Do or die ματς με Λίνκολν!

Aπό τις τελευταίες ευκαιρίες για διάκριση στην άκρως προβληματική φετινή σεζόν, αποτελεί το αυριανό παιχνίδι κόντρα στην Λίνκολν...
Λεωνίδας
Do or die ματς με Λίνκολν!

Mια ενδεχόμενη ευρωπαική συνέχεια για τον Δικέφαλο θα έχει σημαντικά οφέλη, σε αντίθεση με ένα πρόωρο αποκλεισμό που θα επιτείνει την εσωστρέφεια και την κρίση στην οποία ήδη βρίσκεται η ομάδα, και θα σημάνει βαρύ πλήγμα στο πρεστίζ του συλλόγου.

Οικονομική ενίσχυση που θα αποφέρει η κατάληψη της 2ης θέσης στον όμιλο, άνοδος στο ranking του συλλόγου και επιπλέον δέλεαρ για οποιοδήποτε πιθανό μεταγραφικό στόχο για την επερχόμενη περίοδο του Ιανουαρίου.

Επιπλέον θα αλλάξει το κλίμα στην ομάδα και θα προσδώσει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές της ομάδας για το υπόλοιπο της σεζόν.
Ο στόχος του πρωταθλήματος φαίνεται να έχει χαθεί οριστικά.

Οι ευθύνες βαρύνουν τους πάντες, παίκτες, διοίκηση και προπονητή.

Παίκτες ανεπαρκείς να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ σε τρεις διοργανώσεις.

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού με εξαίρεση τον Κούρτιτς, δεν προσέδωσαν ποιότητα στην ομάδα. Ο Μίτριτσα ακόμα ψάχνει τα πατήματα του, ο Άκπομ όπως γνωρίζαμε δεν είναι το κανόνι που επιθυμεί η ομάδα στην επίθεση και τα γκολ που θα πετύχει είναι μετρημένα, και ο Τέιλορ με καταφανείς αδυναμίες στον ανασταλτικό τομέα δεν θυμίζει σίγουρα τα πλάγια μπακ του παρελθόντος που είχαν τεράστια συμμετοχή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Επίσης παίκτες κορεσμένοι στα όρια της αδιαφορίας όπως ο Φερνάντο Βαρέλα (κάτι που καταδεικνύουν οι πρόσφατες δηλώσεις του) 

Οι ευθύνες της διοίκησης ξεκάθαρες, δεν ενίσχυσε επαρκώς την ομάδα σε θέσεις που πονούσε (και πονάει), αποφάνθηκαν προφανώς ότι η ομάδα θα πορευτεί μέχρι τον Γενάρη με το υπάρχον υλικό και βλέπουμε...

Ο αρχιτέκτονας της πλέον επιτυχημένης πορείας στην ιστορία της ομάδας Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν μια απολύτως σωστή επιλογή της ΠΑΕ για να κτίσει εκ νέου την ομάδα των 2 νταμπλ στην οποία υποκλίθηκε όλη η Ελλάδα. Ελέγχεται ασφαλώς για την ενδεχόμενη υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του υπάρχοντος ρόστερ και την όχι σθεναρή απαίτηση του για επιπλέον ενίσχυση το καλοκαίρι.

Το σίγουρο είναι ότι ο κύκλος της ομάδας του νταμπλ έχει κλείσει (για ηλικιακούς και άλλους λόγους), και με αρχή τον Γενάρη και κυρίως το ερχόμενο καλοκαίρι πρέπει να συντελεστεί κοσμογονία στην ομάδα με σημαντική παράμετρο βέβαια τον διψήφιο αριθμό συμβολαίων που λήγουν, με σκοπό ο ΠΑΟΚ να είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα την νέα σεζόν με παίκτες ετοιμοπόλεμους, ποιοτικούς με δίψα και υψηλό κίνητρο για διάκριση, με μαέστρο τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο για αυτό τον σκοπό, τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Διαβάστε ακόμη...