Ανάψαμε φωτιά: Η ανάλυση του ΟΦΗ

Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ.
Sn0ufel Sn0ufel
Ανάψαμε φωτιά: Η ανάλυση του ΟΦΗ

Έπεσε, κόντεψε να διαλυθεί, κρατήθηκε, πάλεψε και επέστρεψε εκεί που ανήκει. Ο ΟΦΗ μετά από 4 χρόνια και πάλι στη Super League. Ο ΠΑΟΚ θα τον αντιμετωπίσει στο κατάμεστο Γεντί Κουλέ στον πρώτο του φετινό εντός έδρας αγώνα.

Η επιστροφή του σημαδεύτηκε από αλλαγές. Όχι στον πάγκο βέβαια γιατί εκεί ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι ακούνητος αφού στη Κρήτη τον έχουν σαν Θεό πλέον. Οι μεταγραφές Ελλήνων κυρίως παικτών για να του δώσουν το κάτι παραπάνω.

οφη

Στο τέρμα έφυγε ο Γιαγκόζης και ήρθε ο Σωτηρίου από τον Λεβαδειακό.

Για την άμυνα απέκτησε παίκτες που αναβάθμισαν το επίπεδο. Δεληγιαννίδης και Μιχόγεβιτς πήγαν δανεικοί από τον ΠΑΟΚ με τον Παπάζογλου να έρχεται και αυτός να συμπληρώσει μια αμυντική γραμμή που είχε ήδη Ποτουρίδη και Κομεσίδη. Μέχρι τώρα οι δύο μας δανεικοί δεν έχουν πάρει λεπτά συμμετοχής. Σημαντική αναβάθμιση αφού ο μόνος βασικός παίκτης που έφυγε είναι ο Μονιάκης.

Στο κέντρο έγιναν οι περισσότερες αλλαγές. Leal, Coelho, Πορτουλίδης και Μαχαίρας έφυγαν για να έρθουν παίκτες όπως ο Πλατέλλας, Κυριακίδης, Sashi, Κοροβέσης, Mellado. Μεγάλη μεταγραφή ο Hugo Neira που ήρθε ελεύθερος από την Zacatepec του Μεξικού.

Στην επίθεση μπορεί να πούλησε τον περσινό πρώτο σκόρερ της Μάνο στον γαύρο και να άφησε ελεύθερο τον Περογαμβράκη πήρε όμως ελεύθερο τον Αραβίδη που μαζί με τον προϋπάρχοντα Vouho αναμένεται να συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίδυμο.

Γενικά ο ΟΦΗ έχει ένα πλήρες ρόστερ με αρκετούς έμπειρους παίκτες στην ελληνική πραγματικότητα ενώ οι φετινές πινελιές προσανατολίστηκαν στο να είναι παίκτες που δίνουν το κάτι παραπάνω.

Σημαντικοί παίκτες οι- Ποτουρίδης (κεντρικός αμυντικός με θητεία σε γαύρο Λάρισα Νοβάρα) Πέρσι στη πρώτη του χρονιά στον ΟΦΗ ήταν αναντικατάστατος με 33 συμμετοχές ενώ έδωσε και 2 ασίστ.

Vouho-- (Επιθετικός με θητεία σε Coimbra, Απόλλων Λεμεσού, Λαμία) Πέρσι ξεκίνησε τη χρονιά στη Λαμία και σε 10 συμμετοχές είχε ένα γκολ. Το χειμώνα ψαχτηκε για μεταγραφή Άρης και ΟΦΗ τον διεκδίκησαν με τους Κρήτες να βγαίνουν νικητές. Αποτέλεσμα? Μαζί με τον Μάνο να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στην κατάκτηση της πρώτης θέσης και την άνοδο για τον ΟΦΗ. 11 συμμετοχές 6 γκολ 1 ασίστ.

Νάστος- (μέσος με θητεία σε Κέρκυρα, Παναιγειάλιο, Ολυμπιακό Βόλου). Ο αρχηγός του ΟΦΗ πέρσι είχε 29 συμμετοχές (2.557 λεπτά) χωρίς γκολ η ασίστ.

Hugo Neira-- (Μέσος με θητεία σε Gimnasia, Zacatepec, Newells). Πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Neira αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στο 10. Μετά από περιπλανήσεις σε Αργεντινή Και Μεξικό ο Neira ήρθε για να γίνει ο ηγέτης της ομάδας. Φέτος έχει μετρήσει ήδη 2 γκολ στη πρώτη αγωνιστική. Πέρσι είχε στο Μεξικό 22 συμμετοχές (1349 λεπτά) με 2 γκολ και 2 ασίστ.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος δε μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Mellado ενώ εκτός αποστολής όπως κι στους προηγούμενους αγώνες έμειναν Μιχόγεβιτς και Δελληγιανιδης. Στην αποστολή για τον αγώνα είναι οι: Στρέζος, Σωτηρίου, Παπάζογλου, Κοιλιάρας, Κομεσίδης, Μπολάκης, Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Νάστος, Παπαστεριανός, Οικονόμου, Νέιρα, Κυριακίδης, Κοροβέσης, Βουό, Κουτσιανικούλης, Ντίνας, Πλατέλλας, Σάσι, Αραβίδης.

Η ενδεκάδα αναμένεται να αποτελείται από τους

Στρέζος
Αργυρόπουλος-Ποτουρίδης-Παπάζογλου-Μπολάκης
Νάστος-Παπαστεριανός
Πλατέλλας-Neira-Κουτσιανικούλης
Vouho

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ αφού πήρε ανάσες μετά από ένα εξαντλητικό καλοκαίρι είναι έτοιμος για ακόμα ένα σερί αγώνων. Όλοι είναι στη διάθεσή του Λουτσέσκου που επέλεξε όμως να κάνει ένα ελαφρύ ροτέισον. Η νίκη είναι επιβεβλημένη ενόψει και της δύσκολης συνέχειας.

οφηη

ΝΟΤΟΣ ΒΟΡΡΑΣ ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΑΝΑΨΑΜΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....

Διαβάστε ακόμη...