Η ανάλυση του Πανιωνίου...

Δεύτερη αγωνιστική και ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στη Νέα Σμύρνη για να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο.
Sn0ufel Sn0ufel
Η ανάλυση του Πανιωνίου...

Μετά τη νίκη στην πρεμιέρα ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει το 2 στα 2 κόντρα στον νέο Πανιώνιο. Πέρσι οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες 4 φορές, δύο για το πρωτάθλημα και δύο για το κύπελλο. 3 νίκες ο Δικέφαλος όλες με 3-1, ενώ στο πρώτο ματς στην Αθήνα οι ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2.

Φέτος ο Πανιώνιος έκανε στροφή. Αποφάσισε να αφήσει στην άκρη την μεταγραφική πολιτική με Έλληνες πιτσιρικάδες και να πάρει παίκτες και από το εξωτερικό που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Συμβολή σε αυτό έχει και η σημαντικότερη μεταγραφή τους για φέτος. Ο Ανιγκό. Ο Γάλλος προπονητής άφησε τον Λεβαδειακό για να πάει στην πλατεία.

Αυτό μπορεί να έφερε μια μικρή αλλαγή στις μεταγραφές αλλά όχι και στον τρόπο παιχνιδιού. Πολύ τρέξιμο ταχύτητα στην επίθεση και στόχος το γκολ χωρίς να στηρίζονται απαραίτητα στην άμυνα.

Στη θέση του τερματοφύλακα Αστρας και Μπαντής έφυγαν όμως ήρθαν δύο άλλοι τερματοφύλακες για να τους αντικαταστήσουν. Ο λόγος για τους Μanoljovic και Malherbe. Ο πρώτος δανεικός από τη Χετάφε και ο δεύτερος ελεύθερος από τη Dundee.

Στην άμυνα Nowak, Τασουλής, Βλάχος και Guihoata έφυγαν όμως ήρθαν ο Kocic από τη Bohemians, ο Ρέντζας από την ΑΕΛ, DeTaddeo από Sedan, Kurdi από Ahli, Domingues από Caetano ενώ ανανεώθηκε ο δανεισμός του Banana από τον γαύρο. Εδώ στηρίχθηκε μεν σε Έλληνες για την πρώτη γραμμή, πήρε όμως και κάποιους μέτριους ξένους για περισσότερο βάθος.

Στο κέντρο οι δανεισμοί Σιώπη, Λάμπρου, τελείωσαν ενώ ο Πινιώτης πήγε Λαμία. Ήρθαν όμως αρκετοί παίκτες κυρίως από Γαλλία για να γεμίσουν τα κενά. Έτσι πήρε τον Μανθάτη δανεικό από τον γαύρο, τον Αlberg ελεύθερο από την CSKA Sofia μια πολύ καλή μεταγραφή, τον Seraf από τη Pyrenees, Piriz και Sidi ελεύθεροι, Keita από Ajaccio, Τσιλούλης από Απόλλων Λάρισας και Camara από Orleans.

Στην επίθεση ο μόνος που αποχώρησε είναι ο Nielsen οπότε δεν έγινε κάποια μεταγραφή εκεί.

Γενικά ο Πανιώνιος θα λέγαμε ότι βγήκε ενισχυμένος από πέρσι, με μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ, όμως οι πραγματικά ποιοτικές επιλογές είναι λίγες.

Παίκτες που ξεχωρίζουν

Κόρμπος- Ο αρχηγός του Πανιωνίου ένας πολύ καλός ακούραστος κόφτης. Πέρσι μέτρησε 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 1 γκολ και 3 ασίστ.

Spiridonovic- Ο Αυστριακός εξτρεμ πέρσι έκανε την έκπληξη με τη φανέλα του Πανιωνίου καθώς σε 34 συμμετοχές είχε 12 γκολ και 3 ασίστ. Φέτος θέλει να συνεχίσει έτσι.

Στην αποστολή του Πανιωνίου συμμετέχουν οι: Μαλέρμπ, Μανοΐλοβιτς, Κούρντι, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Άλμπεργκ, Τσιλούλης, Κεϊτά, Σιντί Αλί, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Ντουρμισάι, Καμαρά, Πίρις, Μπανανά, Ντομίνγκες, Μανθάτης, Σεράφ.

Ο Ανιγκό δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, πλην του Κότσιτς, καθώς θα αναγκαστεί να μείνει εκτός δράσης για διάστημα πέντε με έξι εβδομάδων.

Έτσι αναμένεται να κατεβάσει μία ενδεκάδα που θα αποτελείτε από:

Manojlovic
Banana-Domingues-Σταυρόπουλος
Kurdi-Keita-Κόρμπος-Kocic
Spiridonovic-Μασούρας
Durmisaj

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια να περάσει στους ομίλους του Champions League λόγω της εντός έδρας ήττα από την Μπενφικα ψάχνει να βγάλει αντίδραση. Περιθώρια για στραβοπάτημα δεν υπάρχουν και άπαντες πρέπει να δώσουν το 100% για να πάρουν το διπλό!

Διαβάστε ακόμη...