Δυνατός, αν και του λείπουν στοιχεία!

Ισόπαλος με 0-0 στο Χαριλάου κόντρα στον υποψήφιο νταμπλούχο αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής ...
Δυνατός, αν και του λείπουν στοιχεία!

Ήταν ένα μεγάλο τεστ για τον φετινό ανανεωμένο ΠΑΟΚ. Πολύ νωρίς μέσα στη χρονιά, το ανανεωμένο και νεανικό σύνολο του Δικεφάλου κλήθηκε να παίξει στην πιο εχθρική έδρα του πρωταθλήματος (και πιο φιλική για άλλους) και στάθηκε πολύ καλύτερα, από ότι περίμεναν πολλοί «οπαδοί» του, που περιμένουν στην γωνία για κάθε στραβοπάτημα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου (που δεν εμπιστεύεται νεαρούς παίκτες και Έλληνες), ξεκίνησε τον αγώνα με την αμυντική γραμμή της ομάδας να αποτελείται από τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Τσαούση, δηλαδή κατά ¾ με παίκτες των ακαδημιών, παρά το ότι είχε διαθέσιμους τους Βιεϊρίνια, Σάστρε και Ράφα Σοάρες. Στον άξονα, παρέμεινε η γνωστή τριάδα με Ντάντας, Αουγκούστο και Κούρτιτς, ενώ και στην επίθεση όλα έμειναν ίδια με Ζίφκοβιτς, Νάρει και Μπράντον Τόμας.

Στο πρώτο ημίχρονο η απόδοση της ομάδας ήταν πολύ καλή, καθώς είχε την πρωτοβουλία και έδειχνε συμπαγής, αλλά της έλειπε το κάτι παραπάνω δημιουργικά, εκεί που εντοπίζεται και το πρώτο μεγάλο κενό της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται οπωσδήποτε να προσθέσει ποιότητα μπροστά, προκειμένου να γίνει πιο απειλητικός.

Στην επανάληψη, η εικόνα άλλαξε με τον ΠΑΟΚ ναι μεν να χάνει τεράστια ευκαιρία να σκοράρει με τον Τόμας, αλλά πέραν αυτού, δεν έκανε κάτι άλλο αξιοσημείωτο, ενώ χρειάστηκε και την επέμβαση του πολύ καλού Κοτάρσκι στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Γκρέι. Μεγάλο ρόλο στην επιθετική αφλογιστία, παίζει και η έλλειψη επιθετικών πρωτοβουλιών και από τα πλάγια μπακ.

Οι Λύρατζης και Tσαούσης είναι απλά οκ, ως ένα σημείο, αλλά δεν είναι (ακόμη τουλάχιστον) ικανοί να στηρίξουν το πλάνο μεσοεπιθετικά. Όταν ένας οπαδός του ΠΑΟΚ έχει δει τον Δικέφαλο με πλάγια μπακ Βιεϊρίνια και Λέο Μάτος καταλαβαίνει κανείς το μεγάλο έλλειμμα στην ποιότητα των μπακ που είναι και η δεύτερη μεγάλη αδυναμία της ομάδας.

Επτά βαθμοί σε τρία παιχνίδια λοιπόν και στο χέρι του ΠΑΟΚ είναι να φτάσει στην έκτη αγωνιστική και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πέραν του αγωνιστικού, παρατηρείται ακόμη πιο έντονα το φαινόμενο διάφορες «οπαδικές σελίδες¨ και παλιές «πένες» του ασπρόμαυρου οπαδικού κινήματος να στρέφονται κατά της ομάδας και ειδικά κατά του μεγαλομετόχου Ιβάν Σαββίδη, κατηγορώντας τον για αδιαφορία, παίρνοντας επάξια την θέση τους δίπλα στους μεγαλύτερους εχθρούς του συλλόγου.

Σε αυτούς δίνουμε την εξής απάντηση: Αν ο Ιβάν Σαββίδης, για λόγους που όποιος έχει μάτια και μυαλό βλέπει, έχει επιλέξει μια πιο ουδέτερη στάση λόγω οφθαλμοφανούς εχθρικού κλίματος προς αυτόν, είναι δική του επιλογή.

Άνθρωποι που έχουν ζήσει όλα τα χρόνια του ΠΑΟΚ πριν τον Ιβάν, οφείλουν να σέβονται στον άνθρωπο που μέσα σε δέκα χρόνια κατάφερε όσα είχε καταφέρει ο σύλλογος τα προηγούμενα ογδόντα έξι χρόνια της ύπαρξης του.

Θα πρέπει να σέβονται τον άνθρωπο που δίνει νέα πνοή και υπόσταση με το νέο γήπεδο. Τον άνθρωπο που μας πήγε από τις διοικήσεις πρωτοδικείου, τις καταλήψεις στα γραφεία και την οικονομική αφάνεια στο αήττητο πρωτάθλημα και στο νταμπλ.

Καταλαβαίνετε ποιον κριτικάρετε; Καταλαβαίνετε ότι η δική σας φωνή είναι μουσική στα αυτιά των εχθρών του ΠΑΟΚ;

Όλοι ενωμένοι, όλοι δίπλα στην ομάδα. Όλοι μαζί για το καλό του ΠΑΟΚ μας και όχι για την χαρά των εχθρών μας. Συσπείρωση, στήριξη και πίστη στον άνθρωπο που έκανε τα όνειρα μας πραγματικότητα.

Μόνο ΠΑΟΚ!!!

Πηγή εικόνας: paokfc.gr

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...