Ξεκάθαρο πλάνο…καθίζησης!

Μετά και το σημερινό ματς, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και φωνάζουν σε όλα τα επίπεδα για το πλάνο που μάλλον μόνο οι τυφλοί βλέπουν.
Sourmenetes
Ξεκάθαρο πλάνο…καθίζησης!

Ένα πλάνο που μας κόστισε από νωρίς την παρουσία μας στην Ευρώπη, κάτι το οποίο το κατάπιαμε στο βωμό μιας νέας ομάδας που θα χτιστεί. Ένα πλάνο που θα είχε ένα κράμμα από παλιούς παίκτες βαρόμετρα και νεαρούς ελπιδοφόρους παίκτες με μεταπωλητική αξία, κάτι που ζητήθηκε και από τη διοίκηση.

Για αυτό το λόγο προσλήφθηκε ένας άνθρωπος που έχει σχέση με τέτοια project, όπως ο Μπότο και ήρθε στην ομάδα μας μετά βαίων και κλάδων. Φτάσαμε στο σημείο από πέρυσι το χειμώνα που έγιναν οι πρώτες 2 μεταγραφές, βλ.Σάστρε και Φελίπε Σοάρες, να γίνουν το καλοκαίρι άλλες 7-8 μεταγραφές είτε ελεύθεροι είτε με συμβόλαια παίκτες και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ένα τεράστιο αδιέξοδο, όπου κανείς δεν ξέρει τι κάνει, πως θα κινηθεί η ομάδα, πως θα μπούνε οι παίκτες στο κλίμα και ποιοι είναι αυτοί οι παίκτες που θα στηρίξουν το project.

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις με τις επιλογές...

Να ξεκινήσουμε από σέντερ μπακ, όπου φέραμε τον Κάργα γιατί δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τον Νάσμπεργκ και εν τέλει δεν παίζει κανείς από τους 2 βασικός;

Να πούμε για το Ράφα Σοάρες που ήρθε για βασικός και έπαιξε σήμερα μετά από 10 παιχνίδια και ενώ τραυματίστηκε στο πρώτο ματς της χρονιάς;

Να πούμε για το Σάστρε που τον είχαν 5 μηνες μπροστά τους και θεώρησαν ότι θα κάνει δίδυμο με Λύρατζη και έπρεπε να τραυματιστεί ο Λύρατζης για να παίξει βασικός;

Να συνεχίσουμε με το Φελίπε Σοάρες που κάθεται σχεδόν σε κάθε ματς στον παγκο και δεν πάιζει σχεδόν καθόλου; Να ακολουθήσει ο Κουαλιάτα που δεν ξέρουμε αρχικά αν τον πήραμε για δεκάρι ή εξτρεμ και στη συνέχεια είναι μεταξύ πάγκου και κερκίδας;

Να πάμε στο Ρικάρντο που δεν μπήκε ποτέ αποστολή;

Να σας αποτελειώσω με τον Τόμας Μπράντον που ήρθε μετά από τόσο καιρό εκτός αγώνων σε μια θέση που έχεις έναν παίκτη προερχόμενο από σοβαρό τραυματισμό, βλ.Ολιβέιρα;

Όλες αυτές τις επιλογές κάποιοι τις έκαναν και επειδή δεν είμαι μπροστά δεν ξέρω ούτε ποιους πρότεινε ο Μπότο και ούτε ποιους ενέκρινε ή όχι Ο Λουτσέσκου.
Ξέρω ότι οι 2 τους είναι υπεύθυνοι για το αγωνιστικό!
Και ξέρω ότι τα χουν πάει πολύ χάλια!Για να μην πω τίποτα πιο χοντρό...

Μπορεί το μερίδιο του Μπότο να είναι 90% και του Λουτσέσκου 10% στο φτάιξιμο, μπορεί και εντελώς διαφορετικά νούμερα. Ειλικρινά είναι το τελευταίο που μας απασχολεί σαν κόσμο το πόσο φταίει ο καθένας από τους υπεύθυνους. Ζητάγαμε για χρόνια ποδοσφαιρανθρώπους, τη θυμάμαι πολύ καλά αυτή τη λέξη, στο αγωνιστικό τμήμα και επαγγελματίες.
Αν αυτές είναι επαγγελματικές καταστάσεις να πάμε να ασχοληθούμε και εμείς οι ερασιτέχνες!

Καταλαβαίνω απόλυτα ότι το μπάτζετ της ομάδας έπεσε και μάλιστα αισθητά, κάτι το οποίο αποφάσισε ο μεγαλομέτοχος για τους δικούς του λόγους και είναι απόλυτα σεβαστό και προφανές με βάση τα όσα βλέπουμε σε όλα τα επίπεδα στην Ελλάδα.

Αυτό δε σημαίνει ότι θα πέσει τόσο άτσαλα και το θέμα των επιλογών, καθώς λεφτά δαπανήθηκαν. Δώσαμε ένα σοβαρό ποσό το χειμώνα για το Φελίπε Σοάρες, ένα σοβαρό ποσό για τον Κουαλιάτα και οι παίκτες αυτοί δεν εχουν παίξει ποτέ βασικοί. Ξέρω ότι οι παίκτες μπορεί να παίξουν σε ένα χρόνο πολύ καλύτερα, αλλά η ομάδα έχει και φέτος υποχρεώσεις. Δε γίνεται οι παίκτες να μην ακουμπάνε καν, την ώρα που δεν υπάρχει βασικός εξτρεμ. Είναι προγραμματισμός αυτός;

Εφόσον γνώριζε ο Μπότο ότι δε θα δαπανηθούν πολλά λεφτά δεν έπρεπε να μεριμνήσει για τις επιλογές σε εξτρέμ και στο δεκάρι, που δεν είχαμε καν παίκτη; Δεν υπήρχε ούτε ένα κανονικό εξτρέμ σε ολόκληρη την αγορά που να μας καλύπτει; Δεν υπήρχε ούτε ένα δεκάρι και εμείς ανανεώσαμε Σβαμπ και Μπισεσβαρ;

Ο ΠΑΟΚ έχει 7 χαφ!, Αουγκούστο-Σοάρες-Σβαμπ-Κούρτιτς-Ντάντας-Καντουρί-Μπίσεσβαρ για 3 θέσεις και κανείς δεν κουβαλάει την ομάδα πάνω του. Δηλαδή πόσο δύσκολο θα ήταν να είχαμε 5 κανονικά χαφ συν τον Τσιγγάρα που δώσαμε γιατί δεν είχαμε που να τον βάλουμε να παίξει;

Ειλικρινά στρατηγικά πως τα βλεπουν όλα αυτά οι άνθρωποι του αγωνιστικού τμήμαος; Είναι πλάνο αυτό; Με 2-3 κινήσεις ουσίας ο ΠΑΟΚ θα είχε ένα κανονικό εξτρέμ και ένα δεκάρι που ζήταγε ο προπονητής και όχι 7 χαφ που θα προσπαθούμε να τα χωρέσουμε σε κάθε ματς.

Αν δεν μπορούνε να βγουν να το πουν! Μας κούρασε η εικόνα μιας ομάδας που δεν μπορεί και κυρίως ένα πλάνο που έχει ουσία, το πλάνο της ανανέωσης, αλλά δεν έχει σοβαρό προγραμματισμό. Έχουμε φτάσει στα 12 ματς από την αρχή της χρονιάς, έχουμε ένα κάρο τραυματισμούς και κανείς δεν ξέρει που οφείλονται όλα αυτά.

Σε κάθε αγωνιστική κάποιος φεύγει τραυματίας και όλα κυλάνε στον αυτόματο. Ο κόσμος έχει φάει ένα απίστευτο ξενέρωμα, στήριξε και στηρίζει αλλά με όλα όσα γίνονται δεν έχει καθόλου όρεξη. Πραγματικά δεν έχει προηγούμενο αυτό που γίνεται και όσοι είναι μέσα στον ΠΑΟΚ πρέπει να σταματήσουν να πετάνε από πάνω τους το μπαλάκι των ευθυνών.

Βγαίνει ο Μπότο στην Πορτογαλια και μας λέει συνεργάζομαι αρμονικά με το Λουτσέσκου την ώρα που οι 5 παίκτες που έχει φέρει ούτε καν παίζουν και ο ένας ήρθε για δεκάρι και ο προπονητής τον βάζει εξτρέμ. Τι αρμονικά συνεργάζεσαι; Ποια αρμονία βλέπεις; Αρμονία και να μην παίζει το 60% των μεταγραφών σου δεν είναι έννοιες ταυτόσημες.

Ειλικρινά μας σκάσατε!

Ειλικρινά μας κουράσατε!

Βρείτε Λύση!

Υπάρχει το χειμώνα μεταγραφική περίοδος, που σίγουρα δε γίνονται θαύματα, αλλά μπορούν να διορθωθούν οι χοντράδες που γίνανε το καλοκαίρι. Έχετε συμβόλαια που μπορείτε να εξοικονομήσετε και συμβόλαια που είναι εντελώς άχρηστα.

Μην ξεχάσετε να διώξετε και τους Μουργκ Ζαμπά που κάνουν τη ζωάρα τους και δεν καταφέρατε 3 μήνες να κάνετε το αυτονόητο!

Δεν υπάρχει δικαιολογία!

Βγάλτε την ομάδα από το αδιέξοδο που εσείς την φέρατε!

Διαβάστε ακόμη...