Πρώτο δείγμα για ... συναγερμό!

Τραγική εμφάνιση από τον ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς και ήττα με κάτω τα χέρια από τη Λέφσκι Σόφιας με 2-0...
Πρώτο δείγμα για ... συναγερμό!

Όταν ένα παιχνίδι ξεκινάει και στα 40 δευτερόλεπτα έχεις δεχθεί γκολ, θέλει μεγάλη πνευματική συγκέντρωση για να ανταπεξέλθεις. Κάτι που γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, αν είσαι μια ομάδα όπως ο χθεσινός ΠΑΟΚ με πολλά νέα πρόσωπα (και στην ομάδα, αλλά και ηλικιακά).

Εννοείται πως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τις προσθήκες της ομάδας για την κακή χθεσινή εικόνα, καθώς όλοι όσοι γνωρίζουν τα βασικά περί ποδοσφαίρου ξέρουν πως χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί αν γλυτώσει από την κριτική τους έμπειρους παίκτες, οι οποίοι εμφάνισαν ακόμη χειρότερη εικόνα!

Από πού να ξεκινήσει κανείς; Από τον Κάργα και το παιδαριώδες λάθος του στην πρώτη φάση του αγώνα; Τον Σβαμπ και τον Αουκούστο που ήταν σαν να μην υπάρχουν στον άξονα; Τον Σάστρε που έκανε τον Τέιλορ να μοιάζει Καφού, τον αόρατο Ράφα Σοάρες ή τον Ζίφκοβιτς που ακόμη σκουντουφλάει;

Καμία σανίδα σωτηρίας αγωνιστικά χθες πλην του Κωνσταντέλια που έδειξε πως ήταν ο μόνος πνευματικά έτοιμος για το παιχνίδι και του Ίνγκασον που έσωσε ό,τι σωζόταν αφού έπαιζε μόνος του για όλη την τετράδα της άμυνας.

Χρόνος δεν υπάρχει για περαιτέρω κριτική. Όσο δύσκολο και αν φαντάζει, πρέπει η ομάδα να συγκεντρωθεί και στη ρεβάνς της Τούμπας να μεταμορφωθεί, προκειμένου να πάρει την πρόκριση, πράγμα το οποίο δεν φαίνεται καθόλου εύκολο.

Από εκεί και πέρα έγινε χθες κατανοητό και γιατί ανανέωσε ο ΠΑΟΚ τον Μπίσεσβαρ, αλλά και το πόσο σημαντικός είναι ο Βιεϊρίνια ακόμη και για τους πλέον δύσπιστους. Θα είναι μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα στην οποία απαιτείται πολύς χρόνος και συσπείρωση. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Πηγή εικόνας: paokfc.gr

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...