Μέταλλο ΠΑΟΚ! (vid)

Μετά από καιρό και πάλι εδώ. Πάλι εδώ για να τα πούμε για την καψούρα μας, την ΠΑΟΚΑΡΑ μας.
Προπονητής της Κερκίδας
Μέταλλο ΠΑΟΚ! (vid)

Αφήνουμε τα προηγούμενα παιχνίδια, όπου ο ΠΑΟΚ ήταν πανίσχυρος και καθολικά καλύτερος από όλους τους αντιπάλους του, χρειάστηκε ένα καθαρό γκολ οφσάιντ για πάρουν χ τα παιδιά της γειτονιάς, και πάμε στο χθεσινό ματς με τον Πανιώνιο.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε ένα σχετικά καλό ροτέισον προκειμένου να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του, βάζοντας τον Κρέσπο και τον Ίνγκανσον σαν κεντρικά μπακ, τον Γιαννούλη αριστερά και τον Βιειρίνια δεξιά της άμυνα. Στο χώρο του κέντρου Σάκχοφ και Ολιβέιρα ήταν τα κεντρικά χαφ και ο Πέλκας πίσω από τον Σφιντέρσκι, ο οποίος είχε δεξιά του τον Λημνιό και αριστερά τον Ενρίκε ως εξτρέμ.

Η ομάδα μας μπήκε κάπως νωθρά στον αγώνα αλλά όσο πέρναγε η ώρα πάταγε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ο αντίπαλος δεν κατέβηκε να παίξει ποδόσφαιρο και από το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εμφανής η διάθεση για καθυστερήσεις και θεατρινισμούς, πιάνοντας τα μπούτια τους ο καθένας περισσότερες φορές και από γυναίκα σε ταινία πορνό. Το πρώτο απρόοπτο ήρθε με την αναγκαστική αλλαγή του Πέλκα στο 10ο λεπτό και την είσοδο Μπίσεσβαρ, ο οποίος επωμίστηκε το ρόλο του οργανωτή.

Η πλευρά των Ενρίκε-Γιαννούλη είχε αρκετά καλή χημεία με τους δυο παίκτες να συνεργάζονται καλά και να προσπαθούμε είτε με σέντρες του νεαρού μπακ, είτε με ατομικές ενέργειες του Ενρίκε να δημιουργήσουμε τελικές. Ο Βιεϊρίνια στην απέναντι πλευρά είχε κάποια ανεβάσματα βγάζοντας σέντρες, χωρίς ωστόσο να μπορούν να μετουσιωθούν σε καλές τελικές. Λίγο οι αργοπορίες των παικτών του αντιπάλου, λίγο η απαράδεκτη διαιτησία και ανεκτικότητα του Σκουλά, η ομάδα φαινόταν σχετικά αποσυντονισμένη, έχοντας όμως καθολική υπεροχή και βγάζοντας φάσεις, αλλά όχι κλασικές.

Οι φάσεις που έβγαιναν απέφεραν πολλά κόρνερ, τα οποία εκτελούνταν με μια νέα κομπίνα, μεταξύ Μπίσεσβαρ και Γιαννούλη, χωρίς όμως να βγαίνει κλασική τελική. Σε ένα από αυτά η μπάλα στρώνεται μπροστά στον Κρέσπο, ο οποίος ανατρέπεται πεντακάθαρα, ο Σκουλάς είναι μπροστά στη φάση και κλείνει τα μάτια, κάτι το οποίο έκανε και σε μαρκάρισμα από πίσω στον Μπίσεσβαρ λίγα λεπτά νωρίτερα. Ένα καθαρό πέναλτι δε δίνεται στον ΠΑΟΚ.(Βιντεο 0'31'')

Η ομάδα μας επιμένει έχοντας τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο και βρίσκει το πολυπόθητο γκολ, μετά από γρήγορη εκτέλεση πλαγίου του Ολιβέιρα και γύρισμα του Λημνιού, με τον Μπίσεσβαρ να εκμεταλλεύεται την κακή έξοδο του Κότνικ και να γράφει το 1-0. Η καρδιά αρχίζει να χτυπάει κάπως πιο ομαλά και έχοντας το μομέντουμ του αγώνα, θεωρούμε ότι θα καθαρίσουμε το ματς. Στην πρώτη επίθεση του αντιπάλου, ολιγωρία της άμυνας , η μπάλα στρώνεται από κόντρα στον Ντουρμισάι και η ισοφάριση είναι γεγονός.

Παγωμάρα για λίγα λεπτά, καθώς με ένα κατέβασμα ο αντίπαλος πετυχαίνει γκολ, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε εκεί. Η ομάδα βλέπει πως πρόκειται για δύσκολο βράδυ και το παλεύει πριν βγει το ημίχρονο να μπει μπροστά στο σκορ. Από το 35ο λεπτό μέχρι το 45ο, αν παίχτηκαν σύνολο 5 λεπτά αγώνας είναι ζήτημα. Τα θέατρα και οι καθυστερήσεις των αντιπάλων, έπεσαν πάνω από 10-15 φορές σε όλο το ματς, δεν άφηναν τον ΠΑΟΚ να βρει ρυθμό, με την ανοχή του ανεκδιήγητου Σκουλά. Η ομάδα μας όμως βρήκε δυο καλές φάσεις μέσα σε δυο λεπτά μία κεφαλιά με τον Σάκχοφ από εκτέλεση κόρνερ και μια προσωπική ενέργεια του Σφιντέρσκι που κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά. Ο Πολωνός θα μπορούσε να πασάρει βέβαια στον Μπίσεσβαρ που περίμενε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή.

Το ημίχρονο πέρασε, ο ΠΑΟΚ υπερτερεί σε όλους τους τομείς αλλά το σκορ τον «πετάει» εκτός συνέχειας. Ο Λουτσέσκου κρατάει τις αλλαγές, καθώς έχει κάνει μια αναγκαστική και η ομάδα μας μπαίνει εντός αγωνιστικού χώρου με το μαχαίρι στα δόντια, χωρίς όμως καθαρό μυαλό και πλάνο. Το σκηνικό το ίδιο με τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο και τον ΠΑΟΚ να απειλεί συνέχεια με Σφιντέρσκι να πιάνει ψηλά την μπάλα στο 53ο λεπτό από καλή θέση, τον Ενρίκε να πυροβολεί από πλάγια και να διώχνει ο Κότνικ. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ρίχνει και τον Άκπομ στη μάχη ώστε να παίξει με δυο φορ και να δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα και ενέργεια στην ομάδα. Στα πρώτα λεπτά ο νεαρός ήταν λίγο χαμένος αλλά βρήκε πατήματα.

Η άμυνά μας έχει φτάσει πάνω από το τη γραμμή του κέντρου και οι Ολιβέιρα, Μπίσεσβαρ ψάχνουν τη μαγική πάσα ώστε να βρουν ελεύθερο παίκτη μέσα στην περιοχή. Οι φάσεις διαδέχονται η μία την άλλη, σε μια από αυτές ο Μπίσεβαρ στρώνει, ο Σάκχοφ χώνεται και παίρνει την κεφαλιά με τον Σφιντέρσκι να είναι σε καλή θέση αλλά να μην μπορεί να σκοράρει. Είμαστε στο 75ο λεπτό, το πράγμα αρχίζει και βρωμάει και όλοι ξέρουμε ότι αυτά τα ματς τα έχουμε φάει με το κουτάλι. Μπαίνει και ο Μάτος στο παιχνίδι, θεωρώ ότι θα μπορούσε να μπει πιο νωρίς με τόσα κόρνερ που είχαμε κερδίσει, και ο Αντελίνο ανεβαίνει στα εξτρέμ με τον Σάκχοφ να βγαίνει εκτός.

Η γλυκιά σέντρα του αρχηγού ήρθε ο Ακπόμ ολομόναχος μέσα στην περιοχή, ωραία κεφαλιά, αλλά περνάει εκατοστά δίπλα από το δοκάρι. Οι σφυγμοί έχουν ανέβει, το άγχος καταβάλλει ομάδα και Λαό, που έδειχνε υπνωτισμένος, και όλα τα όπλα να σφυροκοπάνε. Φτάσαμε 80 και η πίεση συνεχίζεται. Σε μια στημένη φάση, κόρνερ, ο Γιαννούλης εκτελεί, ο παίκτης του Πανιωνίου (3΄38΄΄ & 3΄55΄΄ στο video) γκρεμίζει τον Ίνγκασον αλλά η μπάλα στρώνεται στον Σφιντέρσκι που με κεφαλιά γράφει το 2-1 και στέλνει το ματς στην παράταση. Η ρωμαϊκή πάλη που παίζει ο αντίπαλος στον Ίνγκανσον είναι τουλάχιστον για κάρτα και νομίζω ο εν λόγω παίκτης είχε ήδη κάρτα. Τα φερέφωνα των Αθηνών βέβαια ούτε αυτήν την παράβαση είδανε. Μιλάμε για τον ορισμό της κάρτας!

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βρει το γκολ της πρόκρισης αλλά δεν τα κατάφερε με τον αντίπαλο πάλι να κάνει καθυστερήσεις και βγάζοντας μια καλή κόντρα με τον Πασχαλάκη να σώζει. Το ματς οδηγείται στην παράταση και όλοι σκεφτόμαστε ότι με κάποιο τρόπο το γκολ θα έρθει και δε θα χρειαστεί να πάμε στα πέναλτι.

Το ημίχρονο της παράτασης ξεκινάει με το χειρότερο δυνατό τρόπο, με τον αντίπαλο στην πρώτη κατεβασιά-κόντρα να βρίσκει ανοργάνωτη την άμυνα και τους Ίνγκανσον-Πασχαλάκη αδιάβαστους και να δέχονται το γκολ. Ψυχρολουσία με την ψυχολογία να πιάνει πάτο σε παίκτες και κόσμο. Ο Λουτσέσκου κακώς ανέβασε την ομάδα από την αρχή της παράτασης τόσο ψηλά, καθώς τα νώτα μας ήταν ακάλυπτα και η κούραση δεδομένη, μιας και μόνον ο ΠΑΟΚ έπαιζε σε όλο το ματς ποδόσφαιρο. Γίνεται και η τέταρτη αλλαγή με τον Μίσιτς να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και τον Ενρίκε να βγαίνει εκτός.

Ο αντίπαλος έβρισκε ευκαιρία σε κάθε φάση να καθυστερεί, ο Ντουρμισάι μεσα σε 5 λεπτά έκατσε 2 φορές κάτω και τον ανίκανο Σκουλά να μην καταλογίζει καθαρή κόκκινη στον Καμαρά! Ο ορισμός της κόκκινης.(5΄06΄΄στο βίντεο) Βέβαια και αυτό εκεί κάτω στην πρωτεύουσα δεν το είδανε φαίνεται. Δύσκολη φάση να φανταστώ. Μπορεί κάλλιστα να κόψει το ποδόσφαιρο σε παίκτη το μαρκάρισμα του Καμαρά! Δε βαριέσαι φίλε, ο χαλίφης να ναι καλά!

Ο ΠΑΟΚ λαβωμένος, οι συνεργασίες να μη βγαίνουν με κανένα τρόπο, η άμυνά μας να βρίσκεται σχεδόν στην επίθεση και όλα να δείχνουν πολύ δύσκολα να ανατραπούν έχοντας μόνο 15 λεπτά για 2 γκολ. Το ημίχρονο της παράτασης δίνει το δικαίωμα για λίγα λόγια και ηρεμία από τον Λουτσέσκου και η Τούμπα δίνει το σύνθημα για πρωτάθλημα και κύπελλο στον Πύργο το Λευκό.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει αποφασιστικά στο γήπεδο να τα δώσει όλα για όλα! Ο κουρασμένος Βιεϊρίνια φαίνεται να καθάρισε το μυαλό και η ομάδα αρχίζει να πατάει γκάζι. Σε δυο λεπτά μέσα ο ΠΑΟΚ πατάει σοβαρά την περιοχή με τον Κρέσπο να μπαίνει ως φορ και να συγκρούεται στον αέρα με τον Κότνικ, ο Άκπομ σκοράρει αλλά ο διαιτητής καταλογίζει φάουλ.

Σε επόμενη φάση ο Σφιντέρσκι βρίσκει ψηλά την μπάλα, πιάσαμε 110ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ έχει στα σκοινιά τον αντίπαλο, σέντρα κεφαλιά ο Μάτος η μπάλα στο δοκάρι. Εκεί μάλλον όλοι αποδεχτήκαμε τη μοίρα μας. Πολύ κρίσιμο σημείο αλλά η μπάλα δε μας κάνει το χατίρι. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει ο Βιειρίνια βγαίνει δεξί εξτρέμ, ο Ολιβέιρα περνάει τη μπάλα από τη μάτι της βελόνας, ο Πορτογάλος στρώνει και ο Άκπομ κάνει το 3-2!!! Βέβαια να ξέρετε στην Αθήνα το είδανε επιθετικό φάουλ, βλέπεις το να διεκδικείς τη μπάλα στην Αθήνα θεωρείται φάουλ. Είναι νέος κανονισμός (Βίντεο 6΄45΄΄).

Ο Λαός και η ομάδα μια ανάσα από την ολική ανατροπή με τον ΠΑΟΚ να βγάζει φτερά στα πόδια και ο Μάτος σεντράρει, ο Κρέσπο κάνει τσαφ και η μπάλα στρώνεται στον Μίσιτς που σουτάρει με τον παίκτη του Πανιωνίου να βάζει τα χέρια του ώστε να κόψει την πορεία της μπάλας. Ξέρετε αυτό στην Θεσσαλονίκη δε το σφυρίζουν πέναλτι, αν είναι στον ΠΑΟΚ. Ο λόγος; Θα μας εξηγήσουν οι ειδήμονες του ποδοσφαίρου. Καθαρή παράβαση, η μπάλα πάει προς τα δίχτυα, ο παίκτης του Πανιωνίου βάζει τα χέρια του, καπακώνει την μπάλα και η παράβαση δίνεται.

Για το πόσο γελοιοποιούνται κάποιες καραβάνες που απέκρουαν πέναλτι πάνω στη γραμμή σε τελικούς κυπέλλου ας μη το σχολιάσουμε. Αν η μπάλα ακουμπούσε στα πλευρά του παίκτη θα εξοστρακιζόταν καθώς θα έβρισκε μια απλή αντίσταση και θα άλλαζε πορεία. Εδώ η μπάλα ακουμπάει στα χέρια και σκάει κάτω, σχεδόν μπροστά στον παίκτη του αντιπάλου. Βέβαια στην Αθήνα, μπορεί να μη συμβαίνει έτσι καθώς υπάρχει άλλοι νόμοι φυσικής. (Βίντεο 6΄ 53΄΄)


Η μπάλα στα 11 μέτρα, ο αρχηγός την έχει πάρει, την έχει στήσει  KAI  ΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ!!!!

Καληνύχτα σας.

Τα ρεζιλίκια σας μετά θιγμένοι παίκτες του Πανιωνίου δε σας τιμάνε. Επί 115 λεπτά κάνατε πάνω από 20-25 λεπτά καθυστερήσεις. Τα ποδαράκια σας συνέχεια πονάγανε αλλά ήρθε η τιμωρία σας. Το ότι βγάλατε και ανακοίνωση, την ώρα που στο πρωτάθλημα ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Άκπομ 2-3 μέτρα πίσω ως οφσάιντ, πάλι δε σας τιμά. Ο ΠΑΟΚ για μια ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΦΑΣΗ δεν είπε τίποτα τότε. Και χθες με κόκκινη χαρισμένη, με πέναλτι στον Κρέσπο αισθανθήκατε αδικημένοι;;

Στα δικά μας. Το μέταλλο της ομάδας είναι το Νο1 στοιχείο της. Αρνείται να χάσει, αρνείται να αποτύχει. Υπερπροσπάθεια και συγχαρητήρια σε όλους. Ακολουθεί πολύ δύσκολο ματς και πρέπει να διαχειριστούμε την κούρασή μας.

Υ.Γ. Προστατέψτε την ομάδα μας από κάθε κακόβουλο αντίπαλο!

Υ.Γ.4 Αφιερωμένο σε σένα φίλε Μάνο!

Διαβάστε ακόμη...