Νίκη και πάμε παρακάτω!

Για την τρίτη αγωνιστική της superleague, ο ΠΑΟΚ είχε το δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι του, στην Κρήτη, στο Γεντί Κουλέ.
Προπονητής της Κερκίδας
Νίκη και πάμε παρακάτω!

Μια αφιλόξενη έδρα για τον δικέφαλο, που παραδοσιακά δυσκολεύεται. Ο προπονητής της κερκίδας πήρε θέση στο γήπεδο και σας παρουσιάζει όλα όσα κατέγραψε στο μπλοκάκι του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, προέβη σε σημαντικές αλλαγές στον επιθετικό τομέα, θέλοντας να δώσει χρόνο σε παίκτες και να ξεκουράσει κάποιους, ενόψει του παιχνιδιού της Πέμπτης, απέναντι στην Τσέλσι. Έτσι, η επιθετική γραμμή είχε τους Ζαμπά-Μπίσεσβαρ δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, τον Καντουρί ως δεκάρι και τον Καρέλη ως μοναδικό φορ. Ήταν η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι παίκτες βρέθηκαν μαζί στον αγωνιστικό χώρο και προφανώς θα χρειαζόντουσαν κάποιο χρόνο, ώστε να βρουν χημεία. Στις υπόλοιπες θέσεις του κέντρου και της άμυνας, ο κόουτς ξεκίνησε με τα γνώριμα πρόσωπα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αρκετά σοβαρά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να επιβάλλει το ρυθμό του και πολύ νωρίς έβγαλε καθαρή φάση για γκολ, με τον ανεκδιήγητο διαιτητή να αρνείται καθαρό πέναλτυ στον Ζαμπά. Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική βλέπουμε εγκλήματα από τη διαιτησία. Μιλάμε για καθαρή παράβαση!! Αυτή η φάση έδειξε πολλά, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται την ανεκτικότητα του διαιτητή σε σκληρά μαρκαρίσματα, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να διαχειριστεί αυτήν την ανέχεια μετά το δεκάλεπτο. Σε ένα γήπεδο, λίγο καλύτερο από χωράφι, είναι λογικό να μην έχεις καλά πατήματα. Η ομάδα μας έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της, συνεργασίες δεν έβγαιναν, ο αντίπαλος οδηγούσε το παιχνίδι εκτός ρυθμού και ο χρόνος κύλαγε.

Κατά αυτόν τον τρόπο πέρασε το 20λεπτο με την ομάδα μας να μην βρίσκει χημεία και ένα τραγικό λάθος από Κάνιας, είχε αρκετά λάθη χθες, έφερε τον Όφη μπροστά στο σκορ. Να σημειώσουμε ότι και η πάσα του Βιειρίνια στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι σωστή, γιατί ήταν δυνατή και δεν επιτρέπεται σε τόσο κακό αγωνιστικό χώρο τέτοιου είδους πάσες. Για το επόμενο δεκάλεπτο δε θυμάμαι να παίχτηκε ποδόσφαιρο. Απανωτά και ατιμώρητα φάουλ, κάποια πολύ σκληρά, με τον διαιτητή να «πετάει» αετό. Η σωστή αλλαγή θέσης του Καντουρί με τον Μπίσεσβαρ έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να δημιουργήσει με τον Καντουρί στο δέκα. Ήταν λάθος εξ αρχής η τοποθέτησή του εκεί και φάνηκε με το που πάτησε ο Μπίσεσβαρ πίσω από τον Καρέλη.

Η μπάλα άρχισε να κινείται πιο ορθολογικά, σοβαρεύτηκε το πλάνο μας και επιτέλους δώσαμε αυτά που μπορούμε σαν ομάδα. Στην πρώτη σωστή ανάπτυξη οι Μαουρίτσιο-Καντουρί-Μπίσεσβαρ έκρυψαν την μπάλα και αυτή εμφανίστηκε στα δίχτυα του Όφη. Απλά τα πράγματα! Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεσή του και ήταν εμφανές ότι κάποια στιγμή θα έπαιρνε κεφάλι στο σκορ. Και αυτό έγινε με τον Μάτος να βρίσκει γεμάτη κεφαλιά μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπίσεσβαρ, με το τέλος του ημιχρόνου. Πολύ σημαντικό το χρονικό διάστημα που επιτεύχθηκε το γκολ, καθώς η ομάδα μας απελευθερώθηκε από το άγχος του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε σαφώς πιο εύκολο έργο μιας και το ματς είχε έρθει στα μέτρα του, ο ρυθμός ήταν εκεί που έπρεπε και το μόνο που έπρεπε να γίνει ήταν το «κλείδωμα» του αποτελέσματος. Η ομάδα είχε βρει πλέον το κλειδί του αγώνα και όλα ήταν πιο απλά. Μια φάση βγαλμένη από pro evolution εξελίχθηκε στο 52ο λεπτό στο Γεντί Κουλέ, με τους Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Καρέλη να αλλάζουν εξαιρετικά την μπάλα και τον Ζαμπά να εκτελεί μέσα από την περιοχή. Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα δυο γκολ και κάπου εκεί το ματς έλαβε τέλος. Ο ΠΑΟΚ έκανε σωστή διαχείριση και του αγώνα και των παικτών και έφυγε από την Κρήτη με το τρίποντο.

Το ματς δεν αξίζει περαιτέρω σχολιασμού. Ο ΠΑΟΚ εύκολα ή δύσκολα έπρεπε να πάρει το ματς και το πήρε. Κάποια θέματα όμως πρέπει να αναφερθούν. Είναι το δεύτερο ματς στο οποίο γινόμαστε μάρτυρες διαιτητικών εγκλημάτων και αυτό θα πρέπει άμεσα να διορθωθεί. Δεν είναι δυνατόν σε κάθε ματς να γίνονται τέτοια λάθη. Δεν μιλάμε για ανθρώπινα λάθη! Η διοίκηση πρέπει να λάβει τα μέτρα της. Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα πέναλτυ με τον Αστέρα που σίγουρα υπάρχει επαφή και έγινε ολόκληρο θέμα και εδώ μιλάμε για δυο συνεχόμενες σφαγές και δεν ανοίγει ρουθούνι. Κύριοι της διοίκησης και υπεύθυνοι των μμε δε σας ακούμε και ελπίζω να μην είναι αργά όταν θα σας ακούσουμε.

Δεύτερο θέμα και αφορά το αγωνιστικό. Είναι δεύτερο συνεχόμενο ματς που θέλουμε αρκετή ώρα για να βρούμε πατήματα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ξέρω αν δεν μπαίνουμε συγκεντρωμένοι ή αν έχουμε το μυαλό μας στο ματς της Πέμπτης, αλλά δεν πρέπει να χάνεται χρόνος με τέτοιες ομάδες. Αν δεν μπεις νωρίς μπροστά στο σκορ, τα πράγματα μπορεί να δυσκολέψουν, μιας και τα κακά γήπεδα, οι κλειστοί αντίπαλοι και το δικό μας άγχος λειτουργούν ανασταλτικά όσο περνάει ο χρόνος και δεν έχουμε προβάδισμα. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα με σωστή καθοδήγηση από τον προπονητή.

Αυτά είναι νομίζω τα κυριότερα θέματα που κρατάμε από το χθεσινό ματς. Η νίκη ήρθε, αλλά ακολουθεί πολύ δύσκολο πρόγραμμα με Τσέλσι την Πέμπτη και χάρτινους την Κυριακή. Ο Λουτσέσκου έχει γεμάτο οπλοστάσιο, πέραν του Πρίγιοβιτς, προκειμένου να πάρει το καλύτερο δυνατό την Πέμπτη και να καθαρίσει τους χάρτινους. Είναι κάτι που επιβάλλεται!

Διαβάστε ακόμη...