Αναμενόμενο rotation, συμπαγής ΠΑΟΚ!

Σε ένα ακόμη ματς των play offs, το οποίο παίχτηκε μετά από απείρως σημαντικότερο παιχνίδι (στην προκειμένη τον ημιτελικό στον Πειραιά), ο ΠΑΟΚ των πολλών απουσιών αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στην ΑΕΚ ...
Αναμενόμενο rotation, συμπαγής ΠΑΟΚ!

Το τι θα βλέπαμε ήταν εξαρχής γνωστό πάνω κάτω. Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση την Τετάρτη μετά από εκατόν είκοσι λεπτά αγώνα, στον οποίος μάλιστα προέκυψαν και θέματα τραυματισμών, δεν υπήρχε περίπτωση να μην υπάρξει εκτενές rotation.

Βέβαια, όταν χθες στην εντεκάδα είδαμε μόνο δύο εκ των πυλώνων της ομάδας (Πασχαλάκη και Ζίφκοβιτς), καταλάβαμε όλοι πως δεν πρόκειται απλά για roation, αλλά ουσιαστικά για μια άλλη ομάδα, αφού λίγο πολύ ο ΠΑΟΚ μετρούσε συνολικά τις απουσίες των Βιεϊρίνια, Σίντκλει, Μπίσεσβαρ, Ντόουγκλας, Κούρτιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Λύρατζη, Τσιγγάρα και Άκπομ δηλαδή δέκα παίκτες που είναι κατά κύριο λόγο βασικοί. Αν μάλιστα σε αυτούς προσθέσουμε και τους μόνιμα απόντες Μιχαηλίδη και Καντουρί πάμε σε μια δωδεκάδα απουσιών!

Οι πολλές αλλαγές βέβαια επηρέασαν και την εικόνα της ομάδας. Κόντρα σε μια ΑΕΚ που παλεύει από την πέμπτη θέση για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο με μόνο απόντα τον Αραούχο, υπήρξαν αρκετές φορές που η ομάδα απειλήθηκε, ωστόσο χάρη στο σταδιακό ανέβασμα της απόδοσης κάποιων παικτών με εμπειρία όπως ο Σβαμπ, αλλά και χάρη στον... killer Τσόλακ, ο Δικέφαλος έφερε γρήγορα την αναμέτρηση στα ίσα και θα μπορούσε και να κερδίσει αν ο Ολιβέιρα δεν σημάδευε το δοκάρι.

Συνολικά, εννοείται πως οι επιλογές του Λουτσέσκου ήταν σωστές. Ορθά, ο Ρουμάνος τεχνικός έκρινε πως δεν μπορούν μέσα σε τρεις μέρες να επιβαρυνθούν κομβικές μονάδες της ομάδας, ειδικά κόντρα σε έναν αντίπαλο που είναι ανίκανος να κερδίσει ακόμη και τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Μπροστά υπάρχουν παιχνίδια για να κλειδώσει και μαθηματικά η δεύτερη θέση, ενώ σκοπός είναι η ομάδα να είναι όσο πιο φρέσκια και φορμαρισμένη γίνεται στον τελικό κυπέλλου, όταν και θα διεκδικήσει το ένατο κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου.

Στο μοναδικό σημαντικό ματς δηλαδή που απέμεινε ως το τέλος της σεζόν.

Υ.Γ: Για τελικό αιωνίων μετά από δεκαοκτώ χρόνια καλά πάω;

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...