Το who is who του Λέο Μπονατίνι

Μετά την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ ψάχνει επιθετικό και ο Λέο Μπονατίνι φαίνεται να είναι ο πρώτος στόχος....
Sn0ufel Sn0ufel
Το who is who του Λέο Μπονατίνι

Γεννημένος στο Μπέλο Οριζόντε στις 28 Μαρτίου του 1994 ο Λέο όπως κάθε βραζιλιάνος που σέβεται τον εαυτό του σκεφτόταν ένα πράγμα. Το ποδόσφαιρο. Και ας ήθελαν οι γονείς του να τον δουν γιατρό. Αυτός ήταν αποφασισμένος να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Αυτό άρχισε να πραγματοποιείται όταν σε ηλικία 16 ετών γράφτηκε στις ακαδημίες της Κρουζέιρο. Σε 2 χρόνια εκεί πέρα τράβηξε τα βλέμματα αρκετών ομάδων από Ευρώπη και νότια Αμερική που ενδιαφέρθηκαν για τον μικρόσωμο Βραζιλιάνο που ήταν ήδη μέλος των μικρών εθνικών ομάδων. Η Κρουζέιρο έτσι τον έδωσε δανεικό στην Γιουβέντους με τον Μπονατίνι να κάνει εμφανίσεις με τη δεύτερη ομάδα της Μεγάλης Κυρίας. Εκεί σε 21 συμμετοχές πέτυχε 5 γκολ αφήνοντας καλές εντυπώσεις δεν έπεισε όμως την Γιουβέντους να προχωρήσει στην αγορά του.

Επέστρεψε έτσι στην Κρουζέιρο όντας πιο ώριμος και έτοιμος. Από εκεί έφυγε και πάλι δανεικός αυτή τη φορά στην Γκοΐας ώστε να πάρει γεύση από την πρώτη κατηγορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Μέτρησε 6 συμμετοχές και 2 γκολ στη Γκοΐας μέχρι το 2015 που αποφάσισε να κάνει το βήμα παραπάνω και να περάσει τον Ατλαντικό. Η ομάδα που του έδωσε αυτή τη δυνατότητα ήταν η Εστοριλ.

Εκεί έφτιαξε το όνομα του καθώς πέτυχε 24 γκολ σε 53 συμμετοχές ανακτώντας τη χαμένη του αυτοπεποίθηση όντας πρώτο βιολί της ομάδας. Η Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας ενδιαφέρθηκε για αυτόν προσφέροντας 5.5 εκατομμύρια ευρώ στην Εστοριλ για να τον αποκτήσει. Έτσι στα 23 του ο Μπονατίνι έγινε κάτοικος Αραβίας. Έμεινε για ένα χρόνο εκεί πέτυχε 15 γκολ ενώ έδωσε και 4 ασίστ σε 36 αγώνες γέμισε τα ταμεία του και έφυγε για τη μεγάλη ευκαιρία στην Αγγλία. Η Wolves που εκείνη την εποχή έδινε μάχη για ανέβει στην πρώτη κατηγορία και ο Λέο δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

47 εμφανίσεις 12 γκολ 6 ασίστ και η Wolves αποφασίζει να τον εντάξει μόνιμα στο δυναμικό της βγάζοντας από τα ταμεία της 4 εκατομμύρια ευρώ. Η παρουσία όμως πολλών εξαιρετικών παικτών όμως δεν έδωσαν φέτος στον Μπονατίνι την ευκαιρία και το χρόνο να δείξει τι αξίζει έχοντας μόλις 9 συμμετοχές (291 λεπτά) με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Ο ΠΑΟΚ του δίνει έτσι την ευκαιρία να είναι βασικός και να δείξει αν μπορεί να γίνει άξιος αντικαταστάτης στο σκοράρισμα του Πρίγιο ενός παίκτη που ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη για τον επόμενο....

Αγωνιστικά χαρακτηριστικά

Ο Μπονατίνι είναι το ακριβώς αντίθετο ποδοσφαιρικά από τον Πρίγιοβιτς. Ο Πρίγιοβιτς είναι εξαιρετικός με το κεφάλι ο Μπονατίνι είναι κακός κεφαλοσφαιριστής. Εξαιρετικός μέσα στη περιοχή ο Σέρβος εξαιρετικός έξω από την περιοχή ο Βραζιλιάνος. Πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια με καλή τεχνική κατάρτιση ο Λέο το αντίθετο ο Πρίγιο. Ο Μπονατίνι συνήθως ξεκινάει μόνος την προσπάθεια του εκτός περιοχής και δε περιμένει να τον "ταΐσουν" μέσα σε αυτή. Είναι πιο δημιουργικός παίκτης που δοκιμάζει τα πόδια του από μακριά αφού διαθέτει σχετικά καλό σουτ. (πολύ θετικό ότι έχει ευχέρεια και με τα δύο πόδια).

Είναι ευέλικτο φορ που πιέζει πολύ τους αντιπάλους έχει καλή ντρίπλα και εργατικότητα. Δε θα περιμένει απλά να φτάσει η μπάλα σε αυτόν αλλά θα βοηθήσει αρκετά στην ανάπτυξη της ομάδας αφού έχει καλή πάσα και ξέρει να τοποθετεί καλά το σώμα του ώστε να παίρνει το πλεονέκτημα.

Συμπερασματικά ο Μπονατίνι είναι αν μη τι άλλο ένας πολύ καλός παίκτης. Η ίδια η πορεία του το αποδεικνύει. Δεν είναι όμως ο κλασικός στράικερ που θα τελειώσει απλά τη φάση αλλά κάτι τελείως διαφορετικό. Η ένσταση μου είναι εκεί ακριβώς το κατά πόσο θα μπορέσει ο Λουτσέσκου να διαμορφώσει τη λειτουργία της ομάδας ώστε να παίρνει νούμερα από όλους τους παίκτες και όχι μόνο από τον έναν επιθετικό όπως γινόταν κυρίως μέχρι τώρα.

Διαβάστε ακόμη...