Ολοκληρωτικός ΠΑΟΚ!

Μετά από λίγες μέρες απουσίας από τα πληκτρολόγια και τις οθόνες σας, ο προπονητής της κερκίδας επιστρέφει και φέρνει και έναν ΠΑΟΚ με όλη τη σημασία της λέξεως.
Προπονητής της Κερκίδας
Ολοκληρωτικός ΠΑΟΚ!

Στο δρόμο του χθες το βράδυ ένας «καλός» φίλος από τα παλιά που ήξερε πολύ καλά να του φέρεται πισώπλατα επί δεκαετίες. Αυτά πλέον ξεπεράστηκαν και τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους και εδώ και 2-3 χρόνια το σκηνικό είναι γνώριμο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πληγωμένος από το Ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Βίντι και έπρεπε να δείξει τα αντανακλαστικά απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν αήττητος μέχρι χθες και ερχόταν με πολύ καλή ψυχολογία. Ο Λουτσέσκου κατάλαβε που υστέρησε η ομάδα του στο προηγούμενο παιχνίδι και έδωσε μεγάλο βάρος στον τομέα της τόνωσης του ηθικού και της τακτικής του παιχνιδιού.

Η ενδεκάδα σχεδόν αναμενόμενη με την τετράδα της άμυνας γνωστή και το κέντρο Κάνιας και Βέρνμπλουμ έχοντας μπροστά τους, τους Ζαμπά-Μπίσεσβαρ στις πλευρές και τον Πέλκα πίσω από τον προωθημένο Πρίγιοβιτς. Ο ρουμάνος προπονητής ήξερε πως η δύναμη του αντιπάλου είναι τα τρεξίματα και το πάθος, αλλά ο ΠΑΟΚ μπήκε ως αφεντικό στην αναμέτρηση και το απέδειξε περίτρανα. Η ομάδα μας μπήκε πολύ φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο και γρήγορα ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, προσπαθώντας να χτυπήσει από την αριστερή πλευρά με τους Βιειρίνια-Μπίσεσβαρ με τον πορτογάλο να βρίσκεται σε πολύ καλή βραδιά και με όρεξη για παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ πάτησε την περιοχή του αντιπάλου προσπαθώντας να βρει το γκολ αλλά τα σουτ των Βιειρίνια- Κάνιας και Βέρνμπουμ πέρασαν άουτ, δείχνοντας όμως το στοιχείο της επιθετικότητας. Ο αντίπαλος προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, παίζοντας το δικό του ποδόσφαιρο, αλλά η ενέργεια που έβγαλε ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο ήταν πάνω από τις δυνάμεις του. Το κεντρικό δίδυμο των χαφ έκλεισε μετά το 30ο λεπτό τους χώρους, κερδίζοντας σχεδόν όλες τις μονομαχίες, δίνοντας πολλές δεύτερες επιθέσεις στην ομάδα μας. Το δίδυμο στη δεξιά πλευρά αντιμετώπισε προβλήματα συνεργασίας, μιας και ο Ζαμπά κόπηκε τις περισσότερες φορές στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στη φάση του 30ου λεπτού το πείσμα του Μάτος και η σέντρα του Ζαμπά φέρανε τον Πρίγιοβιτς δίπλα στο γκολ. Εξαιρετική γυριστή κεφαλιά αλλά και εξαιρετική απόκρουση.

Από αυτό το σημείο και μετά άλλαξε το στόρυ του αγώνα μιας και ο ΠΑΟΚ πίεζε μέχρι να σκάσει τον αντίπαλο. Οι γραμμές ανέβηκαν κι άλλο, η ενέργεια της ομάδας αυξανόταν και όλα έδειχναν πως αργά ή γρήγορα το γκολ θα ερχόταν. Ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα δυο φορές μάλιστα, αλλά γκολ ακυρώθηκαν ορθά ως οφσάιντ. Στο δεύτερο γκολ δεν ξέρουμε πότε ακριβώς σηκώθηκε η σημαία αλλά, ο Πρίγιοβιτς έχει ακουμπήσει ελάχιστα την μπάλα πριν σκοράρει ο Μάτος, πράγμα το οποίο τον βγάζει οφσάιντ. Η ομάδα μας θα μπορούσε να είχε πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, αν ο Πρίγιοβιτς δεν αστοχούσε σε κεφαλιά, σχεδόν ανενόχλητος, στο τέλος του ημιχρόνου μετά από σέντρα του Μάτος.

Αυτός που φάνηκε εκτός κλίματος στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Πέλκας, ο οποίος δεν έβγαλε ούτε την ενέργεια που βγάζει στην επιθετική άμυνα ψηλά στον αντίπαλο, ούτε δημιούργησε ρήγματα στον επιθετικό τομέα. Το κεντρικό δίδυμο των χαφ ήταν εξαιρετικό με τον Βίκινγκ της ομάδας να δείχνει πολύ καλά στοιχεία και αναμένουμε την πλήρη ένταξή του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με τον Λουτσέσκου να δίνει ακριβώς αυτό που έλειπε από τον ΠΑΟΚ του πρώτου 45λεπτου. Δόθηκε εντολή η ομάδα να αυξήσει την πίεσή της πιο ψηλά στο γήπεδο, ώστε να ανεβούν κι άλλο οι γραμμές και να γίνουμε πιο απειλητικοί. Έτσι και έγινε, με τον ΠΑΟΚ να είναι βασανιστικός για τον αντίπαλο που δεν μπόρεσε να πάρει ανάσα και την ομάδα μας να βγάζει σε 5! λεπτά 3 κλασικές ευκαιρίες για γκολ.


Τρίτη και φαρμακερή, ο Μάτος παίρνει τα μέτρα που πρέπει ο Ζαμπά κινείται στη δεξιά πτέρυγα σέντρα ακριβείας από τον τελευταίο και ο Πρίγιοβιτς πλασάρει σαν σε προπόνηση. Οι δυο προηγούμενες ευκαιρίες έχουν όμως πιο πολύ ενδιαφέρον, μιας και οι 2 προέρχονται από την πίεση που ασκήθηκε στον αντίπαλο ψηλά στην περιοχή του. Ο Πέλκας ανέβηκε πιο ψηλά, ο Πρίγιοβιτς έκλεισε πολύ καλά το χώρο και με τη βοήθεια των χαφ βρεθήκαμε 2 φορές φάτσα με το τέρμα. Εξαιρετικό πρέσινγκ.

Η μοναδική ευκαιρία που έβγαλε ο αντίπαλος, ήταν ένα σουτ μετά από μια κόντρα επίθεση με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε έναν επιθετικό μονόλογο παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, χτυπώντας τον αντίπαλο είτε από τις πτέρυγες είτε από στημένες φάσεις, είτε από το χώρο του κέντρου. Είδαμε ίσως τον πιο ολοκληρωτικό ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, με τον διαιτητή να παίζει σοβαρό ρόλο στην έκβαση του αγώνα μιας και δεν διέκοπτε το παιχνίδι για αχρείαστο λόγο και παίχθηκε ανοιχτό και ωραίο ποδόσφαιρο. Η διαφορά ποιότητας αποτυπώθηκε στο χορτάρι, παρά την καλή προσπάθεια των φιλοξενούμενων.

Ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά έπρεπε να μπει ο Λημνιός ώστε να χρηστεί ως ο πιο γρήγορος σκόρερ μετά από αλλαγή. Ο Καντουρί μυρίστηκε τη φάση, ο Ζαμπά κινήθηκε στο χώρο πήρε την μπάλα από τον Μαροκινό και τη σέρβιρε εξαιρετικά στον έλληνα εξτρέμ. Ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του και η υπόθεση νίκη έληξε. Ο αντίπαλος είχε δεχθεί τόση πίεση που δεν είχε καν το κουράγιο να βγάλει αντίδραση σε έναν αποφασιστικό και συμπαγέστατο ΠΑΟΚ. Όλα τα υπόλοιπα έγιναν απλά για να λήξει το παιχνίδι.

Συμπερασματικά, είδαμε έναν ΠΑΟΚ με εξαιρετική ενέργεια ο οποίος έσπασε το πρέσινγκ του αντιπάλου στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, παίζοντας γρήγορα την μπάλα και προσπαθώντας να σκοράρει με όλους του δυνατούς τρόπους. Μετά από καιρό είδαμε καλά σουτ, τα οποία απείλησαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα, είδαμε το κέντρο της ομάδας μας πολύ δυνατό με τον Βέρνμπλουμ να βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι και είδαμε επιτέλους πολύ καλούς Βιειρίνια και Μάτος.

Όταν αυτά τα γρανάζια βρίσκονται και στο 50-70%, ο ΠΑΟΚ δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα και το έχει αποδείξει κι άλλες φορές. Η ομάδα μας δεν έχει πιάσει ταβάνι μιας και βλέπουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση παικτών όπως ο Ζαμπά, ο Λημνιός, ο Πέλκας οι οποίοι βρίσκονται συνέχεια στην 11αδα. Τέτοια περίοδο πέρυσι ο ΠΑΟΚ βρήκε το ρυθμό του. Αν γίνει κάτι όμοιο και φέτος θα δούμε εξαιρετικά πράγματα και με την επαναφορά Μαουρίτσιο και με το ανέβασμα Βέρνμπλουμ και με το σταδιακό ανέβασμα και των υπολοίπων παικτών.

Ήταν ένα ματς. Το πήραμε, το αφήνουμε πίσω. Τα πανηγύρια τελείωσαν χθες. Έχουμε πολύ δύσκολο ματς το Σάββατο απέναντι στον δεύτερο της βαθμολογίας, Ατρόμητο. Αν δείξουμε την ίδια προσήλωση και σοβαρότητα, όλα θα πάνε καλά.

ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!!!!

Υ.Γ.Ο ΠΑΟΚ με ξένους διαιτητές δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ. Αντίθετα έχει κεράσει 7!

Υ.Γ.4 Οι προβλέψεις των νεαρών στη φωτογραφία του άρθρου δείχνουν πόσο καλά ξέρει ο μικρός ΠΑΟΚΤΣΗΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ!ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΑΝΙΑ!

Διαβάστε ακόμη...