Πήρε αυτό που άξιζε ...

Γκέλα για τον ΠΑΟΚ που έμεινε στο 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα ...
Πήρε αυτό που άξιζε ...

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε γράψει πως αυτός είναι ο ΠΑΟΚ: Εκεί που τον έχεις ξεγραμμένο, εκεί σου διαψεύδει τις προβλέψεις και σου θυμίζει τι μπορεί να κάνει.

Χθες είδαμε λοιπόν την άλλη όψη του νομίσματος. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Εκεί που πάει να πάρει φόρα, εκεί δίνει μια «κλωτσιά» και τα πετάει όλα στο βρόντο.

Μιλώντας καθαρά αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ χθες επί εβδομήντα ήταν άθλιος. Καθόλου ενέργεια, καμία πίεση στον αντίπαλο, φλύαρος και κουραστικός. Σε αυτό βέβαια συνέβαλλε και ο φοβικός τρόπος παιχνιδιού του.

Ξεκινώντας το παιχνίδι με δύο πλάγια μπακ που έχουν μηδενική συμμετοχή στην ανάπτυξη της ομάδας, με τέσσερα χαφ εκ των οποίων το πιο επιθετικογενές έπαιζε αριστερό εξτρέμ και όλο κ όλο τον Νάρει και τον Ολιβέιρα να προσπαθούν, δεν μπορούσε κανείς να ελπίζει σε κάτι παραπάνω.

Ο Δικέφαλος στο χθεσινό ματς πλήρωσε τον μονοδιάστατο και προβλέψιμο τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται. Συντηρητικά, με λίγα μέτρα στην πλάτη της ομάδας, πολύ πίσω τις γραμμές και με παίκτες χωρίς επιθετικό ταλέντο.

Αλήθεια, ποιος ο λόγος να παίζει η ομάδα τόσο πίσω στο γήπεδο; Ποιος ο λόγος να σεβαστείς τόσο την Αστέρα της μίας νίκης σε οκτώ παιχνίδια που έπαιξε εκατόν είκοσι λεπτά πριν τρεις ημέρες;

Σε όλα αυτά βέβαια, ήρθε να προστεθεί και το πραγματικά μηδενικό ποδοσφαιρικό IQ σε πολλές περιπτώσεις. Είναι το τέταρτο σερί ματς που ο Κοτάρσκι ευθύνεται για γκολ που δέχεται η ομάδα.

Προηγήθηκαν αυτά με Παναθηναϊκό, Λεβαδειακό, Ολυμπιακό. Είναι η πολλοστή φορά που κάνει λάθος στο build up. Καλό είναι παίζουμε την μπάλα στρωτά από την πίσω ζώνη, αλλά όταν μπορούμε.

Όχι κάτω από πίεση και με τόσο ρίσκο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ζίβκοβιτς. Στην Λειβαδιά γλύτωσε το πέναλτι για λίγα εκατοστά, ενώ χθες το έκανε. Αλήθεια, πόση συγκέντρωση απαιτείται για να μην μαρκάρεις τόσο άγαρμπα μέσα στην περιοχή;

Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι, όταν έγιναν οι αλλαγές, η ομάδα ανέβηκε επιτέλους μέτρα στο γήπεδο και πίεσε σε φυσιολογικά πλαίσια τον αντίπαλο. Όταν έκανε δηλαδή τα αυτονόητα.

Το μόνο που κρατάμε από το χθεσινό ματς είναι η νοοτροπία "refuse to lose'' που έδειξε η ομάδα. Όλα τα άλλα τα πετάμε κ ελπίζουμε να μην τα ξαναδούμε.

Υ.Γ: Κάντε ό,τι μπορείτε για να πάρετε τις νίκες σε όσα ματς απομένουν. Και τον Γενάρη θα δούμε αν υπάρχει επιτέλους κάποιος στη διοίκηση που έχει καταλάβει πόσο μεγάλο ποιοτικό έλλειμμα υπάρχει στην ομάδα.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...