Πήρε την πρόκριση, έχει δρόμο μπροστά του

Καλή ποδοσφαιρική χρονιά για τον ΠΑΟΚ μας! Ο προπονητής της κερκίδας είναι και πάλι κοντά σας με νέα δεδομένα και νέες ιδέες και αναλύσεις για τον ΠΑΟΚ 2017-2018. Για τον κυπελλούχο Ελλάδος 16-17!
Προπονητής της Κερκίδας
Πήρε την πρόκριση, έχει δρόμο μπροστά του

Πήραμε μια ανάσα και είμαστε έτοιμοι για αναλύσεις όπως τα βλέπουμε από την κερκίδα μας. Σημαντικό ματς χθες στην Τούμπα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει στο τιμόνι του έναν νέο προπονητή και έχει προσθέσει και ελάχιστους, προς το παρόν παίκτες στο ενεργητικό του, κρατώντας ανέπαφο το περσινό βασικό κορμό.

Η ομάδα μας υποδέχθηκε την Ολιμπίκ Ντόνετσκ, έχοντας ένα καλό σκορ από το πρώτο ματς, η οποία δεν ήρθε για να παραδοθεί στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε με ενέργεια μέσα στο αγωνιστικό χώρο με την ομάδα να έχει στα μετόπισθεν τους Βαρέλα-Κρέσπο ως σέντερ μπακ και τους Μάτος-Λέοβατς στα άκρα της άμυνας. Οι κεντρικοί μπακ δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο μιας και καθάρισαν τις όποιες φάσεις πήγαν να δημιουργηθούν ή τα στημένα τα οποία κέρδισε ο αντίπαλος. Ο Στανόγεβιτς τοποθέτησε στο χώρο του κέντρου τους Κάνιας-Τσίμιροτ ως αμυντικά χαφ και τον Μπίσεσβαρ σε ρόλο μαέστρου.

Ήταν δεδομένο και από τις δηλώσεις του προπονητή μας από το προηγούμενο ματς, ότι ο Ολλανδός θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, ώστε να δώσει τα χαρακτηριστικά του στο χώρο του κέντρου που λείπουν από την ομάδα. Ο χώρος του κέντρου δεν ελέγχθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού με σωστό τρόπο, μιας και οι κεντρικοί χαφ δε δείχνουν ακόμα να πατάνε καλά. Ο μόνος που έκανε έντονη διαφορά ήταν ο Μπίσεσβαρ, ο οποίος έδινε αρκετή ώθηση στο επιθετικό κομμάτι, με κύριο αποδέκτη των επιθετικών βλέψεων τον Μακ και λιγότερο τους Κάμπος και Πρίγιοβιτς.

Ο Κάμπος λειτούργησε αρκετά καλά στο χώρο ευθύνης του στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας κυρίως με τον Μάτος, είτε ψάχνοντας συνδυασμούς με τα άλλα χαφ. Σε γενικές γραμμές το κέντρο δείχνει προς το παρόν «βαρύ» και αδυνατεί να μεταδώσει ηρεμία και σιγουριά στον τρόπο παιχνιδιού και ανάπτυξης της ομάδας. Παρόλα αυτά κάποιοι συνδυασμοί βγήκαν, είτε μεταξύ Μάτος-Κάμπος είτε Μπίσεσβαρ-Μακ, δείχνοντας ότι υπάρχει η σπίθα και η δυνατότητα, αλλά κάτι ακόμα λείπει. Θεωρώ πως θέλει ακόμα χρόνο η ομάδα για να αφομοιώσει και τα όσα ζητάει ο προπονητής, αλλά και να βγει από την περίοδο προετοιμασίας και να ξεμουδιάσει. Να τονίσουμε ότι είναι άλλο το ζητούμενο όταν έχεις να παίξεις προκριματικά champions league βλ. περσινή χρονιά και άλλο προκριματικά europa league.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι να φτάσει στο γκολ, που θα του έδινε μεγάλο πλεονέκτημα για την πρόκριση, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα χωρίς ωστόσο να γίνει και ο ίδιος απειλητικός. Έβγαλε κάποιους συνδυασμούς, με καλύτερη φάση τη γυριστή σέντρα του Κάμπος στον Πρίγιοβιτς, αλλά απείλησε κυρίως με ατομικές ενέργειες. Κατά αυτόν τον τρόπο επιτεύχθηκε και το πρώτο γκολ της χθεσινής αναμέτρησης με τον Μπίσεσβαρ να απλώνει στο γήπεδο την μπάλα και τον Μακ να χορεύει 3-4 αντιπάλους και να σκοράρει. Στη συνέχεια του αγώνα ο ΠΑΟΚ πάλι έδειξε αδυναμία στο να κρατήσει την μπάλα και να μπορέσει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ.

Αυτό θεωρούμε πως είναι το πιο σημαντικό πόρισμα και από τα δύο παιχνίδια. Δεν πρέπει να υποτιμάμε βέβαια τον αντίπαλο, ο οποίος ήταν αρκετά οργανωμένος, έχοντας και αρκετά καλό ρυθμό. Η ομάδα μας σίγουρα δε βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα, αλλά δε δικαιολογείται σε τόσο βαθμό να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να οργανώσει σωστά το παιχνίδι της. Πρέπει να πειθαρχήσει του εαυτού της και να αντιμετωπίζει όλα τα ματς με την πρέπουσα σοβαρότητα.

Μ αυτά και μ αυτά ο ΠΑΟΚ δημιούργησε ελάχιστα πράγματα μετά το γκολ, με τον Πρίγιοβιτς να είναι δυο φορές σε πλεονεκτική θέση χωρίς να καταφέρνει να σκοράρει Ιδιαίτερα στη φάση του 44ου λεπτού ο υψηλόσωμος φορ, αν και βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, δεν έκανε σωστό κοντρόλ και έχασε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς. Ένα λεπτό αργότερα ο Τσίμιροτ με εξαιρετικό σουτ από μεγάλη απόσταση κεραυνοβόλησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα τελειώνοντας σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση πρόκριση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αρκετή διάθεση από την πλευρά μας με την ομάδα να προσπαθεί να δημιουργήσει, με κύριους εκφραστές τους Κάμπος και Μπίσεσβαρ. Το πάθος και η επιμονή του Αγκολέζου εξτρέμ τον έβγαλαν σε εξαιρετικό σημείο από το οποίο έβγαλε ασίστ στον αφύλαχτο Μπίσεσβαρ, ο οποίος έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ. Μετά από λίγο ο Ολλανδός πέρασε εκτός παιχνιδιού και αυτόματα το κέντρο του ΠΑΟΚ έπεσε κατακόρυφα. Δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε το χώρο του κέντρου, οι γιόμες γίνανε πολλές και γενικώς αφεθήκαμε στην αναρχία. Χώροι βρέθηκαν αλλά και πάλι κάποιες κακές επιλογές είτε του Πρίγιοβιτς, είτε του Ενρίκε δεν έδωσαν την εύκολη πάσα για την επίτευξη κι άλλου τέρματος.

Στον μεσοαμυντικό κομμάτι αντιμετωπίσαμε μεγαλύτερα προβλήματα καθώς οι Κάνιας-Τσίμιροτ είτε έβγαιναν δεύτεροι στην μπάλα είτε υπέκυπταν σε εύκολα λάθη. Ουσιαστική απειλή δεν είχαμε μιας και ο αντίπαλος δοκίμαζε σουτ από μακρινή απόσταση αλλά το γενικό ρεζουμέ δείχνει ότι ακόμα χρειάζεται χρόνος για να αφομοιωθεί σωστά η τακτική του προπονητή και σίγουρα θέλει και προσήλωση 100% στον αγώνα. Αστεία λάθη σαν του Λέοβατς με το χέρι και κενά στην πλάτη του Μάτος θα τα πληρώσουμε, αν δεν μπει γρήγορα τέλος στη χαλαρότητα.

Ο προπονητής δείχνει αρκετά προσηλωμένος στο έργο του και σοβαρός σε αυτό που θέλει να δημιουργήσει, αλλά οφείλει και να κόψει χαλαρές και παιδιάστικες αντιδράσεις. Σίγουρα απαιτείται χρόνος για να δέσει το γλυκό, αλλά τα θέματα χαλαρότητας και απειθαρχίας σήμερα θα πρέπει να κοπούν.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε μια σταθερά στη θέση του τερματοφύλακα με έναν παίκτη που ξέρει που βρίσκεται και ξέρει πώς να κατευθύνει. Κυρίαρχος, καθοδηγεί την άμυνά του είτε με περίσσιο πάθος και αποφασιστικότητα. Αν έρθουν και οι παίκτες που λείπουν στο κέντρο και στην άμυνα θα είμαστε αρκετά πλήρεις, περιμένοντας να βρεθεί η χημεία μεταξύ παικτών και προπονητή. Μην περιμένετε σε δυο βδομάδες να δείτε υπερμπάλα, αυτό που θέλουμε προς το παρόν είναι σοβαρότητα και αποτελέσματα. Δεν είναι εύκολη περίοδος, ειδικά όταν μιλάμε για άσημες ομάδες οι οποίες δεν έχουν να χάσουν τίποτα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ποντάρω πολλά σε ανθρώπους που δεν είναι φαφλατάδες και βλέπουν κατάματα την αλήθεια. Ένας από αυτούς είναι ο Στανόγεβιτς που ακόμα δείχνει να προσαρμόζεται στα δεδομένα του ΠΑΟΚ, χωρίς να τάζει πολλά και προσπαθώντας να λύσει την εξίσωσή του. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ του και όσο δουλεύει θα βλέπουμε και τ' αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.

Είναι νωρίς για κρίσεις και για συμπεράσματα.

Η δουλειά είναι ο μόνος δρόμος!

Επόμενη δοκιμασία στις 17 του μήνα στην Τούμπα!

Πάμε ΠΑΟΚ!!

Διαβάστε ακόμη...