Με τα χίλια ζόρια, αλλά με σωστή νοοτροπία!

Ποδαρικό με το δεξί για τον ΠΑΟΚ στα play offs αφού επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ στην Τούμπα ...
Με τα χίλια ζόρια, αλλά με σωστή νοοτροπία!

Το βράδυ της Κυριακής, είδαμε ακριβώς αυτό που περιμέναμε να δούμε. Δηλαδή τον ΠΑΟΚ να προβαίνει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο rotation με το μυαλό στο ματς της χρονιάς της Πέμπτης και έναν ΠΑΣ να παίζει με έντεκα παίκτες πίσω από το κέντρο στη συνήθη μαζική του άμυνα.

Πάντως σε ακόμη ένα παιχνίδι, βγήκαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα, αλλά και επιβεβαιώθηκαν δεδομένα που ήδη γνωρίζαμε. Το κύριο από αυτά είναι πως η ομάδα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα στο να διασπά ομάδες που αμύνονται μαζικά. Της λείπει το μεσοεπιθετικό ταλέντο που απαιτείται, αλλά και το καθαρό μυαλό.

Ειδικά σε παιχνίδια όπως το χθεσινό, όταν το rotation είναι επιβεβλημένο και βλέπουμε παίκτες όπως ο Μουργκ, ο Σίντκλεϊ, ο Τσόλακ (και ο Σοάρες που του δίνουμε το ελαφρυντικό της προσαρμογής), γίνεται φανερή η παντελής έλλειψη κάποιων χαρακτηριστικών.

Ακόμη κ έτσι πάντως, η ομάδα πάλεψε για τη νίκη ως το τέλος και τα κατάφερε και σε αυτό το γεγονός αξίζει να σταθούμε. Οι παίκτες προσπάθησαν, πίεσαν όσο μπορούσαν και ήταν φανερό πως δεν ήταν ούτε αδιάφοροι, αλλά και ούτε έκαναν αγγαρεία. Και για την προσπάθεια τους αυτή, επιβραβευτήκαμε όλοι με το γκολ του Άκπομ στις καθυστερήσεις.

Συμπέρασμα; Η νοοτροπία υπάρχει, η θέληση υπάρχει, το ταλέντο όμως λείπει και η ποιότητα επίσης. Πράγμα που ελπίζουμε να διορθωθεί το προσεχές Καλοκαίρι.

Υ.Γ: Την Πέμπτη γράφουμε ιστορία. Πάμε ΠΑΟΚάρα!

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...