Νίκη με έντονο προβληματισμό!

Ακόμη μια νίκη για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε του ΟΦΗ με 3-0 στο γήπεδο της Τούμπας ...
Νίκη με έντονο προβληματισμό!

Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε στο χθεσινό παιχνίδι με το κλασικό του 4-2-3-1 με πολλές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Τετάρτης. Συγκεκριμένα, στην εντεκάδα επέστρεψαν οι Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Αντρίγια Ζίφκοβιτς και Άκπομ.

Παρά τις επιστροφές των παικτών αυτών, η εικόνα της ομάδας ήταν πραγματικά κακή στο πρώτο ημίχρονο, αφού κυριολεκτικά δεν κατάφερε να κάνει τίποτα σωστά (πλην του να μην δεχθεί γκολ) και έδειξε πάρα πολλές αδυναμίες στην επιθετική λειτουργία.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα μέχρι την κομβική φάση του πέναλτι που σήκωσε τόση συζήτηση. Τι ισχύει λοιπόν; Ο κανονισμός είναι σαφής:

Όταν η μπάλα πάει από άλλο μέρος του σώματος στο χέρι, δεν είναι παράβαση, εκτός αν το χέρι μεγαλώνει την επιφάνεια του σώματος ή αν βρίσκεται πάνω από τον ώμο, με μόνη εξαίρεση αν πρόκειται για το χέρι στήριξης. Επομένως, το πέναλτι είναι καθαρό. Πιο πολλή κουβέντα πρέπει να κάνουμε για την απαράδεκτη αμυντική λειτουργία της ομάδας στην φάση που ακολούθησε, παρά για το πέναλτι.

Μετά το 1-0, ο ΟΦΗ βγήκε μπροστά, ο Ράζβαν Λουτσέσκου πραγματοποίησε ουσιαστικές αλλαγές και το ματς έφτασε στο 3-0 χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Μιλώντας για τις αλλαγές, ο Ζαμπά μας έδειξε το πώς είναι να έχεις έναν έστω υποτυπώδη εξτέμ αντί του ανεκδιήγητου Μιτρίτσα, ο Σφιντέρσκι έδειξε πως έχει ακόμη σφυγμό, ενώ ο Σβαμπ έχει την ποιότητα που θαυμάσαμε από πέρυσι και πρέπει να βρεθεί τρόπος να την επαναφέρει στο επίπεδο αυτό που θα ανεβάσει κατακόρυφα την μεσαία γραμμή του Δικεφάλου.

Εν ολίγοις, η έβδομη σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις ήρθε για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος χρειάζεται άμεση μεσοεπιθετική ενίσχυση και έχει πολλά να διορθώσει στο παιχνίδι του.

Υ.Γ: Με αγωνία περιμένουμε την αντίδραση της πολιτείας στις δηλώσεις του Ρούμπεν Σεμέδο.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...