Ζήτημα πνευματικής διαύγειας και ποιότητας!

Γκέλα για τον ΠΑΟΚ που κόλλησε στο 0-0 στην Τούμπα κόντρα στον ΟΦΗ ...
Ζήτημα πνευματικής διαύγειας και ποιότητας!

Σε τέτοια παιχνίδια που γίνονται σε χρονικό διάστημα τριών ημερών το ένα με το άλλο, δύο είναι παράγοντες που κάνουν τη διαφορά: Η ποιότητα και το βάθος στον πάγκο.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν χθες πλήρωσε και τα δύο. Χαράμισε σχεδόν ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο παίζοντας σε πολύ χαμηλό ρυθμό, πιθανόν με το μυαλό του ήδη στα τρία σερί παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και όταν στο δεύτερο μέρος επιχείρησε να ανεβάσει τον ρυθμό, δεν είχε ούτε την φρεσκάδα, αλλά ούτε και τις επιλογές για να το κάνει.

Και πώς να το κάνει, τη στιγμή που τα διαθέσιμα χάφ του στον άξονα είναι μόλις τρία; Νταντας, Σβαμπ και Αουγκούστο δεν γίνεται να πάρουν ανάσες τη στιγμή που οι Φελίπε, Κούρτιτς και Ελ Καντουρί είναι συνεχώς τραυματίες. Δεδομένου του ότι αυτοί οι τρεις παίκτες παίζουν ξανά και ξανά ανά τρεις ημέρες, λογικό είναι να εκλείψει η φρεσκάδα και οι ιδέες.

Ωστόσο, αυτός δεν ήταν ο μόνος λόγος της χθεσινής ισοπαλίας. Όλοι σχεδόν οι παίκτες βρέθηκαν σε κακή μέρα, με το πρόβλημα των ακραίων μπακ να επανέρχεται και χθες, ενώ έλειψε τόσο η πνευματική διαύγεια στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, όσο και το καθαρό μυαλό στο εκτελεστικό κομμάτι. Και όταν σε δύο περιπτώσεις, η εκτέλεση ήταν άψογη, ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν που έκανε τις επεμβάσεις της ζωής του κρατώντας τον ΠΑΟΚ στο μηδέν.

Μετά τη χθεσινή ισοπαλία λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους δέκα χαμένους βαθμούς σε παιχνίδια που πρέπει να παίρνονται από ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Δεν μπορεί όταν οι βαθμοί αυτοί χάνονται κόντρα σε Ατρόμητο (2), ΟΦΗ (4), Αστέρα Τρίπολης (2) και Λεβαδειακός (2), να πει κάποιος ότι υπάρχουν βλέψεις για κάτι παραπάνω.

Η μεταγραφή Τάισον είναι προς την σωστή κατεύθυνση διότι προσθέτει ποιότητα, εμπειρία και νούμερα σε έναν ΠΑΟΚ που υποφέρει σε αυτούς τους τομείς και θα πρέπει να συνδυαστεί με άλλες δύο τουλάχιστον κινήσεις (φορ και μέσου), ώστε να κοιτάξει ξανά ο Δικέφαλος την κορυφή με αξιώσεις.

Πάντως, για τα δεδομένα μιας χρονιάς rebuild και μπολιάσματος νέων παικτών στην ομάδα, ο ΠΑΟΚ δείχνει πολύ θετικά δείγματα.

Τώρα όλα τα βλέμματα και η συγκέντρωση πρέπει να είναι στο κύπελλο, εκεί που ο Δικέφαλος πρέπει να προκριθεί , για να διεκδικήσει για ένατη φορά το τρόπαιο και να πάρει εκδίκηση για την σφαγή του περασμένου Μαίου.

Διαβάστε ακόμη...