Βρίσκει το χαμένο μέταλλο!

Ο ΠΑΟΚ έκανε μία ακόμα ανατροπή χθες απέναντι σε ένα Παναθηναικό που έπαιξε σαν μικρή ομάδα.
Sourmenetes
Βρίσκει το χαμένο μέταλλο!

Η ομάδα του Ράσβαν Λουτσέσκου έφτασε με πολύ δύσκολο τρόπο στη νίκη έχοντας δώσει η ίδια το δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστεύει σε καλό αποτέλεσμα. Η αρχική 11αδα του Ρουμάνου προπονητή δεν μπόρεσε να φτάσει σε καλά στάνταρ απόδοσης και η δημιουργία περιορίσθηκε αρκετά. Δε θα αναλύσουμε το πως και το γιατί, καθώς υπάρχουν πολλά ελαφρυντικά και συνεχόμενα ματς στη συνέχεια, αλλά θα εστιάσουμε στην πίστη της ομάδας και του ίδιου του προπονητή για την ανατροπή.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ πάτησε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με την είσοδο του Μπίσεσβαρ κι η ομάδα ξεκίνησε να βάζει πίεση. Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο δε θυμάμαι ο αντίπαλος να βγήκε από την περιοχή με ασφυκτικό pressing και φάση επίθεσης αλλά και άμυνας. Η ταυτόχρονη είσοδος Άκπομ-Μιτρίτα έδειξε ακόμα μεγαλύτερη διάθεση για να έρθει το πολυπόθητο γκολ που θα ξεκλείδωνε το ματς.

Μπορεί να μην σκόραρε κάποιος επιθετικός, αλλά αν προσέξει κανείς σε όλες τι ευκαιρίες και στη φάση του γκολ ο ΠΑΟΚ έχει πάνω από 4-5 παίκτες εντός περιοχής. Ο ΠΑΟΚ πίστευε πολύ παραπάνω στο γκολ και στην ανατροπή ακόμα κι από τον πιο αισιόδοξο οπαδό. Ο ΠΑΟΚ φάνηκε ότι το ήθελε, με τους παίκτες να δείχνουν περίσσια διάθεση και πάθος κυρίως προς το τέλος του αγώνα.

Οι μονομαχίες μας ήταν πιο δυναμικές, οι παρεμβάσεις πιο αποφασιστικές με τον αντίπαλο να αναλώνεται στο να κάνει καθυστερήσεις και θέατρο. Ακόμα και παίκτης του αντιπάλου ομολόγησε ότι ο διαιτητής τους είπε να μην καθυστερούν, γιατί μετά το γκολ τους αυτό γινότανε. Αυτό σε πολλά σημεία μας εκνεύρισε σαν ομάδα, αλλά δείξαμε αποφασιστικότητα και καθαρό μυαλό. Δεν ήρθε τυχαία η ανατροπή με τον Λουτσέσκου να ρίχνει στη μάχη και τον Σβαμπ ώστε να δώσει κι άλλη πίεση στον αντίπαλο και το κατάφερε. Ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτος κυρίαρχος και με ένα εξαιρετικό σουτ ο δανεικός από τη Μαγιόρκα Juan Sastre έκανε την σημαντικότατη ανατροπή.

Την άποψή μας για τον εν λόγω παίκτη την καταθέσαμε σε προηγούμενο άρθρο. Δείτε εδώ. Και δύσκολα να κάναμε λάθος.

Εν κατακλείδι, ο ΠΑΟΚ έχει χτίσει ένα πολύ καλό σερί, ανεξάρτητα αν έχει σημαντικά κενά διαστήματα μέσα στο παιχνίδι. Βρίσκει τον τρόπο και δείχνει την αυταπάρνηση για το αποτέλεσμα. Αν ήταν και λίγο πιο ουσιαστικός-τυχερός με τον ολυμπιακό θα μιλάγαμε για το απόλυτο. Θυμάμαι τα λόγια του Λουτσέσκου στην αρχή της χρονιάς, ότι η ομάδα έχασε αυτό το «μάτι που γυαλίζει», «έχασε το μέταλλό της». Νομίζω ότι η ομάδα βρίσκεται στο σημείο που αρχίζει να ανακτά αυτό το μέταλλο!

ΥΓ.Την Τετάρτη υπάρχει ένα πολύ δύσκολο ματς το οποίο κρίνει μια πρόκριση. Έχουμε τα φόντα να το πάρουμε, πρέπει να το παλέψουμε!

Πιστεύουμε στην πρόκριση!

Πιστεύουμε στον ΠΑΟΚ!

Διαβάστε ακόμη...