Βελτιωμένος, έχει δρόμο μπροστά του!

Νικηφόρα πρεμιέρα στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού στην Τούμπα..
Βελτιωμένος, έχει δρόμο μπροστά του!

Η αλήθεια είναι πως μετά τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό, όλοι φοβόμασταν τι θα δούμε στο γήπεδο της Τούμπας από την ομάδα, ωστόσο τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα από ότι περίμενε η πλειοψηφία των οπαδών.

Αρχικά χθες κατέρρευσε ο μύθος του Λουτσέσκου που δεν μπορεί και δεν θέλει να ξεκινάει νεαρούς παίκτες. Ξεκίνησαν οι Τσαούσης, Λυρατζής, Κουλιεράκης, έπαιξε και ο Κωνσταντέλιας και έτσι ένας ακόμη ανούσιος λόγος γκρίνιας εξαφανίστηκε. Όποιος αξίζει, παίζει.

Στα αγωνιστικά τώρα, ο ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο, ο οποίος έπαιζε στα δεκαπέντε μέτρα από την περιοχή του με έντεκα ποδοσφαιριστές πίσω από την μπάλα. Και δεν το άλλαξε αυτό ποτέ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι χώροι ήταν λίγοι, αλλά παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ σκόραρε νωρίς και έθεσε τις βάσεις για τη νίκη.

Ο Δικέφαλος συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο με ποσοστό κατοχής της μπάλας άνω του 80%, έχασε ευκαιρίες με Τόμας και Ίνγκανσον για να κλειδώσει τη νίκη, ωστόσο το δεύτερο γκολ δεν ήρθε. Κ έτσι φτάνουμε στο μεγάλο μειονέκτημα της ομάδας αυτής: Τον παίκτη που θα κάνει το απρόβλεπτο.

Εάν αυτός ο ΠΑΟΚ είχε έναν κανονικό δεκάρι να κινείται σωστά στο χώρο, με πάσες στους σωστούς χρόνους και ατομική ενέργεια, σίγουρα θα είχε καθαρίσει το ματς. Ας ελπίσουμε ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής να έρθει σύντομα.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα παρέμεινε ίδια. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε μόνος του στο γήπεδο, έχασε πάλι ευκαιρίες με τον Μπίσεσβαρ, τον Λύρατζη και τον Ντόουγκλας, αλλά το τελικό σκορ δεν άλλαξε, ενώ ο αντίπαλος πέρασε τη σέντρα για πρώτη φορά δέκα λεπτά πριν τη λήξη το αγώνα.

Αντιλαμβάνομαι πως πολύς κόσμος δυσανασχετεί για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ παρότι είχε την μπάλα στα πόδια του συνέχεια, δεν ήταν συνεχώς απειλητικός. Σε αυτούς τους οπαδούς της κριτικής, θα ήθελα να υπενθυμίσω ευγενικά πως το ποδόσφαιρο παίζεται με μία μπάλα. Εάν η ομάδα έχει την μπάλα αυτή και όσο περισσότερο την έχει στην κατοχή της, τότε τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να σκοράρει ο αντίπαλος. Απλή είναι η λογική.

Για να μην παρεξηγηθώ, προφανώς κ εγώ θέλω τον ΠΑΟΚ πιο απειλητικό και δημιουργικό. Ωστόσο, πρώτον λείπει ο παίκτης που αναφέρθηκε πιο πριν και δεύτερον είναι πολύ νωρίς για να απαιτούμε από μία νέα ομάδα να τα κάνει όλα τέλεια.

Υ.Γ: Μπράβο στον Κουλιεράκη που άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Κορυφαίος μαζί με τους Νταντας, Νάρει και Τόμας.

Υ.Γ1: Ίσως τελικά ο Μπράντον Τόμας να διαψεύσει τους απανταχού προπονητές της κερκίδας και επαγγελματίες μηδενιστές και να καταφέρει να ξεπεράσει τον ογκόλιθο Τσόλακ που ξαφνικά άρχισε να λείπει σε μερικούς.

 

Η φωτογραφία είναι από το paokfc.gr

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...