Αντιτουριστικός, αλλά νικητής!

Ακόμη μία νίκη στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε δύσκολα στην Τούμπα με 1-0 κόντρα στη Λαμία...
Αντιτουριστικός, αλλά νικητής!

Η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΟΚ περίμενε μια πιο εύκολη επικράτηση το απόγευμα της Δευτέρας κόντρα σε μια ομάδα που δεν έχει καταφέρει ποτέ να αποσπάσει αποτέλεσμα από τον Δικέφαλο του Βορρά. Ωστόσο, υπάρχουν ποδοσφαιρικοί λόγοι που για ακόμη μια φορά φάνηκαν πεντακάθαρα και κατέδειξαν τις αδυναμίες που δεν επιτρέπουν στην ομάδα να πραγματοποιεί τις εμφανίσεις που όλοι θέλουμε.

Στο χθεσινό παιχνίδι, ο Ράζβαν Λουτσέκου εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά το αγαπημένο του 4-2-3-1, ωστόσο προχώρησε σε κάποιες αλλαγές. Συγκεκριμένα προτιμήθηκε ο Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Τσαούση, ο Μπίσεσβαρ μπροστά του αντί του Ζίβκοβιτς και στην κορυφή ο Ολιβέιρα αντί του Τόμας. Η λογική ήταν ξεκάθαρη πίσω από αυτές τις αλλαγές. Ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε την ποιότητα των συγκεκριμένων παικτών από τα τρεξίματα που δίνουν οι παίκτες που αντικαταστάθηκαν.

Δυστυχώς όμως, αυτή η κίνηση δεν ήταν αποτελεσματική. Ο ΠΑΟΚ έχασε σε ένταση και συνοχή, με αποτέλεσμα να μην έχει το pressing που μας είχε συνηθίσει στα προηγούμενα παιχνίδια, ενώ και οι παίκτες που αγωνίστηκαν και ειδικά Μπίσεσβαρ και Βιεϊρίνια κινήθηκαν πραγματικά πολύ κάτω από τα στάνταρ τους.

Το αποτέλεσμα ήταν ο ΠΑΟΚ να είναι κακός και ασύνδετος, να μην μπορεί να δημιουργήσει, ενώ για άλλη μια φορά του έλειπε εμφανώς η ποιότητα και η ατομική ενέργεια στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Τέτοια παιχνίδια, είτε τα παίρνεις με την ατομική ποιότητα, είτε μέσω στατικής φάσης. Από ένα κόρνερ λοιπόν ο ΠΑΟΚ βρήκε τη λύση με τον Κούρτιτς και από εκεί και πέρα, αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά με την είσοδο Ζίβκοβιτς και Τόμας, ο Δικέφαλος δημιούργησε καταστάσεις, τις οποίες όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί για άλλη μια φορά μένοντας στο αγχωτικό 1-0 μέχρι το τέλος του αγώνα.

Είναι ολοφάνερο πως η ομάδα προσπαθεί πάρα πολύ και μέσα από τις νίκες που παίρνει καταφέρνει να χτίζει χαρακτήρα. Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος που μπορεί το σύνολο αυτό να ακολουθήσει, τουλάχιστον μέχρι να ενισχυθεί ποιοτικά ή να δέσει ως σύνολο σε βαθμό ικανοποιητικό.

Συγχαρητήρια στην ομάδα λοιπόν, συγχαρητήρια στην υπέροχη (για άλλη μια φορά φέτος) Τούμπα και στον κόσμο που στηρίζει την ομάδα όσο μπορεί.

Όσο για τους υπόλοιπους (εντός ΠΑΟΚ κυρίως) που περίμεναν στη γωνία για να συνεχίσουν να ρίχνουν τη χολή τους και να ικανοποιήσουν το εγώ τους, υπομονή για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμη.

Υ.Γ: Τέσσερα ματς, δέκα βαθμοί και μόλις ένα γκολ παθητικό. Not bad.

Υ.Γ1: Περαστικά στον Ντομινίκ Κοτάρσκι που ευτυχώς δεν έχει κάτι σοβαρό.

Υ.Γ2: Διπλό μέσα στην Κρήτη, ΠΑΟΚ λε ολέ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...