O ΠΑΟΚ έχει... γκολκίπερ!

Επέστρεψε (και σιδερένιος εύχομαι) ο Παναγιώτης Γλύκος ύστερα από τον πολύμηνο τραυματισμό του...
Λεωνίδας
O ΠΑΟΚ έχει... γκολκίπερ!

Σε πολλούς (και σε μένα) δεν ήχησε πολύ ευχάριστα η είδηση ότι ο Έλληνας γκολκίπερ συμπεριλήφθη στην αποστολή σαν δεύτερος τερματοφύλακας αντί του Ρέι.

Αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα, ο καιρός θα λύσει το μυστήριο.

Η ουσία πάντως είναι πως ο Δικέφαλος διαθέτει έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και σαν εναλλακτική λύση τον Ροντρίγκο Ρέι. Και έτσι πρέπει να παραμείνει.

Για τα έργα και ημέρες του Πασχαλάκη όσο καιρό κάθεται κάτω από τα δοκάρια δεν χωράνε δεύτερες σκέψεις. Τερματοφύλακας με εξαιρετικά αντακλαστικά και αντιδράσεις, με σωστές τοποθετήσεις, με αποτελεσματικές εξόδους, εμπνέει απόλυτη ασφάλεια και δεν δέχεται γκολ ούτε με αίτηση.

Ο Ρέι έδειξε καλά στοιχεία στην αρχή της σεζόν, αλλά εν συνεχεία προβλημάτισε με την απόδοση του και ορθώς κάθισε στην άκρη του πάγκου. Ασφαλώς όμως το διάστημα που αγωνίστηκε δεν είναι αρκετό για να εκτιμηθούν πλήρως οι δυνατότητες του και φυσικά δικαιούται να πάρει τις ευκαιρίες που του αναλογούν στο μέλλον.

Η θέση του τερματοφύλακα ως γνωστόν δε συγχωρεί τα λάθη. Μια αβλεψία ή ασυνεννοησία στο χώρο του κέντρου μπορεί να διορθωθεί, το σφάλμα του γκολκίπερ όμως, συνήθως αποβαίνει μοιραίο.

Το βασικό στοιχείο για ένα τερματοφύλακα είναι η σταθερότητα στην απόδοση του, κάτι που δεν διαθέτει σε καμμία περίπτωση ο Παναγιώτης Γλύκος.

Προβληματικός στις εξόδους γκολκίπερ που στην καλή του μέρα μπορεί να πιάσει τα άπιαστα, αλλά επιρρεπής στις γκάφες που έχουν στοιχίσει στον ΠΑΟΚ αρκετές φορές στο παρελθόν, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το γκολ που δέχτηκε από τον οικοδόμο στον τελικό του Κυπέλλου. Και δεν έχει υπάρξει σεζόν που ο Γλύκος δεν υπέπεσε σε τουλάχιστον 5-6 τραγικά σφάλματα με ολέθρια αποτελέσματα για την ομάδα.

Για μένα ο Γλύκος πρέπει να παραμείνει ως τρίτος τερματοφύλακας και τίποτα παραπάνω...

Διαβάστε ακόμη...