Άλλαξε πράγματα και δικαιώθηκε!

Εύκολο απόγευμα για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Τούμπας...
Άλλαξε πράγματα και δικαιώθηκε!

Είχαμε γράψει στο προηγούμενο κείμενο πως η ομάδα πρέπει να αλλάξει πολλά, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της και να θυμίσει επιτέλους ΠΑΟΚ. Λοιπόν, στο χθεσινό παιχνίδι αυτό έγινε με δύο πολύ απλές αλλαγές.

Πρώτη και πολύ μεγάλη αλλαγή ήταν τα ακραία μπακ. Ράφα Σοάρες και Σάστρε έδειξαν χθες τη διαφορά που υπάρχει στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας όταν τα δύο ακραία μπακ ανεβαίνουν στο γήπεδο και είναι ενεργά στο κομμάτι της επίθεσης. Οι δύο ποδοσφαιριστές έδωσαν πλάτος στην επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ και αυτό είχε πολλαπλά οφέλη.

Από τη μία, ο αντίπαλος πρέπει να απλώσει την άμυνα του σε περισσότερα μέτρα αντί να κλείσει απλά τον άξονα όπως είχαμε δει σε προηγούμενα παιχνίδια και επίσης με τον τρόπο αυτό ανοίγουν και χώροι στη μεσαία γραμμή προκειμένου και τα κεντρικά χαφ να αποφορτίζονται και να έχουν περισσότερες επιλογές στο παιχνίδι τους.

Δεύτερη μεγάλη αλλαγή ήταν η τοποθέτηση του Ελ Καντουρί αντί του Αουγκούστο ως δεκάρι.

Επιτέλους είδαμε τον ΠΑΟΚ να χρησιμοποιεί έναν ποδοσφαιριστή εκεί, ο οποίος πραγματικά έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στη θέση αυτή και όχι έναν κεντρικό μέσο που προσπαθεί εκεί, αλλά δεν μπορεί όπως είδαμε φέτος να γίνεται τόσο με τον Νταντάς, όσο και αργότερα με τον Ντόουγκλας.

Ο Μαροκινός που έπαιξε εκεί χθες ήταν απολαυστικός όσο είχε δυνάμεις και συνέβαλε τα μέγιστα στο να δούμε επιτέλους τον ΠΑΟΚ μετά από πραγματικά πολύ καιρό να παράγει ποδόσφαιρο και να παίζει γρήγορα και κάθετα.

Πραγματικά είναι κρίμα για τον Δικέφαλο να έχει τόσες καλές επιλογές στα κεντρικά χαφ και να χαραμίζει την μία τοποθετώντας την ως δεκάρι και στερώντας από την ομάδα την επιθετικότητα της, Διότι μπορεί έτσι θεωρητικά ο ΠΑΟΚ να χάνει σε μαρκαρίσματα και πρέσινγκ, αλλά όταν ο αντίπαλος νιώθει να απειλείται περισσότερο, τότε θα μαζευτεί πίσω και δεν θα χρειάζεται η τόσο συνεχής αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Κλείνοντας, πραγματικά ελπίζω και στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια να συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτό το στυλ παιχνιδιού και με το καλό τον Ιανουάριο να γίνουν έστω μία-δύο κινήσεις επιπέδου, που πραγματικά μπορούν να απογειώσουν τον Δικέφαλο που μέχρι τώρα έχει τόσο πολύ αδικήσει τον εαυτό του.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...