Τίτλοι με ποιοτικές ακαδημίες!

Ο ΠΑΟΚ απέδειξε τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να βγάζει από τα σπλάχνα του παίκτες πραγματικά διαμάντια, οι οποίοι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχους παίκτες ακαδημιών ομάδων που ανήκουν στην ευρωπαϊκή ελίτ.
Sourmenetes
Τίτλοι με ποιοτικές ακαδημίες!

Άλλοι έλαμψαν από την πρώτη στιγμή άλλοι χρειάστηκε να πάνε κάπου δανεικοί, προκειμένου να ψηθούν και στη συνέχεια έδειξαν τα στοιχεία τους. Είναι άξιο να αναφερθεί ότι παρότι η χώρα μας δε φημίζεται για το ποιοτικό ποδόσφαιρό της και κυρίως διακρίνονταν παίκτες αμυντικογενούς χαρακτήρα, ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να βγάλει παίκτες με πάρα πολύ μεγάλη ποιότητα με έφεση στο επιθετικό παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει φέτος να φέρει στην 1η ομάδα του Τσαούση, Κωνσταντέλια, Κουλιεράκη και τον Λύρατζη ενεργά από πέρυσι. Και βλέπουμε ότι η ανάδειξη παικτών από την ακαδημία συνεχίζεται με παίκτες όπως ο Τζίμας και ο Σελιμάι που μπήκαν σε αποστολές της 1ης ομάδας, κάτι το οποίο δείχνει ότι υπάρχει και συνέχεια αλλά και συνέπεια σε αυτό το πλάνο. Ο ΠΑΟΚ επένδυσε επί Σαββίδη ουσιαστικά στον τομέα αυτό και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ οφείλει να προστατέψει και να αξιοποιήσει στο έπακρο την κάθε περίπτωση τέτοιου παίκτη προκειμένου η ομάδα μας να γιγαντωθεί από αυτήν την επένδυση και όχι να βλέπουμε μόνο νούμερα από προσφορές ξένων συλλόγων. Προφανώς πρέπει να αποδεχθούμε ότι παίκτες αυτής της ποιότητας δύσκολα θα μείνουν για πάντα στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς το δέλεαρ να παίξεις σε αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά κ.α γήπεδα είναι τεράστιο όπως και τα οικονομικά μεγέθη που δίνονται στους παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ προφανώς δε θα σταθεί εμπόδιο σε καμία τέτοιου είδους μεταγραφή όπως δεν έχει κάνει σε καμία περίπτωση, αλλά οφείλει, κατά τη δική μου άποψη, να δώσει ένα τεράστιο κίνητρο σε αυτού τους παίκτες. Και τι θέλω να πω...

Ο ΠΑΟΚ έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή τον Κωνσταντέλια και τον Κουλιεράκη με σχεδόν μία σεζόν στην πλάτη τους. Αυτοί οι παίκτες πρέπει να μείνουν στον ΠΑΟΚ ώστε να στηθεί μια ακόμα πιο δυνατή ομάδα που θα κατακτήσει τίτλους, θα βγει Ευρώπη, θα διακριθεί στην Ευρώπη με μία καλή πορεία και μετά μπορεί να πουλήσει αυτούς τους παίκτες. Αμέσως θα πει κάποιος ότι όταν στη μέση πέφτουν τα λεφτά των ξένων συλλόγων δύσκολα μπορείς να αρνηθείς και είναι κάτι το οποίο κανείς δεν αμφισβητεί.

Υπάρχει όμως και ο αντίλογος ότι ο ΠΑΟΚ είναι ισχυρός οικονομικά και μπορεί να προσφέρει οικονομικά δεδομένα υψηλά συν ότι οι παίκτες αυτοί θα είναι οι ηγέτες των επόμενων χρόνων καθώς και η ανάδειξη από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα τους αναδείξει ακόμα παραπάνω. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να συμπεριφέρεται μόνο ως οργανισμός εξαγωγής ταλέντων, αλλά και ομάδα που αναδεικνύει ταλέντα και που γιγαντώνεται από αυτά. Το να βλέπεις παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας να έχουν ηγετικό ρόλο είναι κάτι μοναδικό, καθώς σίγουρα ο καθένας από αυτούς δίνει το όλο του το είναι του μέσα στο γήπεδο. Παράδειγμα ο Κουλιεράκης, ένα παιδί που εμφανίστηκε στο ευρύ κοινό φέτος δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία, αν κάποιος τον παρατηρήσει στο τελευταίο ματς πως έπαιξε καταλαβαίνει πόσο έντονα το έζησε. Αυτό το πάθος που έβγαλε, η αυταπάρνηση στον αμυντικό τομέα, ο αγωνιστικός τσαμπουκάς σε κάνει να λατρεύεις που έχεις τέτοιους πρωταγωνιστές.

Είναι πράγματι πολύ σημαντικό να έχεις αυτήν την ευκαιρία να αναδεικνύεις τέτοιους παίκτες σπάνιας ομορφιάς και ποιότητας καθώς και να μπορέσεις να τους αναγάγεις στους επόμενους ηγέτες για την ομάδα. Ξέρουμε ότι δύσκολα θα τους κρατήσεις πάρα πολλά χρόνια αλλά θέλουμε να τους έχουμε κοντά μας έστω για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Το ότι όλοι οι ανταγωνιστές παρακαλούν να πουληθούν, καταδεικνύουν πόσο τους ενοχλεί που ο ΠΑΟΚ έχει τέτοιους παίκτες. Αλήθεια ποιος να ήταν ο τελευταίος παίκτης που βγήκε από τις ακαδημίες των ανταγωνιστών..

Ο πρωταθλητισμός, η Ευρωπαϊκή ανάδειξη, η κατάκτηση τίτλων τα επόμενα χρόνια πρέπει να έχει τη σφραγίδα αυτών των παιδιών που μαζί με άλλους ποιοτικούς παίκτες θα φτάσουν την ομάδα εκεί που της αξίζει!

Διαβάστε ακόμη...