Αδικεί τον εαυτό του, πληρώνει κάθε του κενό..

Ήττα - μαχαιριά στην Τούμπα για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό..
Αδικεί τον εαυτό του, πληρώνει κάθε του κενό..

Ήταν ένα ντέρμπι στο οποίο ο Δικέφαλος είχε πολλά να αποδείξει. Έπρεπε να δείξει πως είναι ακόμη εδώ, πως είναι ακόμη δυνατός και πως μπορεί να ονειρεύεται και φέτος μεγάλα πράγματα. Και τα κατάφερε πλήρως..για ένα ημίχρονο.

Στο πρώτο ημίχρονο λοιπόν, το 4-2-3-1 του ΠΑΟΚ λειτούργησε άψογα. Ο Δικέφαλος μετά από ένα αναγνωριστικό ξεκίνημα πήρε τα ηνία, έβγαλε συνεργασίες, έδειξε ποιοτικός και έδειξε πολλά θετικά στοιχεία. Τα χάφ της ομάδας έπαιζαν όμορφα και στρωτά, ο Ολιβέιρα έκανε μεγάλη εμφάνιση δείχνοντας επιτέλους τον λόγο για τον οποίο αποκτήθηκε και ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0 και χωρίς τίποτα να προμηνύει την άσχημη συνέχεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο προπονητής του αντιπάλου, άλλαξε πλευρά στον επικίνδυνο Αϊτόρ, ώστε να τον φέρει απέναντι στον πιο επιρρεπή αμυντικά Βιεϊρίνια, αλλά και τον αργό Νάσμπεργκ. Για κάποιον λόγο ο ΠΑΟΚ συνέχισε να παίζει πολύ ψηλά στο γήπεδο, ενώ αντίθετα έπρεπε να μείνει πιο πίσω ώστε να χτυπήσει στην πλάτη του αντιπάλου με Νάρεϊ και Ζίφκοβιτς.

Αντ ́αυτού έφαγε ο ίδιος μία φάση στο χώρο και πλήρωσε με αυτόν τον τρόπο και την κακή λειτουργία του Βιεϊρίνια, αλλά και την απουσία του ταχύ Κουλιεράκη που θα μπορούσε να βγει γρηγορότερα πάνω στον αντίπαλο. Κ επειδή ΠΑΟΚ είσαι και είχες ξεμείνει από επιθετικούς, ήρθε και η αναγκαστική αλλαγή του Ολιβέιρα για να δέσει το γλυκό.

Και σαν να μην έφτανε αυτό (κ ενώ το αποτέλεσμα ήταν ακόμη ρευστό) ήρθε η τοποθέτηση του Μπίσεσβαρ ως φορ, για να τρελάνει και τον τελευταίο ποδοσφαιρικό αναλυτή. Μία κίνηση που δεν έστεκε για κανένα λόγο αγωνιστικά αφού ο Μπίσεσβαρ ούτε την μπάλα μπορεί να κρατήσει με πλάτη, ούτε την ταχύτητα έχει για να βγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ούτε τα τελειώματα για να κάνει γκολ εύκολα.

Για ποιον λόγο δηλαδή να μην πάρει είκοσι λεπτά ο έστω και ανέτοιμος Γκοερταζιάνι; Σύμφωνοι, δεν είναι ο φορ που θέλουμε, αλλά αυτός υπάρχει. Γιατί να μην ρισκάρεις με έναν πιο επιθετικογενή σχηματισμό;

Απορίες που πραγματικά δεν πιστεύω πως θα εξηγηθούν ποτέ.
Το μόνο που μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ είναι να ανασυνταχθεί και να δει τώρα πια το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, γιατί είναι ακόμη πολύ νωρίς και με τίποτα δεν πρέπει να χαθεί η συγκέντρωση του συνόλου.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...