ΠΑΟΚΑΡΑ στη Νίκαια!

Ένας επιβλητικός ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα με 0-3 του Ιωνικού στη Νίκαια και γέμισε με αισιοδοξία τον κόσμου του...
ΠΑΟΚΑΡΑ στη Νίκαια!

Η αλήθεια είναι πως η χθεσινή αρχική εντεκάδα της ομάδας παρουσίασε κάποιες εκπλήξεις τις οποίες δεν έχουμε συνηθίσει. Η τοποθέτηση του Νάσμπεργκ στο βασικό σχήμα, η απουσία του Ντάντας από τον άξονα για πρώτη φορά φέτος και η είσοδος του Φελίπε Σοάρες στην εντεκάδα δεν ήταν κάτι αναμενόμενο.

Ωστόσο, αν και μη αναμενόμενες, όλες αυτές οι αλλαγές λειτούργησαν θετικά με πρώτη και καλύτερη αυτή του Φελίπε Σοάρες. Ο Πορτογάλος χαφ έδειξε ίσως για πρώτη φορά τις δυνατότητες του με την ασπρόμαυρη φανέλα. Ήταν παντού στη μεσαία γραμμή, ήταν συνεπής στις μεταβιβάσεις του και στο διάβασμα του παιχνιδιού και φυσικά σκόραρε κιόλας ερχόμενος από τον άξονα (θυμίζοντας στην φάση αυτή Εβγέν Σάκχοφ). Ας μην ξεχνάμε πως η μεταγραφή του είχε πολύ μεγάλο κόστος και αν ο παίκτης συνεχίσει έτσι σίγουρα θα το δικαιολογήσει.

Αυτό όμως που έκανε την μεγάλη αλλαγή στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας ήταν οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Ράφα Σοάρες και Σάστρε είναι ένα σκαλί πιο πάνω ποιοτικά σε σχέση με τον Τσαούση και τον Λύρατζη.

Απλώνουν το παιχνίδι της ομάδας σωστά, αυξάνεται το πλάτος της επίθεσης και κατά συνέπεια αυξάνονται και τα κενά στην άμυνα του αντιπάλου και γίνεται ο ΠΑΟΚ πολύ πιο απειλητικός. Ο Ράφα μάλιστα έγραψε και ακόμη μια ασίστ σε μία από τις πολλές φορές που πάτησε την αντίπαλη περιοχή.

Γενικά, ο ΠΑΟΚ ήταν για πρώτη φορά φέτος εκτός έδρας επιβλητικός. Επέβαλε τον ρυθμό του, επιβεβαίωσε την ποιοτική του ανωτερότητα, έβγαλε συνεργασίες, ωραία γκολ (ειδικά του Ολιβέιρα ήταν αριστούργημα) και απέδειξε πόσο έχει αδικήσει τον εαυτό του ως τώρα.

Πολλή κουβέντα γίνεται για το αν ο προπονητής του ΠΑΟΚ έπρεπε να προβεί στις αλλαγές στο βασικό σχήμα τις ομάδας κάποιες εβδομάδες νωρίτερα. Αυτό φυσικά λέγεται κατόπιν εορτής και όσοι το ευαγγελίζονται είναι μετά Χριστόν προφήτες και θα εξηγήσουμε γιατί.

Δεν υπήρχε κανένας οπαδός του ΠΑΟΚ που να προτιμούσε τον Σάστρε από τον Λύρατζη μετά τις εμφανίσεις του Ισπανού πέρυσι στα play offs και φέτος με την Λέφσκι. Δεν υπήρχε κανένας που να προτιμούσε τον Ράφα Σοάρες από τον Τσαούση μετά την δήλωσε του ίδιου του ποδοσφαιριστή να παίξει διότι αισθανόταν βαριά τα πόδια του.

Κανένας που να μην είχε εξοργιστεί με την εικόνα του Φελίπε Σοάρες όταν έμπαινε ως αλλαγή. Το μόνο ατόπημα που μπορεί να καταλογισθεί είναι πως ο Σβαμπ έπρεπε να παίζει πιο πολύ δεδομένης της εικόνας του Κούρτιτς, ενώ και ο Κωνσταντέλιας μπορεί να αισθάνεται αδικημένος.

Εν ολίγοις, καλό θα ήταν να μην κράζει ο κόσμος με το παραμικρό, να μην υποτιμάει τόσο εύκολα ανθρώπους που επανειλημμένα έχουν αποδείξει την αξία τους και να έχει λίγη υπομονή παραπάνω.

Υ.Γ: Αν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ άπλωναν το πανό που άπλωσαν οι οπαδοί της ομάδας του Δημοσίου στη Λειβαδιά, θα μας είχαν απελάσει από την χώρα.

Υ.Γ1: Συνεχίστε να μας διασκεδάζετε με τα αστεία πέναλτι που παίρνεται πράσινοι και κίτρινοι γαύροι. Η κατάντια σας μας κάνει να γελάμε.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...