Έπαιξε με τη φωτιά αλλά τον ισοπέδωσε!

Στον επαναληπτικό του ημιτελικού για το κύπελλο Ελλάδος, ο ΠΑΟΚ είχε δύσκολο ρόλο απέναντι στην Πρώτη ομάδα του βάζελου μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα.
Προπονητής της Κερκίδας
Έπαιξε με τη φωτιά αλλά τον ισοπέδωσε!

Ο προπονητής της κερκίδας είχε μιλήσει για το πρώτο ματς και σας είχε βάλει στο κλίμα του δεύτερου αγώνα (εδώ) ξέροντας πως ο ΠΑΟΚ είναι ανώτερη ομάδα. Ο χθεσινός αγώνας απέδειξε για μια ακόμα φορά ποιος είναι το αφεντικό στο γήπεδο, άσχετα αν κάποιοι θέλουν από χθες να δημιουργήσουν εντυπώσεις και θα το κάνουν μονίμως από εδώ και πέρα.

Να περάσουμε στο ζουμί της υπόθεσης, ξεκινώντας από τον Βλάνταν ο οποίος προσπάθησε να φέρει το ματς εκεί που ήθελε με ένα γρήγορο γκολ το οποίο θα έλυνε τα πόδια των παικτών του και το κατάφερε. Κατά αυτήν την προσέγγιση ο Σέρβος τεχνικός παρέταξε τους πιο συνεπείς σε όλα τα καθήκοντα παίκτες του, προκειμένου να μη δεχθεί γκολ, βάζοντας τους Βαρέλα-Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας και τους Λέοβατς-Μάτος στα άκρα, ενώ πιο μπροστά τους βρίσκονταν οι Σάκχοφ-Τσίμιροτ-Ουάρντα ως χαφ με διαφορετικές αρμοδιότητες. Στις πλευρές μπήκαν οι Κάμπος-Πέλκας και στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς. Η έκπληξη θεωρητικά ήταν ο Πέλκας και λιγότερο ο Ουάρντα, όμως ο νεαρός Έλληνας δικαίωσε τον Ίβιτς, καθώς άνοιξε νωρίς το σκορ με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Μέχρι το χρονικό σημείο του γκολ, ο βάζελος ήταν πιο επικίνδυνος έχοντας μια καλή διπλή ευκαιρία στα πρώτα λεπτά βγάζοντας εύκολα παίκτες στον κενό χώρο. Οι κεντρικοί χαφ δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να κρατήσουν την μπάλα και το κέντρο ήταν ανύπαρκτο για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον Τσίμιροτ να γυρνάει πιο πίσω για να ανεβάσει μπάλα αλλά χωρίς να δίνει την απαραίτητη ηρεμία. Η ομάδα μας προσπάθησε να ανοίξει το ρυθμό βγάζοντας την μπάλα στα πλάγια και χρησιμοποιώντας τα ανεβάσματα των πλάγιων μπακ γέμισε την περιοχή αλλά οι σέντρες δεν είχαν καμιά ιδιαίτερη τύχη. Το σκορ άνοιξε από μια στημένη φάση, κατά την οποία ο Πέλκας πέρασε την μπάλα ακριβώς από εκεί που έπρεπε και ο αντίπαλος τερματοφύλακας τη μάζεψε εκπληκτικά από τα δίχτυα του.

Το γρήγορο γκολ έδωσε παλμό σε κερκίδα και παίκτες γεμίζοντάς τους αυτοπεποίθηση, αλλά στο πρακτικό μέρος τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Αντί να ηρεμήσουμε το παιχνίδι μας τα λάθη έγιναν ακόμα περισσότερα, οι παίκτες έδειξαν έντονο εκνευρισμό και η μπάλα δεν έμενε με κανέναν τρόπο στα πόδια μας ώστε να βρούμε ρυθμό. Βούτυρο στο ψωμί του αντιπάλου, ο οποίος έψαχνε συνέχεια τις κάθετες των Κλωναρίδη-Μπεργκ, τους οποίους είδαμε, ιδιαίτερα τον πρώτο, να κάνει έντονη εξάσκηση στην υποκριτική καθώς και άλλους παίκτες του βάζελου, οι οποίοι έψαχναν αφορμή για να αναστατώσουν το ματς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του Λουντ ο οποίος δίπλα στον Ουάρντα, μάλλον ένοιωσε κάποιο ηλεκτρισμό και σωριάστηκε σαν κοτόπουλο που το αποκεφαλίζουν.

Επί του προκειμένου, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να καλουπώσει τον αντίπαλο και η έλλειψη καθαρού μυαλού από τα χαφ έδωσε το δικαίωμα για πολλές κόντρα επιθέσεις. Σε κάποια από αυτές ο αντίπαλος θα μπορούσε να χε σκοράρει και να μιλάγαμε σε άλλη βάση, αλλά η εξαιρετική εμφάνιση του Γλύκου, καθώς και η αστοχία του Κλωναρίδη έφεραν το ματς στο 1-0 στο ημίχρονο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε κάνει πιο εύκολη τη ζωή του, στην περίπτωση που ο Κάμπος είχε βρει εστία σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ λίγο μετά το 1-0, όπως και η κεφαλιά του Πρίγιοβιτς που ήταν υπό καλές προϋποθέσεις. Και τότε θα μιλάγαμε για άλλο ματς, μιας και το σκορ θα είχε ανατραπεί από το ημίχρονο. Αυτό που κρατάμε από το πρώτο ημίχρονο είναι κυρίως το σκορ στα θετικά και την έλλειψη καθαρού μυαλού στα αρνητικά, καθώς το να μην μπορείς να κρατήσεις την μπάλα και να παγώσεις το ρυθμό δεν είναι θέμα μόνο ενός παίκτη αλλά όλης της ομάδας.

Είδαμε αρκετές φορές τον Μάτος να είναι εκνευρισμένος χωρίς σοβαρό λόγο, είδαμε το Βαρέλα να δίνει άσκοπο φάουλ εκτός περιοχής, είδαμε τους Ουάρντα-Πέλκα να χάνουν θέσεις, να μη ζητάνε μπάλα και γενικά να μην κοντρολάρει κανείς την όλη κατάσταση. Η ομάδα ήταν κομμένη στα δυο και μόνο όταν έβρισκε χώρο ή κράταγε λίγο μπάλα έβγαζε ολοκληρωμένες ενέργειες.

Όλα έμοιαζαν κάπως στο ημίχρονο και όλοι σκεφτόμασταν ότι κάτι έλειπε από την ομάδα. Ο Ίβιτς το χε στον πάγκο αυτό το κάτι και ήταν η ώρα να το βγάλει από τη φαρέτρα του με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Αυτός ο χοντρούλης, ο αργός με το μαλλί το παράξενο ήταν η ώρα να διδάξει λίγο ποδόσφαιρο τα άμπαλα γατιά. Ήρθε η ώρα του Μπίσεσβαρ. Ο ουάρντα βγήκε μιας και δεν μπόρεσε να μπει καθόλου στο ματς και ο Ολλανδός έφερε τα πράγματα εκεί που έπρεπε. Το πάρτυ είχε ξεκινήσει.

Οι Tσίμιροτ-Σάκχοφ απελευθερώθηκαν στο χώρο, ο ένας ανέβασε την μπάλα και ο άλλος βρισκόταν παντού στο χώρο για να μαζεύει και να δίνει χώρο για ανεβάσματα των πλάγιων μπακ. Ο Μπίσεσβαρ ανέλαβε το ρόλο του οργανωτή και όλα για όλους έγιναν πιο εύκολα. Η μπάλα ήταν μονίμως στα πόδια μας και ανά πάσα ώρα και στιγμή δημιουργούσαμε φάση. Το δεύτερο γκολ ήρθε νωρίς και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, καθώς ο Μπίσεσβαρ με απίστευτο άδειασμα των παικτών του Βάζελου βρήκε το κεφάλι του Μάτος και η μπάλα πήγε εκεί που έπρεπε. Στην αρχή της φάσης από στημένη μπάλα ο Πέλκας άγγιξε το δεύτερό του γκολ αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Είχε εξαιρετικά στημένα χθες ο νεαρός.

Ο ΠΑΟΚ είχε σκορ που τον έστελνε στην παράταση αλλά το ζήτημα μύριζε από μακριά. Η Τούμπα ήταν στο πόδι, πήραν φωτιά τα πόδια των παικτών και ο βάζελος ήταν πλέον παραδομένος στις ορέξεις του Μπίσεσβαρ και της παρέας του, η οποία βρισκόταν με κλειστά μάτια και χωρίς αντίπαλο. Ο Ίβιτς βλέποντας την καθίζηση του αντιπάλου έδωσε και άλλα γκάζια στην ομάδα περνώντας τον Ενρίκε στη θέση του μετριότατου Κάμπος, ο οποίος δεν μπόρεσε να προσφέρει επιθετικά. Το πώς δεν το ξέραμε αλλά ότι θα ήταν μέσα στο 90λεπτο το ξέραμε.Η ομάδα λειτουργούσε σε πλήρεις στροφές, ο Λέοβατς ντούμπλαρε συνέχεια τον Πέλκα, ο Ενρίκε έβγαζε μπόλικο πάθος και τσαμπουκά και το κέντρο όργωνε. Ο βάζελος δε θυμάμαι πότε κατέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο στην εστία μας.

Η υπόθεση πρόκριση άρχισε να φαίνεται και ήταν θέμα λεπτών το τρίτο γκολ, αν και σπαταλήθηκαν πολλές ενέργειες έως ότου έρθει αυτό. Ο Σάκχοφ εν τέλει έδωσε τη λύση με ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή, τελειώνοντας ψυχολογικά τον βάζελο και δίνοντας φτερά σε όλους. Ο υψηλόσωμος χαφ έκανε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο καλύπτοντας πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας το κερασάκι στην τούρτα με το δίχως δεύτερη σκέψη ευθύβολο σουτ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα. Στη μόνη περίπτωση που ο αντίπαλος έβγαλε φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν από στημένο, στο οποίο ο Κρέσπο νικήθηκε στον αέρα από τον Μπέργκ και μπόρεσε ο τελευταίος να πάρει κεφαλιά, η οποία πέρασε εκτός. Η μοναδική στιγμή στην οποία καρδιοχτύπησε η άμυνά μας στην επανάληψη. Η βραδιά έκλεισε με αριστοτεχνικό τρόπο, από τον σπεσιαλίστα της βραδιάς, ο οποίος μοιράζοντας σακούλες σε κάτι κουτρουμπήδες έβγαλε τον Πρίγιοβιτς φάτσα κάρτα με το τέρμα.

Τέλος.

Το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα είχε χτυπήσει κόκκινο στο δεύτερο ημίχρονο μετά τα όσα είδαμε. Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν ένα ωραίο fair play για τον ΠΑΟΚ. 4-0 για την πρώτη ομάδα του βάζελου. Με τα δεύτερα ίσως να είχαν καλύτερη τύχη. Η πρόκριση ήρθε και βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, με τον Τελικό του Κυπέλλου σε λίγες μέρες.

Το ματς ανήκει πλέον στο παρελθόν και τα μυαλά πρέπει γρήγορα να μαζευτούν για να δώσουμε και την τελευταία μάχη σε αυτήν την διοργάνωση, προκειμένου να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Τίποτα δεν τελείωσε χθες!
Τώρα ξεκινάμε!

Σε ατομικό επίπεδο:

Γλύκος: Mvp No1!! Ο Παναγιώτης μας κράτησε στα δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο με εξαιρετικές επεμβάσεις στο 4ο λεπτό καθώς και στη φάση του Βαρέλα που θα δεχόμασταν αυτογκόλ, αν δεν ήταν ο Γλύκος στο τέρμα. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε σαφώς πιο περιορισμένη δουλειά, εκτός από μια φάση από στημένο του αντίπαλου, την οποία όμως έλεγχε. Βαθμός: 9/10

Βαρέλα: Επωμίσθηκε το δύσκολο μαρκάρισμα του Μπέργκ και θεωρώ πως τα πήγε πολύ καλά. Ο Σουηδός είναι ένας πολύ αξιόλογος παίκτης, ο οποίος όμως χρησιμοποιεί πολλές φορές ότι μέσα έχει για να σκοράρει, όπως το σπρώχνει, να βαράει ύπουλα και να βγάζει εκτός φάσης τον αμυντικό. Αυτά αλλού! Χθες πέρα από τις κάθετες που σίγουρα μειονεκτεί ο Βαρέλα λόγω ταχύτητας, σε όλες τις υπόλοιπες φάσεις τον κατάπιε. Θα πει κανείς τις κάθετες γιατί τις βγάζεις εκτός; Νομίζω ότι οι κάθετες είχαν άμεση σχέση με τη δυσλειτουργία του κέντρου και ο αντίπαλος χτύπαγε επίτηδες στον πιο βαρύ βαρέλα, με τα τρεξίματα των Μπεργκ-Κλωναρίδη. Βαθμός: 8/10

Κρέσπο: Δεν ήταν το καλύτερό του ματς αλλά και πάλι ήταν εκεί που έπρεπε. Στις δύσκολες φάσεις των αντεπιθέσεων ήταν αυτός κυρίως παρών, ώστε να δώσει άμεση βοήθεια. Ειδικά τον Κλωναρίδη μόνο αυτός τον προλάβαινε και εκτός από μια φάση, στις υπόλοιπες ήταν πάντα μπροστά του. Πρέπει να βρουν καλύτερη χημεία στο πότε θα παίζουν τεχνικό offside με τον Βαρέλα και τους πλάγιους μπακ γιατί φαίνεται αν μπερδεύονται σε κάποιες φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο όπου άλλαξε το όλο στήσιμο της ομάδας δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα εκτός ενός στημένου, όπου ο Μπεργκ τον νίκησε στον αέρα. Βαθμός: 7/10

Μάτος: Με έχεις μπερδέψει λίγο τελευταία. Ενώ έχεις την ποιότητα βγάζεις πολλά νεύρα, χωρίς λόγο, μπαίνεις άγαρμπα σε φάσεις και είσαι επικίνδυνος ώρες ώρες. Αυτά για το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ήσουν άρχοντας. Έβγαλες σωστό ποδοσφαιρικό πάθος, τσαμπουκά και έστειλες για μια ακόμα φορά την μπάλα στα δίχτυα, με το κεφάλι. Έδωσες το πιο κρίσιμο γκολ στο καλύτερο χρονικό σημείο. Στον επιθετικό τομέα δεν κατάφερες να συνδυαστείς πολύ καλά με τον Ενρίκε και καλό θα είναι να το βρείτε λίγο γιατί ο Κάμπος δε δείχνει σε καλό φεγγάρι. Βαθμός: 7/10

Λέοβατς: Αρκετά καλό ματς από τον Λέοβατς, ο οποίος ήταν συνεπής και επιθετικά και αμυντικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο ίσως έπρεπε να μένει λίγο περισσότερο πίσω μιας και αντιμετωπίζαμε μεγάλο πρόβλημα από την πλευρά του. Παρόλα αυτά είχε εξαιρετικά ανεβάσματα και θα μπορούσε να είχε γυρίσει ακόμα περισσότερες σέντρες, αν ο Πέλκας στο δεύτερο ημίχρονο του «έσπαγε» πιο συχνά την μπάλα. Βαθμός: 7/10

Τσίμιροτ: Ο Βόσνιος χαφ ανέλαβε το ρόλο του Κάνιας στο πρώτο ημίχρονο, προκειμένου να ανεβάσει την μπάλα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι. Αρκετά λάθη, έντονος εκνευρισμός ο οποίος μεταδόθηκε σε όλη την ομάδα μιας και δεν μπόρεσε να δώσει σωστό ρυθμό, να παγώσει όποτε έπρεπε το παιχνίδι και να το φέρει στα μέτρα μας. Στην επανάληψη σαφώς απαλλαγμένος από το κομμάτι της οργάνωσης, ήταν πολύ πιο λειτουργικός, έβγαλε τις γνωστές του κάθετες και πήρε αρκετά μέτρα στο γήπεδο, φτάνοντας να βρίσκεται ακόμα και σε θέση εξτρέμ δημιουργώντας προϋποθέσεις για ευκαιρίες. Βαθμός: 6/10

Σάκχοφ: Μία από τα ίδια για τον Ουκρανό στο πρώτο ημίχρονο, αν και έκοψε περισσότερες μπαλιές και ακριβώς ίδια αλλαγή στο δεύτερο 45λεπτο. Έκοψε, πήρε κεφαλιές, πάγωσε το παιχνίδι και με ένα ακόμα τέρμα έδωσε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση. Ίσως θέλει λίγο ξεκούραση γιατί έχει μαζεμένα ματς. Βαθμός: 7/10

Ουάρντα: Δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να μπει στο παιχνίδι είτε να μοιράσει σωστά την μπάλα. Δεν ξέρω αν είναι η θέση του στο 10 αλλά και αν πρέπει να περιμένουμε από το συγκεκριμένο τόσα πολλά τόσο νωρίς. Θέλει χρόνο και μπορεί να δώσει βοήθειες, αλλά πρέπει να βρει μια σταθερότητα. Βαθμός: 5/10

Κάμπος: Πολύ κακή εμφάνιση και από τον Κάμπος, ο οποίος αν και πάλεψε και προσπάθησε να δώσει πράγματα, στην τελική προσπάθεια ήταν κακός. Δεν έβγαλε συνεργασίες με τον Μάτος από την πλευρά του και μπόρεσε να χάσει μια ακόμα κλασική ευκαιρία μπροστά από το τέρμα. Βαθμός: 5/10

Πέλκας: Η έκπληξη της βραδιάς ήταν ο νεαρός άσσος, ο οποίος έδωσε αυτό που έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο με μια αριστοτεχνική εκτέλεση. Κατά τ' άλλα σε ρηχά νερά στο πρώτο αλλά εμφανώς ανεβασμένος στο δεύτερο ημίχρονο. Δε θα σταθώ στα καλά στημένα και στο ότι βελτιώνεσαι μέρα με τη μέρα. Θα σταθώ ότι πρέπει να βελτιωθείς και άλλο γιατί μπορείς. Σπαταλάς δυο εξαιρετικά Overlap του Λέοβατς για να κάνεις τί; Δυο κάκιστες επιλογές! Τσιμπηματάκια δεν υπάρχουν στο 2-0 Δημήτρη. Στο 2-0 τρώμε τον αντίπαλο. Το 'χεις!! Δούλεψέ το και θα ανέβεις κατακόρυφα... Μπράβο!! Βαθμός: 8/10

Πρίγιοβιτς: Τα χαμε πει.. Ήταν έτοιμος ο Πρίγιο!! Βρισκόταν σε όλες τις φάσεις μέσα, πάλεψε, κέρδισε μονομαχίες, άσχετα αν δεν τροφοδοτήθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο βρήκε στήριγμα στον τρελοαφάνα και βρισκόντουσαν με κλειστά τα μάτια. Είναι φορ και εντός και εκτός περιοχής. Δεν είναι ακόμα σε πλήρη φόρμα αλλά και πάλι είναι μια χαρά. Βαθμός: 8/10

Μπίσεσβαρ: Πρέπει να γράψω τώρα...;;;; Είναι πολλά και δεν εξηγούνται...Ρωτήστε τον Κουτρουμπή. Ακόμα εφιάλτη βλέπει...Ελπίζω να σε φτάσουμε στο επίπεδο να παίζεις τουλάχιστον 1 ματς ολόκληρο τη βδομάδα και μετά θα σου δίνουμε και ένα σουβλάκι την ημέρα δώρο... Βαθμός: 9/10

Ενρίκε: Εσύ αγόρι μου βρες μια χημεία με τον Μάτος και θα είμαστε πολύ καλά. Από τρέλα πας καλά, από ποδόσφαιρο ξέρεις, κουμάνταρέ τα λίγο και θα βγάλουμε πολλά γούστα. Έδωσε πνοή στην πλευρά του με τα τρεξίματά του και τραβάει παίκτες πάνω του, γιατί έχει και το δυνατό ξεκίνημα και τον ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Βαθμός: 7/10

Κάνιας: Η έλλειψή του ήταν εμφανής στο πρώτο μέρος. Είναι κεφάλαιο για την ομάδα γιατί έχει την ηρεμία και τη σοβαρότητα που δεν έχει κανείς άλλος μέσα στην ομάδα. Για το λόγο αυτό τον πέρασε και ο Βλάνταν μετά το 3-0 ώστε να κρατήσει μπάλα, να σπάσει το ρυθμό και να δώσει καλύτερα τρεξίματα στο χώρο του κέντρου, μιας και το σκορ ήταν ακόμα εύθραυστο. Τα πήγε πολύ καλά. Βαθμός: 7/10

Ιβιτς: Έπαιξες με την φωτιά στο πρώτο ημίχρονο αλλά το ήξερες. Πρέπει να μπαίνουμε πιο συγκεντρωμένοι στο ματς, όπως μπήκαμε στο δεύτερο και με μια αλλαγή φέραμε τα πάνω κάτω. Η μια αλλαγή βέβαια δε φέρνει όλα αυτά. Η ηρεμία που τους μετάδωσες στο ημίχρονο ήταν η ουσιαστική βοήθεια. Πρέπει όμως να βρεθεί μια λύση και οφείλουν οι πιο μπαρουτοκαπνισμένοι παίκτες να βοηθάνε πιο πολύ την ομάδα στα δύσκολα, βλ.Μάτος-Κάμπος. Τα πας πολύ καλά αλλά πρέπει να διατηρούμαστε σε μια ευθεία και να μην έχουμε τόσα πολλά σκαμπανεβάσματα μέσα στο παιχνίδι μας.

Υ.Γ. 4 χρόνια τον κοροϊδεύατε ΜελισσανοΑλαφούζηδες. Τώρα θα τον βλέπετε και θα τρέμετε. Χθες να ξέρετε ήταν μόλις η αρχή. Με 4 θα φεύγετε και θα λέτε λίγα ήταν. Πείτε για τη διαιτησία γιατί μάθατε να σας παίζουν έτσι και όταν σας παίζουν στα ίσα μιλάτε για σφαγές, νούμερα της οικουμένης.

Υ.Γ.4. Για να καταλάβετε πόσο τραγικοί είστε προπονητής και παίκτες του βάζελου δεν ανέφεραν καν το θέμα της διαιτησίας. Βγήκατε όμως όλα τα τσουτσέκια χθες να μιλήσετε για ευνοημένο ΠΑΟΚ. Τα ίδια μούτρα έχετε όλοι και ξέρουμε πόσο σας πονάει. Δεν πειράζει. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.

Διαβάστε ακόμη...