των παικτών μας που επέβαλλαν το ρυθμό τους, μιας και η κατοχή ήρθε στα πόδια μας και η διαφορά ποιότητας έδωσε το δικαίωμα για πλήρη έλεγχο του ματς. Να τονίσουμε ότι στη φάση του γκολ δεν υφίσταται κανένα φάουλ όπως έτρεξαν να παραπλανήσουν τον κόσμο κάποιοι, μιας και ο Μάτος έχει πηδήξει πολύ νωρίτερα από τον αντίπαλό του και αναγκαστικά θα βρισκόταν πιο ψηλά από αυτόν.

Ο ΠΑΟΚ είχε αρκετά ορθολογική ανάπτυξη κυρίως από την αριστερή πλευρά με τους Ζαμπά - Βιεϊρίνια να συνεργάζονται αρκετά καλά και τον νεαρό εξτρέμ, ο οποίος έτρεξε αρκετά στο χώρο είτε από κάθετες μπαλιές από το χώρο του κέντρου είτε από σωστά γεμίσματα από την πίσω ζώνη. Σε ένα από αυτά ο Ζαμπά ελίχθηκε πολύ όμορφα φέρνοντας τη μπάλα σε πλεονεκτική θέση με τον Μαουρίτσιο μέσα από την περιοχή να κόβεται σε πολύ καλό σουτ.

Το κεντρικό δίδυμο των χαφ ανέβασε την μπάλα με καλό ρυθμό, αν και θα μπορούσε καλύτερα με τους Σάκχοφ-Μαουρίτσιο να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη πίεση ψηλά του αντιπάλου. Οι Βαρέλα και Κρέσπο δε διακινδύνεψαν μπαλιές και έτσι διατηρήθηκε με σχετική ευκολία το προβάδισμα του πρώτου ημιχρόνου. Ο αντίπαλος έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο 45ο λεπτό, σε μια φάση που ο ΠΑΟΚ θέλοντας να βγάλει αντεπίθεση έμεινε ψηλά, καθώς ο Βιειρΐνια φάνηκε να χτύπησε στη φάση και ο Μπίσεσβαρ είχε μείνει πίσω. Χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ να μείνει με 9 παίκτες κατά κάποιο τρόπο, ώστε να βγάλει αξιόλογη φάση ο αντίπαλος.

Στο διάστημα αυτό ο ΠΑΟΚ είχε και μια ακόμα καλή ευκαιρία με τον Άκπομ να κάνει εξαιρετική ενέργεια εντός περιοχής, φέρνοντας τη μπάλα από το ένα πόδι στο άλλο, αλλά το γυριστό σουτ έφυγε ψηλά. Καλή απόδοση είχε και ο Λημνιός, ο οποίος βρήκε καλά τρεξίματα στο χώρο, αλλά στην τελική του προσπάθεια δεν ήταν τόσο αποδοτικός. Είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να δουλέψει ο νεαρός άσσος, καθώς εξτρέμ χωρίς τελική ή σουτ δεν υφίσταται.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ μπήκε το ίδιο αποφασιστικά και με την πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία, ευτύχησε να σκοράρει. Ο Σάκχοφ είδε πολύ ωραία τον Μάτος στο χώρο, ο Βραζιλιάνος πήρε τα μέτρα το γύρισμα κόντραρε με τη μπάλα να στρώνεται στον Ζαμπά και αυτός να τελειώνει τη φάση και ουσιαστικά να κλειδώνει το διπλό. Ο ΠΑΟΚ από κει και πέρα διαχειρίστηκε το ματς, με την πίεση ψηλά στα αντίπαλα μπακ, με καλές συνεργασίες και κινήσει στο χώρο αλλά η τελική πάσα δεν ήταν καλή.

Βγήκαμε αρκετές φορές σε πλεονεκτική θέση, αλλά λίγο ο αλτρουισμός λίγο η κακή τελική πάσα δεν έδωσαν το δικαίωμα για επίτευξη κι άλλου γκολ. Ζαμπά και Άκπομ θα μπορουσαν να είχαν σκοράρει σκοράρει ύστερα από καλή ενέργεια ο πρώτος και έπειτα από ωραία κόντρα επίθεση ο δεύτερος και ασίστ του Μπίσεσβαρ. Ο Άκπομ έτρεξε πάρα πολύ στο χθεσινό ματς, δέχθηκε αρκετό «ξύλο», αλλά στην τελική προσπάθεια δεν τα πήγε πολύ καλά.

Στο 70ο λεπτό σε μια ανύποπτη φάση ο Ζαμπά πήρε κόκκινη κάρτα, ο διαιτητής ήταν πολύ αυστηρός στη συγκεκριμένη φάση έχοντας αφήσει πολύ σκληρό και ατιμώρητο παιχνίδι του αντιπάλου σε όλο τον αγώνα, και τα πράγματα λίγο πήγαν να διαφοροποιηθούν. Ο Ράζβαν ίσως θα μπορούσε να έχει κάνει πιο γρήγορα την πρώτη αλλαγή, μιας και το κέντρο φάνηκε κάποια στιγμή να είναι λίγο κουρασμένο περνώντας τον Ολιβέιρα λίγο πιο νωρίς στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα μας έμεινε με 10 παίκτες Ολιβέιρα, Γιαννούλης και Ενρίκε περάσανε σταδιακά στο γήπεδο, αλλά η πολύ καλά δουλεμένη ομάδα του Λουτσέσκου, όχι μόνο δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, 1-2 σουτ μακρινά είχε ο αντίπαλος, αλλά κατάφερε να βγάλει και δυο εξαιρετικές αντεπιθέσεις με τον Ενρίκε να δέχεται μπαλιά από τον Κρέσπο και να αστοχεί σε κενό τέρμα και τον Ολιβέιρα σε σχετικά εύκολο πλασέ να μην καταφέρνει να νικήσει τον Διούδη. Στη φάση του Ενρίκε, ο Κρέσπο δεν έκανε καλή πάσα στον συμπαίκτη του και ένα σχετικά εύκολο γκολ χάθηκε. Στη φάση του Ολιβέιρα αυτό που μπορούμε να τονίσουμε είναι ότι παρά τη δεδομένη κούραση, Ο ΠΑΟΚ βγαίνει με 6 παίκτες στην κόντρα, την ώρα που μιλάμε για ένα τελειωμένο ματς.

Μια ευκαιρία για τρι-τετράμπαλο χάθηκε χθες.

Συνοπτικά, ο ΠΑΟΚ χωρίς να καταναλώσει πολύ ενέργεια κατάφερε να καθαρίσει ένα ακόμα εκτός έδρας ματς και να βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο δικέφαλος τα παιχνίδια, καθώς και η ηρεμία και η εμπιστοσύνη που εκπέμπει το σύνολο του Λουτσέσκου.

Ο στόχος είναι γνωστός, η ποιότητα δεδομένη και το μέλλον ΔΙΚΟ ΜΑΣ!

ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!!!

Διαβάστε ακόμη...