To πιο ιστορικό ματς (μέχρι το επόμενο)!

Την ευκαιρία να γράψει την πιο χρυσή σελίδα στην ένδοξη διαδρομή του θα έχει την Πέμπτη το βράδυ ο Δικέφαλος.
Λεωνίδας
To πιο ιστορικό ματς (μέχρι το επόμενο)!

Η ρεβάνς κόντρα στους Μασσαλούς και μια ενδεχόμενη πρόκριση θα σημάνει την μεγαλύτερη αγωνιστική επιτυχία στην ιστορία του συλλόγου. Οι λόγοι προφανείς.

Συμμετοχή στην ημιτελική φάση Ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά, απογείωση στο ranking, οικονομικά οφέλη και θέμα συζήτησης σε όλη την Ευρώπη αφού θα έχει υποτάξει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Το σκηνικό φαντάζει ιδανικό. Κατάμεστη Τούμπα μετά από πολύ καιρό. Ενθουσιασμός και ψυχολογία στα ύψη, διαιτητής από το πάνω ράφι, πολύ σημαντικό σε ένα ματς υψίστης σημασίας που αδικαιολόγήτως θα διεξαχθεί χωρίς την βοήθειας της τεχνολογίας όπως και όλη η διοργάνωση με εξαίρεση το μεγάλο τελικό.

Το ματς στο Βελοντρόμ κατέδειξε εμφανώς τις αδυναμίες και τα προτερήματα των Γάλλων. Πρόκειται αναμφίβολα για μια ομάδα που απαρτίζεται με κάποιους ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας, Παγέτ-Ουντέρ κτλ. Ιδίως για τον πρώτο δεν είναι τυχαίο ότι μνημονεύεται ακόμη από τους οπαδούς της Γουέστ Χαμ σαν ότι καλύτερο έχει περάσει από τον σύλλογο του Ανατολικού Λονδίνου τα τελευταία πολλά χρόνια.

Παράλληλα όμως οι Γάλλοι εμφάνισαν τις παθογένειες που τους χαρακτηρίζουν την τρέχουσα σεζόν. Σαν κατ΄εξοχήν ομάδα ψυχολογίας μόλις δέχτηκαν τη μείωση του σκορ σχεδόν έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους για αρκετά λεπτά, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να έχει ένα εκπληκτικό 25λεπτο και παρ' ολίγον να φέρει το ματς στα ίσια.

Η Μαρσέιγ πορεύεται στους αγώνες με βάση την ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών της και όταν στραβώσει το ματς αυτό μεταφράζεται σε έντονο εκνευρισμό και άναρχο παιχνίδι.

Η διαχείριση των παιχνιδιών τους όταν δεν τους βγαίνει το αρχικό πλάνο δεν είναι και ότι καλύτερο. Αυτό ακριβώς οφείλει και πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Δικέφαλος παίρνοντας τα ηνία του ματς από το πρώτο λεπτό.

Σε μια Τούμπα που πρέπει να θυμίζει τις ανεπανάληπτες εποχές του παρελθόντος με κερκίδα που εντυπωσίασε ακόμα και τον αείμνηστο Ντιέγκο και πλείστους άλλους αντίπαλους ποδοσφαιριστές που έζησαν δια ζώσης την ατμόσφαιρα της πιο καυτής έδρας στον κόσμο.

Χωρίς τελικά την παρουσία Γάλλων οπαδών κάτι που μόνο προβλήματα θα μπορούσε να αποφέρει, 3 τουλάχιστον παικτών και του Αργεντίνου κλόουν προπονητή των Μασσαλών, η πρόκριση είναι κατι παραπάνω από εφικτή για τον ΠΑΟΚ.

Αρκεί φυσικά συγκέντρωση και πάθος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μακέλι και υψηλή απόδοση από όλους και ιδίως από τα βαριά χαρτιά της ομάδας που με την ποιότητα τους μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα της αναμέτρησης όπως έπραξαν και στο πρώτο ματς, Ελ Καντουρί, Αντρίγια κτλ.

ΠΑΟΚ ΕΣΥ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙΣ!!!

Διαβάστε ακόμη...